Majoitus: 10 Airbnb kokemusta lisää

Majoitus: 10 Airbnb kokemusta lisää

Vuoden 2014 loppupuolella kirjoitin Airbnb kokemuksistamme (Majoitus: 15 Airbnb kokemusta) ja kyseinen artikkeli on ollut yksi blogini suosituimmista. Tämän jälkeen olemme asuneet 10 Airbnb-asunnossa, ja koska nämä jutut ilmiselvästi teitä lukijoita kiinnostavat, niin ajattelin tässä esitellä nämä uudetkin kokemuksemme teille.

Näihin 25 Airbnb-kokemukseemme liittyy pari haasteellisempaakin, mutta silti erinomaiset kokemukset ovat selkeästi voiton puolella, ei epäilystäkään siitä. Olemme siis edelleen isoja Airbnb-faneja ja suosittelemme palveluun tutustumista!


Tammikuusta 2015 tammikuuhun 2016 yhteensä 10 Airbnb-majapaikkaa. Neljä Amerikoissa, viisi Euroopassa ja yksi Aasiassa. Yhteensä 57 yötä, lyhin aika yksi yö Barcelonassa, pisin 28 yötä Chiang Maissa.

Hinnat ilmoitan sen mukaan, mitä me maksoimme majoittuessamme, Airbnb:n palvelumaksut ym. mukaan lukien. Ja linkit vievät kyseiseen ilmoitukseen, jos se vielä palvelusta löytyy, muussa tapauksessa alueen yleistarjontaan.


Huone San Diego, Kalifornia
Tämä oli todellinen löytö! Olimme paikan ensimmäiset asukkaat ja meitä hieman jännitti, mitä vastassa on. Aivan turhaan, sillä tämä oli yksi parhaista Airbnb-kokemuksistamme. Kävelyetäisyydellä ravintoloista ja kaupoista, mutta silti sopivan syrjässä kanjonin laidalla, upeiden maisemien luona. Meillä oli iso huone kylppärillä omassa käytössämme, vaikka vietimmekin suuren osan ajasta isolla terassilla, riippumatossa köllien tai nuotiota tuijotellen. Poreammekin olisi ollut käytössä. Kaiken lisäksi tämän muutamaa astetta hienomman kimppakämpän muut asukit olivat todella mukavia ja mielenkiintoisia.
Helmikuu 2015 4 yötä, 40€/yö

Airbnb-huone San Diego, Kalifornia

Huone San Clemente, Kalifornia
Viihtyisä, vaikkakin pienehkö, huone kävelyetäisyydellä rannalta kalifornialaisessa surffikaupungissa. Omistajapari oli todella mukava ja avulias, surffilaudankin olisi halutessaan saanut lainaan.
Helmikuu 2015 2 yötä, 58€/yö

Huone La Quinta, Kalifornia
Oma isohko huone ja oma kylppäri. Ja mahdollisuus käyttää uima-allasta ja poreammetta taloyhtiön pihalla. Ensimmäiset kolme päivää menivät oikein mukavasti, mutta neljäntenä iltana koimme ensimmäisen huonon Airbnb-kokemuksemme. Omistajapari otti aika kiivaasti yhteen olohuoneessa ja siinä omassa huoneessa huutoa kuunnellessamme oli kieltämättä aika vaivautunut olo. Mennäkö väliin vai antaa asian olla? Onneksi tilanne rauhoittui suhteellisen nopeasti ja aamulla omistajat pahoittelivat tapahtunutta. Olimme silti tyytyväisiä, että kyseessä oli viimeinen ilta. Voihan sitä hotellissakin joutua kuuntelemaan muiden riitelyä, mutta silloin osapuolet ovat yleensä itselle täysin tuntemattomia.
Helmikuu 2015 4 yötä, 33€/yö

Huone Cartagena, Kolumbia
Toimiva huone ihan Cartagenan vanhan kaupungin ytimessä ja silti suhteellisen rauhallisella kadulla. Ei mitään luksusta, mutta meille aivan riittävää: mukava sänky, ilmastointi ja työpöytä, yhteiskäytössä keittiö ja kylppäri. Sekä oikein avulias omistaja, jolta saimme paljon vinkkejä kaupunkiin.
Huhtikuu 2015 8 yötä, 28€/yö

Airbnb kokemuksia

Huone Barcelona, Espanja
Ihan mukava pikkuhuone Poble Secin alueella, eli ei ihan turistirysässä mutta silti keskustassa ravintoloiden ja muiden palvelujen ääressä. Varasimme majoituksen vain päivää aiemmin suunnitelmiemme muuttuessa ja tämä oli ensimmäinen kyselyihini myöntävästi vastannut. Saapuessamme aamukymmenen aikaan en saanut emäntää kiinni en puhelimella enkä ovisummerilla. Vajaan tunnin yrittämisen jälkeen hän vhdoin vastasi, juuri kun olin luovuttamassa ja ottamassa yhteyttä Airbnb-hätäpalveluun. Oli kuulemma ollut edellisenä päivänä juhlimassa synttäreitään ja nyt nukkunut liian sikeästi. Kaikki muu meni sujuvasti, mutta tästä lähtien olen ollut hieman varovainen hyvin nuorien vuokranantajien suhteen. (Onko tämä merkki tätiytymisestä? Joko minusta on tullut vanha?)
Toukokuu 2015 1 yö, 49€

Huone Reith bei Seefeld, Itävalta
Pienehkö, mutta hyvin sisustettu huone itävaltalaisessa alppikylässä. Yhteiskäytössä ollut kylppäri sijaitsi hieman epäkäytännöllisesti alakerrassa, mutta idyllinen kylänäkymä huoneen ikkunasta korvasi toisessa kerroksessa asumisen vaivaa. Yhteisessä “tavernahuoneessa” tarjoillulla aamupalalla lähti päivä hyvin käyntiin ja kävelyretkille pääsi heti kotipihasta. Todella mukavat omistajat muuten täälläkin!
Elokuu 2015 2 yötä, 43€/yö (sis. aamupala)

Huone Vezovata Plane, Tsekki
Tässä toinen vuoden suosikeistani, aivan ihana iso huone sympaattisessa tsekkiläisessä pikkukylässä. Omistaja oli todella mukava ja huomasi, miten hän oli kiinnittänyt yksityiskohtiin huomiota, yrittäen todella miettiä majoittujan parasta. Toisessa kerroksessa sijainneesta huoneesta aukeni hieno näkymä kylän yli ympäröiville pelloille ja jättäessämme verhot auki aurinko kutitteli meidät hereille aamuisin.
Elokuu 2015 2 yötä, 22€/yö

Airbnb-huone Vezovata Plane, tsekki

Huone Edinburgh, Skotlanti
Tilava huone omalla kylppärillä sekä käyttöoikeus hyvin varusteltuun keittiöön. Mukavat omistajat, jotka siirsivät tarvitsemamme työpöydän huoneeseen vierailumme ajaksi. Niin ja kaupan päälle tuli iso, pehmeä ja ystävällinen koira! (Tämä oli selkeästi ilmoitettu jo etukäteen, joten ei tullut yllätyksenä.) Asunto oli noin puolen tunnin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta, ison puiston ja paikalliselämän keskellä.
Lokakuu 2015 3 yötä, 48€/yö

Huone Pariisi, Ranska
Kivan tilava huone hienossa vanhassa kerrostalossa kävelyetäisyydellä Riemukaarelta, mutta silti poissa suurimpien turistilaumojen jaloista. Mukava, avulias ja suhteellisen sujuvaa englantia puhuva omistaja. Kulman leipomosta sai hyviä uunituoreita croissanteja pressopannulla keitetyn aamukahvin seuraksi.
Joulukuu 2015 3 yötä, 59€/yö

Airbnb sänkyjä

Asunto Chiang Mai, Thaimaa
Aivan ihana paikka! Erillinen makkari ja vaatehuone(!), sekä keittiö / olohuone ja tilava parveke aamukahvien nauttimiseen. Siivooja kävi kaksi kertaa viikossa ja alakerrasta löytyi niin hieroja, joogastudio kuin 7-11 -kioskikin. Kaakkois-Aasiassa tosin kannattaa muistaa, että hinnat ovat suoraan paikan päällä vuokrattaessa paljon edullisemmat. Minun vinkkini onkin varata muutama ensimmäinen yö etukäteen ja sopia loput vasta perillä, sillä esimerkiksi meidän asuntomme kuukausihinta olisi ollut suoraan vuokrattuna n. 390€ (eli 13€/yö).
Tammi-helmikuu 2015 28 yötä, 17€/yö


Meillä on nyt kokemusta 25 Airbnb majapaikasta ja 228 majoitusyöstä. Jos haluat tietää mitä olemme matkan varrella oppineet onnistuneesta kokemuksesta, niin käypä lukemassa nämä juttuni: Airbnb – Miksi ja miten eli miksi pidän Airbnb-majoituksesta ja miten sellainen hankitaan sekä Airbnb – entäs sitten perillä? eli käytännön vinkkejä itse majoitustilanteeseen.


Jos käytät Airbnb:tä ensimmäistä kertaa, tämän Airbnb-linkin kautta saat 31€ alennusta varauksestasi (ja samalla minä saan saman summan omalle Airbnb-tililleni seuraavaa varausta varten).

8 kommenttia

 • Airbnb on kyllä hieno keksintö. Tosin vetävät aika isoja summia välistä. Me ollaan sekä vuokrattu itse että majailtu toisten paikoissa. Pääasiassa meidän kokemukset on aina olleet tosi positiivisia, mutta sinne mahtuu pari negatiivistakin. Hieman varpaillaan kannattaa aina olla. Airbnb on nykyään niin suosittu, että väkisinkin siellä on myös huonoja vuokraajia… Airbnb tekee myös palautteen itselleen mahdottomaksi, oli mahdotonta ottaa yhteyttä kerran kun siihen oli tarvetta. Joka tapauksessa, ei olisi meidän tuleva road trippikään mahdollinen ilman Airbnb:tä. Melbournessa siis hyvä kämppä hyvällä sijainnilla vuokrattavana ;)

  • mirje sanoo:

   :) Ihan totta, että Airbnb ottaa ihan tuntuvan palkkion välistä. Airbnb:n kautta saa kuitenkin sen verran turvaa (esim. varmuus siitä, että kyseinen paikka on oikeasti olemassa eivätkä rahat häviä taivaan tuuliin), että olen valmis maksamaan hieman ylimääräistä. Ja tuokin on totta, että huonojakin vuokraajia varmasti mukaan mahtuu. Siksi olen yleensä hyvin epäluuloinen ihan uusien paikkojen ( ei arvosteluita) suhteen, vaikka toisaalta niissä voi saada ihan huippuedullisen diilin, kuten meille on muutaman kerran käynyt. Kunhan muistaa suhtautua asiaan hieman eri tavalla kuin isoon hotelliketjuun (kyseessä kuitenkin ihmiseltä ihmiselle palvelu ja meitä on moneen junaan), niin asiat yleensä hoituvat. Hauskaa roadtrippiä!

 • Olen ahkerasti selaillut kohteita viime viikkoina ja löytänyt vaikka ja mitä kiinnostavaa :-) Mulle ei kuitenkaan ole vielä valjennut se, mistä näen helpoiten sen palvelumaksun tarkan summan?

  • mirje sanoo:

   En ole keksinyt muuta kuin laittaa ne tarkat päivämäärät, silloin kunkin majoituspaikan sivulla näkyy loppusumma. Ei siis näe siinä selailusivulla, missä näkyy kaikki tarjolla olevat. Suurinpiirtein sama se on kaikissa, paitsi joissain tulee vielä erikseen siivousmaksu per varaus.

 • Mistä te muuten noin yleensä hankitte majoitukset? Ymmärsin ettei teillä ole varsinaista kotikotia missään?

  • mirje sanoo:

   Euroopassa yleensä lähes aina Airbnb. Aasiassa ja lattareissa varataan usein muutaman yön majoitus etukäteen ja sitten etsitään jotain paikanpäällä. Siellä hyvät diilit ei yleensä ole netissä. Jonkin verran tehdään myös talo/eläinvahtikeikkoja (Trusted housesitters) ja välillä ollaan tuttujen luona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *