Ihanan värikäs Guanajuato

Guanajuato, Meksiko
Guanajuaton katedraali

Täällä Zagrebissa on ankean harmaa, syksyinen keli, joten päätin palata hetkeksi viime kevääseen ja Meksikon lämpöön. Yksi matkamme kohokohdista oli ihanan värikäs Guanajuaton vuoristokaupunki. Näitä kuvia katsellessa tulee väkisinkin kesäinen olo ja hymy nousee kasvoille, eikös?

näkymä kattoterassilta kaupunkiin

taloja rinteessä

kauppa

kotikatu

liikenneympyrä

markkinahalli

puistikko

aukio

antti kadulla

teatteri

taloja

talot rinteessä

kapealla kadulla

lisää taloja rinteessä

autotie

talot ja kukkapuu

kirkko

koko kaupunki

iso kirkko

hautausmaa

ja vielä taloja

Guanajuato on perustettu yli 500 vuotta sitten ja sieltä löytyy (kuten kuvista näkyy) myös paljon hienoja historiallisia rakennuksia. Kaupungissa on hieman vajaa 200 000 asukasta, mutta keskusta-alue on silti käveltävän kompakti ja muualle pääsee tiuhaan liikennöivillä busseilla tai edullisilla takseilla.

Keskustasta löytyy lukuisia ravintoloita ja kahviloita ja hintataso on suomalaisesta näkökulmasta hyvin edullinen. Maistuvaa lounasta saa muutamalla eurolla ja meidän kalleinkin illallinen viineineen mukavassa ravintolassa maksoi yhteensä 24 euroa. Kaupungissa käy paljon meksikolaisia turisteja, mutta melko vähän vielä muita. Espanjan alkeet auttaa elämää kummasti, vaikka kyllä sitä jonkun tarvittaessa löytää tulkkaamaankin.

Guanajuato sijaitsee samannimisessä osavaltiossa, aika lailla keskellä Meksikoa. Kaupungilla on oma lentokenttä, mutta sinne lentäminen on usein kallista. Me lensimme Mexico Cityyn, josta matka luksusbussilla kesti viisi tuntia ja maksoi 25 euroa per pää. Ja maisemat matkalla olivat upeita!

Kaupungissa on monia hotelleja ja hostelleja, mutta me vuokrasimme asunnon Guanajuato Vacation Rentalsin kautta. 300 euroa kaksi viikkoa eli 21,5 euroa per yö. Vähän syrjässä keskustasta (15 min kävelyä), mutta aivan ihanan persoonallisesti kalustettu ja ne kattoterassin näkymät…

kämppä
keittiö
toimisto katolla

Jos kiinnostaa lukea kaupungista lisää, niin tässä Guanajuatosta kertovat tämä viikko -postaukseni: Tämä viikko 20, Tämä viikko 21 ja Tämä viikko 22.

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *