Kävelylle Santiago de Compostelaan

Camino de Santiago
Mirje kävelee

Seuraavat kolme viikkoa on tarkoitus kävellä Santiago de Compostelaan päin, vuosisatoja vanhaa pyhiinvaellusreittiä pitkin. Lähtöpaikkamme oli Logroño, josta on matkaa Santiagoon kuutisensataa kilometriä. Kolmessa viikossa ei siis koko matkaa ehditä käpsyttelemään, luultavammin aina välillä huijataan hyppäämällä bussiin. Ja hyvin mahdollista on, ettei edes päädytä Santiagoon asti. Kävely ja itsensä voittaminen tässä kai on se oleellisin juttu.

Eilen illalla lähti Facebookin tällaisia ajatuksia: “Huomenna pitäisi lähteä kävelemään. Ja jatkaa sitä 3 viikkoa. Olotila vaihtelee innostuneen ja kauhistuneena välillä. Rinkka painaa edelleen liikaa, treenaaminen on jäänyt hyvin vähiin ja jalat on jo valmiiksi hajalla. Silti taas tuntuu siltä, että innostus voittaa Nyt vielä vika yö omassa huoneessa, aamulla sitten rinkka selkään ja jalkaa toisen eteen.”

Tänään oli siis ensimmäinen kävelypäivä. Noin 13 kilometriä, ensin kaupungin ja puiston läpi, sen jälkeen viinitarhojen vieritse Navarreten idylliseen kylään. Välillä matka sujui (melkein) kuin tanssi, välillä ei meinannut jaksaa ottaa enää askeltakaan. Yllättävän nopeasti Navarrete tuli kuitenkin vastaan, ei edes ehditty pitämään suunnittelemaamme evästaukoa. Jalatkin on vielä kunnossa, hieman kipeät, muttei sen kummempaa. Aamulla saattaa aika montaa paikkaa särkeä, mutta se kuulemma helpottaa jo ekan viikon jälkeen.

Navarreten kylässä etsittiin pyhiinvaeltajahostelli, josta saatiin pyhiinvaeltajapassit. Näiden passien avulla saadaan nukkua edullisissa majapaikoissa, albegueissa, matkan varrella. Ja jos ehditään Santiagoon asti, saadaan jonkinlainen todistus kävelystämme. Tämä majapaikka on aika pieni, sänkyjä on vaan parisenkymmentä. Kaikki tosin samassa huoneessa, joten toivottavasti joukossa ei ole kovin montaa kuorsaajaa. Ja toivottavasti tämä mun vieläkin sinnittelevä yskä ei ole yöllä kovin paha, etten saa vihaisia katseita aamulla.

Vaikka tänä aamuna meni kaikenlaisessa säätämisessä lähes puoleen päivään (mistä niitä passeja saa? ja mikä niistä paikoista olisi auki? missä on pankkiautomaatti?), oltiin perillä jo ennen kolmea. Lämmin suihku ja kävelyvaatteiden käsipyykkäys, läppäri laukkuun ja suunta kylän keskustaan. Löytyi wifi, aivan ihania tapaksia ja mukavasti lämmittävä aurinko. Nyt valmistaudutaan yhteisillalliselle muiden asukkaiden kanssa. Pestopastaa ja punaviiniä niin paljon kuin vaan jaksaa, maksu oman harkinnan mukaan.

Ihan mukavalta vaikuttaa siis tähän mennessä. Ehkä tästä hengissä selvitään :) Ainakin maisemat matkan varrella on mahtavia, vai mitä sanotte?

camino
Simpukka on Caminon tunnus.

camino-art
Taidetta matkan varrelta.

crosses
Vaeltajatkin tekee taidetta.

on-a-lake
On se vaan hauskaa tämä kävely. Huomatkaa supermuodikkaat valkoiset urheilusukat sandaalien kanssa. Lenita saisi slaagin, jos näkisi.

wine-yard
Viinitarhoja ja unikkoja.

road
Siellä se häämöttaa, ekan päivän päätepiste. Ja mäkin haluun rinkan sijasta tuollaisen perässä vedettävän kärryn!

navarrette
Melkein perillä. Navarrete.

Tätä blogia en aio yrittääkään päivittää joka päivä, mutta vakaa aikomukseni on postata kuva ja lyhyt kertomus Facebookiin ihan joka ainoalta Camino-päivältä. Kannattaa siis seurata siellä, jos haluat tietää missä mennään!

2 kommenttia

  • Annika sanoo:

    Jee, täälläkin seuraillaan teidän kävelyn edistymistä. Hirmusesti kiinnostais joskus tehdä sama juttu, mutta vielä toistaiseksi pysyy haave-listalla. Paljon tsemppiä!

    • mirje sanoo:

      Kiitos! Meiltäkin jää vielä monta pätkää kävelemättä, pitää tulla takaisin :) Monet käveleekin tän osissa, parillakin viikolla pääsee jo hyvin alkuun. Vink vink ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *