Koukkaus Saudi-Arabian kautta

Kuva: Antti Halla

Matkamme (tai siis uusi elämämme) alkoi Roomasta lähinnä sen takia, että sieltä sai halvat lennot Kuala Lumpuriin. Lento oli Saudi Arabian Airlinella (Saudia) Riadin kautta. Hyvä valinta, vaikka ennen matkaa (ja varauksen maksamisen jälkeen) löysinkin netistä aika heikkoja arvosteluita. Palvelu oli huomaavaista ja ruoka lentokoneruuaksi varsin maistuvaa. Riad-KL lennettiin lähes tyhjällä, isolla koneella. Saatiin siis vallattua ihan omat penkkirivit. Kerrankin sai lentokoneessakin nukuttua hyvin, kun pääsi pitkäkseen.

Mielenkiintoinen kulttuurikokemus oli koneen vaihto Riadissa, jossa piti mennä turvatarkastuksen läpi lennolta tultaessa. Jonotettuamme läpivalaisulaitteen luokse ilmeni, että naisille onkin oma jono vieressä. Mieheni ohjattiin turvatarkastuksen läpi ja jatkamaan matkaa ja mä jäin naisten jonoon odottelemaan. Pian me naisetkin päästiin liikkeelle ja tavarat tarkastushihnalle. Jännin hetki oli se, kun perusturvatarkastuksen jälkeen naiset vielä ohjattiin yksi kerrallaan huoneeseen, jossa naispuolinen tarkastaja tutki metallinpaljastimella. Ei muuten mitään, mutta kun kaikki tavarat (passi, rahat, jne) jäi sinne toiseen huoneeseen hihnalle. Eihän siinä tietenkään mitään käynyt, mutta päässä pyöri varoitukset siitä, ettei näitä arvokkaita tavaroita saisi päästää hetkeksikään silmistään.

Turvatarkastuksen jälkeen saatiin lentokoneateriat mukaan seuraavaa lähtöä odotellessa. Olihan siinä melkein kaksi tuntia aikaa… Enpä ole moiseen ennen törmännyt, mutta ei valittamista. Itse lentokenttä oli remontin kourissa ja sen takia aika sokkeloinen. Onneksi meidän tulo- ja lähtöportit oli hyvin lähellä toisiaan, niin ei onnistuttu eksymään. Ja huomaavainen yksityiskohta oli se, että saniteettitiloissa oli tarjolla sekä länsimaalainen posliinipytty että aasialainen kyykkimisversio. Valinnanvaraa asiakkaille.

Ps. Jutun kuva ei muuten liity juttuun oikeastaan mitenkään, sillä tämä pikku suihkulähde tuli kuvatuksi Roomassa. Mutta siirtymämatkalta ei tullut otettua yhtään kuvaa. Vähän ollaan vielä harjoitteluvaiheessa tässä valokuvaamisen muistamisessa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *