Kalifornian roadtripin kohokohtia

Point Lobos State Natural Reserve, Kalifornia
Point Lobosin rantakallioilla

Vuoden alkupuolella ajelimme kolmessa viikossa San Franciscosta alas San Diegoon ja sieltä vielä sisämaan aavikoille Palm Springsin seuduille. Kamera täyttyi kuvista ja matkan varrelle mahtui vaikka mitä mielenkiintoista. Tässä muutama reissun kohokohdista!

Santa Cruz, Kalifornia
Santa Cruzin rantakallioita kiertelee kilometrien mittainen kävelytie. Sen varrella oli hyvä bongata surffareita ja muita paikallisasukkaita, sekä ihan mahtava auringonlasku.


 

akvaario, Monterey, Kalifornia
Montereyn akvaario on maailmankuulu, eikä syyttä. Vaeltelu laajassa meduusanäyttelyssä oli kuin kävely avaruuden olioiden joukossa. Ulkona taas pääsi seuraamaan saukkojen leikkiä sekä aaltojen hypnotisoivaa liikettä ranta-altaassa.


 

Point Lobos State Reserve, Kalifornia
Point Lobos State Natural Reservin jylhillä rantakallioilla pääsi paraatipaikalle seuraamaan merileijonien elämää. Hyvällä tuurilla paikalla voi bongata myös valaita. Kannattaa myös tarkistaa puistonvartijoiden pitämien kierrosten aikataulut, niillä voi oppia paljon uutta ja mielenkiintoista!


 

Highway 1, Kalifornia
Upein ajopätkä oli Big Surina tunnettu lähes asumaton ja jylhä osio valtatie ykköstä. Pysähdyksien kera saimme kulumaan täällä koko päivän. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin viettänyt täällä useamman päivän luonnonpuistoissa kierrellen ja kaikille tien varren näköalapisteille pysähtyen.


 

Andrew Molera State Park, Kalifornia
Big Surin vaiheilta löysimme myös Andrew Molera State Parkin ja villin hiekkarannan. Rannalle pääsy vaati kahlauksen jäätävän kylmän puron yli sekä noin kilometrin kävelyn, joten saimme olla siellä lähes kahdestaan muutamaa aalloilla kelluvaa surffaria lukuunottamatta.


 

San Simeon, Kalifornia
San Simeonin majapaikkamme (Seabreeze Inn) sijaitsi aivan meren lähellä, autiopaikalla Tyynenmeren upeita auringonlaskuja ajatellen!


 

Hearst Castle, Kalifornia
Hearstin linnaa oli meille suositellut niin moni, ettei sitä voinut jättää välistä tuntuvasta sisäänpääsymaksusta ($25) huolimatta. Ja olihan se, yltäkylläisyyden ihmemaa.


 

Solvang, California
Solvangin leffakulisseilla näyttävässä symppiskylässä otimme pyörät allemme ja katsastimme muutaman viinitilan lähimailla. Aurinkoinen iltapäivä ja maukkaat viinimaistiaiset oli kieltämättä voittajayhdistelmä.


 

Santa Monica, Kalifornia
Saapuminen Santa Monican rannalle LA:n kulmille oli paluu suurkaupungin sykkeeseen. Mutta sellaisen rennon ja aurinkoisen suurkaupungin, jonka rantakadulla pyöräilee naisia kukkamekoissa ja vieressä nuorisoryhmä tasapainoilee taidokkaasti slacklinella.


 

Griffith observatorio, Los Angeles
Griffithin observatorioon on tunkua auringolaskun aikaan, joten siellä kannattaa joko olla hyvin ajoissa tai varautua kävelemään. Välistä sitä ei kuitenkaan kannata jättää, sillä näkymä kaupungin yli on upea taivaan vaihtaessa väriä ja hiljalleen pimentyessä värivalojen mereksi.


 

Airbnb, San Diego, Kalifornia
San Diegossa meillä on käytössämme ehkä tähän mennessä mukavin ja hulppein Airbnb-talo (tai siis huone siitä). Usvainen kanjoni auringon hiljalleen noustessa ja loikoilu terassin riippumatossa iltapäivän lämmössä…


 

lähetysasema, Kalifornia
San Juan Capistranon lähetysasema vei löytöretkelle alueen historiaan, samalla hurmaten vehreällä sisäpihallaan, jossa värikkäät kalat uiskentelivat suihkulähteessä ja perhoset lentelivät ympärillä.


 

Joshua Tree National Park, Kalifornia
Päiväretkemme Joshua Treen kansallispuiston halki oli ensimmäisiä kokemuksiani aavikosta. Vaikka kaikki näyttää aluksi karulta, niin siellähän on elämää ja värejä vaikka miten! Muutaman kilometrin mittaisilla kävelypoluilla sai hyvän ensikäsityksen puiston erilaisista osioista.


 

Lisää Kalifornia-fiilistelyä näissä postauksissa: Tmä viikko 66, Tämä viikko 67 ja Tämä viikko 68.

41 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *