Kuuba kuvina

Havanna, Kuuba
Nainen ja sikari Havannassa

Sunnuntai-illan vinkki: laita Buena Vista Social Club soimaan ja sukella hetkeksi värikkään kiehtovaan Kuubaan. Ohessa kuvamuistoja ja päällimmäisiä ajatuksia maaliskuiselta visiitiltämme.

Lähes kaikki tapaamani kuubalaiset tuntuvat olevan ylpeitä maastaan. Kuuban lippuja liehuu kaikkialla: parvekkeella, auton antennissa, ravintolan ikkunassa. Ongelmien olemassaolo toki tunnistetaan ja moni on innoissaan maan avautumisesta ja sen tuomista turistivirroista. – Tämä kuvan lippu, joka on ehkä suurin ikinä näkemäni, löytyy Havannan Vallankumousmuseon sisäpihalta.
lippu, Havanna, Kuuba

Turistivirrat tuovat maahan rahaa ja monia kohteita on jo entisöity. Ihan turistikulmiltakin löytyy silti edelleen paljon rouheutta ja rappioromantiikkaa. Hylätyiltä näyttävät talot ovatkin täynnä elämää.
Havanna, Kuuba

Turismi houkuttelee paikallisia keksimään erilaisia tienausmahdollisuuksia itselleen. Varsinkin Havannasta löytyy paljon huijareita, joten kaikkea ei kannata uskoa. Onneksi monet ovat tarttuneet rehellisimpiinkin hommiin, kuten tämä sikarin kanssa poseeraava vanha nainen. Tuossa kohtaa ilmeisesti monet pysähtyvät ottamaan kuvaa taloista, joten hän odottelee lähistöllä valmiina tarjoutumaan kuvattavaksi. Oli niin hieno poseeraus, että kyllä siitä mielellään vähän maksoi.
sikarinainen, Havanna, Kuuba

Havanna sijaitsee rannikolla ja kilometrejä pitkä rantakatu, Malecon. Se on suosittu paikka kävellä tai käydä autoajelulla, kiiltäväksi puunatulla jenkkiraudalla tietenkin. Paikallisia näkyy paljon myös kalastamassa, vavat kivikaiteeseen nojaten.
Malecon, Havanna, Kuuba

Kuuba on tunnettu huolella kunnossa pidetyistä vanhoista autoistaan. Nykyään tuntuu, että hienoimmat ovat turistitakseina. Ja vastoin ennakko-oletuksiani, maassa näkyy kulkupelejä vanhoista jenkkiraudoista Ladoihin ja ihan “normaaleihin” nykyautoihin. Myös pyörätaksit ja varsinkin maaseudulla hevoskyyti ovat suosittuja.
auto, Havanna, Kuuba

Viime vuosien aikana Kuuban ja varsinkin pääkaupunki Havannan ravintolatarjonta on räjähtänyt. Kun aiemmin oli kuulemma vaikea löytää mitään ruokaa majapaikkojen ulkopuolelta, niin nyt voi paikallisten herkkujen lisäksi nauttia helposti vaikka hyvää italialaistyyppistä pizzaa tai pienpanimon oluita.
panimo, Havanna, Kuuba

Jos Havannasta on vaikea saada otetta , niin Trinidadin kaupunki muutaman tunnin bussimatkan päässä tarjoaa helpomman kosketuksen Kuubaan. Kaupungin keskusta on upeasti kunnostettu ja sopivan kompakti käveltäväksi. Havannassa niin selkeästi esillä oleva rähjäisyys puuttuu täältä, eikä peräänhuutelijoitakaan ole samassa määrin. Keskustan lukuisissa taidegallerioissa ja musiikkipaikoissa saa kulumaan vaikka monta päivää.
keskusta, Trinidad, Kuuba

Trinidadin värikkäät talot ja mutkittelevat mukulakivikadut menevät suoraan sydämeen ja nostavat hymyn kasvoille. Kun pääkaduilta kääntyy muutaman korttelin verran, niin vastaan voi tulla vaikka mitä koirista hurjaa laukkaaviin hevosiin. Paikalliset elävät elämäänsä kaduilla, istuen kotiensa edessä jutellen ja dominoa pelaten.
katu, Trinidad, Kuuba

Kaupunginmuseon tornista avautuu näkymät Trinidadin yli. Täältä näkee hyvällä säällä merelle asti ja samalla pääsee kurkistamaan elämään talojen sisäpihoilla. Usein rähjäisenkin julkisivun takaa löytyy huolella kunnossa pidetty koti.
torni, Trinidad, Kuuba

Musiikilta Kuubassa ei voi välttyä, onneksi. Nämä herrat ovat ilmeisen tarkoin valinneet soittopisteensä mahdollisimman valokuvauksellisesta kohdasta. Vaikka musiikkikin on hyvää, niin luulen, että hattu täyttyy lähinnä valokuvaustipeistä.
yhtye, Trinidad, Kuuba

Varaderon valkeat hiekat houkuttelevat turistilaumoja, mutta etelässä Sikojenlahdella pääsee nauttimaan merestä melkein omissa oloissaan. Aivan rannan vieressä kiemurteleva koralliriutta tarjoaa upeat puitteet sukeltajille ja ihan vaan snorkelinkin kanssa näkymät ovat ikimuistoiset.
Sikojenlahti, Kuuba

Viikko Kuubassa oli vain pikainen maistiainen maasta. Mieleen jäivät värikkäät talot, musiikki, lämpimät ihmiset ja helteinen keli. Paljon jäi vielä pinnan alle, joten pitääpä pian palata takaisin vähän syvemmälle sukellukselle. Maan nettiyhteyksien tilanne kehittyy koko ajan, joten ehkä työskentelykin onnistuu helposti ensi kerralla ja voidaan ihmetellä maata pidempään.
autot, Trinidad, Kuuba

32 kommenttia

 • : D Nyt tuleekin Kuubaa monesta kanavasta.

  Buena Vista Social Club on muuten ihan sairaan hyvä! Olen kahteen otteeseen päässyt kuuntelemaan, ja kolmatta kertaa jo odotan.

  • mirje sanoo:

   :D Mä en ole vielä Buena Vistaa päässyt livenä kuuntelemaan, mutta ehkäpä joskus. Kuubassa ei kyllä ollut pulaa hyvästä livemusasta!

 • Kyllä, Kuuba! Näitä lueskelee mielellään useammastakin blogista. Kiinnostaisi ihan älyttömästi käydä.

  Mielenkiintoista lukea, kuinka fiksusti jengi rahastaa valokuvauksen kohteena olemisesta. Ikonisia kuvia Kuubasta. :-)

  • mirje sanoo:

   Kuuba on niin valokuvauksellinen kaikessa rappiioromantiikassaan, ettei mikään ihme, että ihmiset ovat tajunneet rahastusmahdollisuudet asian ympärillä. Ja mikäs siinä, kerrankin ei tartte miettiä miten saada ihmisiä kuviinsa eloa tuomaan. En meinaan ole kovin hyvä kyselemään lupaa tuntemattomilta ja ilman lupaa ei taas viitsisi ottaa kovin tarkkoja kuvia.

 • Aivan uskomattoman hienoja kuvia! Täällä Kuuban kuumeet taas kasvavat eikä lähiaikoina mitään mahdollisuuksia tämänkaltaisiin reissuihin, oi voi… On toisaalta mielenkiintoista lukea tätä nyt ja pohtia, millaisia rahastuksen keinoja tulevaisuudessa tulee olemaan, kun “portit” ovat auenneet. Tuo valokuvattavaksi asettuminen tuskin on kovin pitkä tie :-D

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Koko tuo Kuuban tilanne ja miten siellä asiat muuttuu lähivuosina on hyvin mielenkiintoista.

 • Noniin, Kuubaa tarjolla useammassa blogissa :D. Hienoja kuvia minulle aivan tuntemattomasta maasta. Rannat näyttävät olevan siellä kyllä tosi kauniita. Täytyy joskus harkita, että josko sitä lähtisi reissaamaan myös tuolle suunnalle. Kyllähän noissa vesissä ihan mielellään polskuttelisi ja snorklaisi (=.

  • mirje sanoo:

   Rannat (ne vähät mitä me nähtiin) oli kyllä hienoja! Ja parasta oli se, että sai olla ihan omassa rauhassaan ilman turistilaumoja ja kaupustelijoita. Varaderon suunnalla taitaa tosin olla vähän eri meininki?

 • Martina sanoo:

  Ihana Kuuba ja ihana postaus! Kiitos tästä virtuaalimatkasta. Upeita kuvia!

 • Kivan kompakti Kuuba-postaus.
  Tuota rantakatua päädyimme mekin jossain vaiheessa kävelemään keskustasta National -hotellille ja vaikka se paikoitellen oli “kivan ränsistynyt”, niin paikoitellen etenkin kävelykadun/tien puuttuessa retki tuntui melkein vaaralliselta.
  Mutta majakka oli hieno, kaupungin päässä.

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Ja kyllä, kivan ränsistynyt oli hyvä juttu fiiliksen ja kuvien kannalta, mutta välillä vähän jännitti turvallisuuden puolesta. Osa taloista näytti siltä, että saattaisivat romahtaa milloin tahansa ja kaduilla oli välillä syviä reikiä.

 • Oon miettinyt myös tuota matkakohteeksi elokuun lopulle ja nyt alkoi tän postauksen myötä taas kummasti Kuuba kiinnostamaan. Ehkä Vietnam vie voiton tällä kertaa, mutta kyllä tuonnekin pitää joskus päästä ihmettelemään! Hienoja kuvia :)

  • mirje sanoo:

   Suosittelen kyllä Kuubaa, varsinkin jos kaipaa jotain hieman erilaisempaa. Ei sen puoleen, on Vietnamkin hyvä kohde :)

 • Upeita kuvia! Oli kiva muistella omaa parin vuoden takaista Kuuban talvea näiden kuvien avulla :)

 • Ihania kuvia!

  Kaveri väitti ettei Kuubassa sellaista aitoa Kuuba-henkeä näkyisi muuta kuin parin korttelin verran. Tämä kyllä näyttää ihan toiselta.

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Riippuu varmaan siitä mitä se aito Kuuba-henki sitten on, mutta kyllä sieltä maasta löytyy kaikenlaista ;)

 • Veera Bianca sanoo:

  Tällä viikolla mulle on kyllä tullut Kuuba-kuume! Miten nä kuvat onkin niin ihania ja elämän makuisia!

 • Taas kerran upeita kuvia teillä! :) Kuuba on ollut paljon esillä blogeissa viime aikoina ja ehkäpä lähiaikoina olisi aika matkustaa sinne. Kaunista <3

 • Heidi sanoo:

  Aivan ihanan tunnelmallisia kuvia! Olen jo pitkään suunnitellut matkaa Kuubaa, mutta jostain syystä jokin muu kohde on aina vinyt voiton. Oliko Trinidadissa kivoja rantoja? Haluaisin nimittäin yhdistää Havannaan jonkin kivan rantakohteen, mutta Varadero vaikuttaa kauhealta turistirysältä.

  • mirje sanoo:

   Trinidad itse on sisämaassa, mutta Playa Ancon reilun 10 kilsan päässä on kuulemma etelärannikon upein ranta. Me ei käyty siellä, vaikka kaverit olivatkin kehuneet, sillä meitä kiinnosti enemmän snorklaus ja sukellus kuin valkoinen hiekka-

   • Heidi sanoo:

    Kiitos tiedosta! Itse asiassa meitäkin kiinnostaa eniten rannat, joilta pääsee suoraan snorklaamaan. Sellaisia oli paljon Aruballa ja Curacaossa, siksi niihin ihastuin. Joten erityisesti kaikki snorklausrantakohdevinkit otan kiitollisena vastaan .

    • mirje sanoo:

     Sikojenlahden rannalla oli paljon juuri tällaisia paikkoja, koska siellä koralliriutta kulkee ihan rannan tuntumassa. Siellä tosin on enemmänkin kalliorantoja ja hiekka alkaa vasta meressä, joten hiekalla lekotteluun nuo paikat ei sovi. Ja kylät niillä seuduin ovat pieniä ja rauhallisia, joten iltaelämää ja ravintolaelämyksiä tuolta on turha hakea. Toisaalta pääsee näkemään sitä “aidompaa” Kuubaa ja onneksi Kuubassa yleisessä kotimajoituksessa saa yleensä oikein maistuvaa ruokaa.

 • Upeita kuvia! Niitä katsellessa tuli kyllä minulle sellainen fiilis, että ehkä Kuuba ei lopulta olekaan niin kovin erilaisen näköinen kuin vaikkapa Panama (muuten kuin ulkonäöllisesti varmaan kyllä on). Olisi mielenkiintoista nähdä paikkoja omin silmin ja maistella ruokia. Olin myös yllättynyt, että Havannasta löytyy nykyautoja ja kaiken maailman pizzeriaa, vaikka kai se olisi pitänyt tajuta – onhan Kuubassa kuitenkin jo paljon turismia.

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Kuuba on jännä paikka, kun tavallaan se on hyvin samanlainen kuin muut Väli-Amerikan / Karibian maat, mutta samalla niin erilainen.

 • Ihania kuvia! Näiden myötä hinku reissata Kuubaan vain kasvaa :)

 • Huhhh onneks kolmen päivän päästä mennään jo, muuten tulisi näistä kuvista melkein vaan paha mieli! Aika samoja reittejä mekin varmaan mennään, joku biitsikohde lisätään listaan, ehkä Cayo Santa Maria ja sit Santa Clarassa pitää päästä ihmettelemään Chen perintöä. Niin upeita kuvia, toivottavasti mua lykästää myös – tosin eiköhän Kuubassa kuvattavaa riitä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *