Lissabon kuvina

Lissabon talo
Lissabonin uepita kaakeleilla koristeltuja taloja

Ollaan nyt oltu Lissabonissa hieman reilut kaksi viikkoa. Tykkään! Tässä ensikokemuksiani kaupungista, valokuvien muodossa.

Tällaisia upeita kaakeleilla päällystettyjä koristeellisia taloja näkyy paljon ainakin täällä meidän kulmilla. On tosin hieman epäselvää mikä tämä “meidän kulmilla” oikeastaan on, ilmeisesti Principe Real, mutta kaikista lähteistä sellaista aluetta ei edes löydy. Kaunista ja tunnelmallista joka tapauksessa. Mukavia pikkukatuja, pikku puistikoita ja paljon mäkiä.
Tiled Houses in Lisbon Instagram

Kaikki talot eivät ole ihan priimakunnossa. Omalla tavallaan kauniita nämä hylätytkin talot.
Pretty abandoned building Lisbon Instagram

Tällaisia kapeita katuja täällä meillä päin on. Juuri oikea paikka seikkalukävelyille.
Alley in Lisbon Instagram

Ja koska kadut on kapeita, niin autotkin on pieniä. Ja söpöjä. Ja paikalliset aika hakoja parkkeeraamaan.
Small cars of Lisbon Instagram

Tämä upeasti maalattu roskis saa hymyilemään aina ohi kulkiessa.
Street Art Lisbon Instagram

Tältä näyttää meidän kadulla iltaisin.
Our street in Lisbon at night Instagram

Tosin iltaisin näyttää myös aika usein tältä. Lähipuistikoissa on pieniä ulkoilmakioskeja, joiden ympärillä on pöytiä. Lasi viiniä maksaa 1,15 euroa, ilma on leuto ja samalla voi tarkkailla paikallisia tai parantaa maailmaa.
Refreshments in the evening Lisbon Instagram

Viime viikonloppuna saatiin itsemme raahattua ihan ulos kaupungista ja turistinähtävyyksiä ihmettelemään. Kiitos kylään tulleen ystävän. Junamatka Sintraan kesti noin 40 minuuttia ja paikalla odotti vaikka mitä nähtävää. Vanhoja ja vielä vanhempia palatseja sekä idyllinen kylä rinteessä. Olimme enemmän kuin reippaita ja kävelimme koko matkan vuoren huipulle, josta löytyi tämä yli tuhat vuotta vanha maurien linnoitus.

Moorish Castle Instagram

Vähän lisää kävelyä ja toiselta huipulta löytyi satulinna Palace da Pena. Kymmeniä torneja, värien leikittelyä ja upeita yksityiskohta. Tätä linnaa ei ole rakennettu sotalinnoitukseksi, vaan fiilis on ennemminkin kuin Disneyn teemapuistossa. Ilman satuhahmoja ja sokerikuorrutusta tosin.
Palace da Pena Instagram

Tämä tyyppi vahti linnaan tulijoita. Päästi meidät kuitenkin läpi.
Gargoyle at Palace da Pena Instagram

Tässä kuvakoosteena ensimmäiset kaksi viikkoa Lissabonissa. Kuten kuvien vähyydestä voi päätellä, ollaan taas keskitytty enemmänkin työntekoon. Ja nyt viime päivät on lähinnä satanut kaatamalla vettä, joten motivaatio lähteä kiertelemään kaupunkia on ollut aika alhaalla. Tulevaksi viikonlopuksi on luvattu aurinkoista, josko silloin otettaisiin uusi seikkalupäivä.

Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tilitämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Ollaan nyt viime aikoina innostuttu Instagramista, joten sinne ilmestyy uusia kuvia tasaisella tahdilla.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkapostauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät listauksen kullakin viikolla kootuista postauksista. Tämän viikkoisen kokoelman löydät vaikka täältä (itse tekstin alapuolelta).
Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

2 kommenttia

  • Satu VW sanoo:

    Mahtavaa että lähdit kamppikseen mukaan ja oli kiva törmäillä Dublinissa! Tästä postauksesta tuli aikamoinen ikävä Portugaliin, näyttäisi siltä että olette töiden ohella ehtineet hieman katsastaa lähiseutujakin? :) Tuonne Sintraan täytyy kyllä seuraavalla kerralla päästä, näyttää hienolta paikalta!

    • mirje sanoo:

      Samoin, oli kiva törmäillä Dublinissa ja nyt täällä verkossa. Hieman ollaan joo ehditty katsastamaan lähiseutuja, nyt viikonloppuna toivottavasti lisää. Tuo Sintra oli kyllä uskomattoman upea paikka, kannattaa käyttää ainakin puoli päivää siellä vierailuun, jos Lissaboniin päin eksyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *