Rento Chiang Mai

Chiang Mai kuja
Chiang Main vanhassa kaupungissa riittää pikku kujia ihmeteltäväksi. Kuva: Antti Halla

Tää on aikas kiva paikka tämä Chiang Mai! Rento, monipuolinen, lämmin, yllättävä ja tuttavallinen. Elämä on hämmästyttävän halpaa ja standardit korkealla.

Ollaan täällä nyt kolmatta viikkoa ja vielä viikon verran olisi jäljellä. Välissä käytiin viiden yön reissulla pohjoisessa Chiang Raissa, josta tehtiin yhden päivän retki Burman puolelle viisumien uusimiseksi. (Näistä lisää myöhemmin).

Jälleen ollaan aika vähän turisteiltu ja keskitytty sen sijaan työntekoon. Keittiön puutteesta johtuen ollaan silti käyty vähintään kerran päivässä ulkona syömässä, joten on sitä tullut nähtyä muutakin kuin oman huoneen seinät. Viikon verran oltiin majatalossa vanhassa kaupungissa ja sieltä sai pyörät lainaan. Niillä oli helppo hurautella pitkin vanhan kaupungin kapeita katuja, sillä siellä liikenne on suhteellisen rauhallista. Toisin kuin muualla kaupungissa.

Vallihaudan ympäröivä mittava vanha kaupunki on, ainakin näin vierailijan näkökulmasta, kaupungin sydän. Sen kujilta löytyy monenlaisia majapaikkoja, pikku putiikkeja ja ravintoloita. Kauniita buddhalaisia temppeleitä, wateja, on joka puolella, yli 300 koko kaupungissa. Vanhasta kaupungista löytyy myös lauantai-illan markkinakatu, jolta voisi tehdä todellisia löytöjä, mm. paikallisia käsitöitä. Harmi vaan, että meidän pitää kantaa kaikki mukanamme, joten ostoksia ei oikein voi tehdä. Ja eihän meillä ole sitä pysyvää kotiakaan, mihin tavaroita kerätä.

Kodista puheen olleen, täällä meillä on ollut niitä jo monta. Ollaan vaihdettu majapaikkaa useasti, muutaman kerran koska ollaan liian hitaita varaamaan lisäaikaa ja kaikki on jo täyteen buukattua, mutta yleensä koska olemme halunneet tutustua hieman eri alueisiin . Eilisestä lähtien ollaan Nimmanhaemin alueella, joka on kaupungin trendikkäin alue (niin mulle on kerrottu). Ihania kahviloita joka puolella, hyviä ruokapaikkoja jne. Ehkä parasta tähän mennessä.

Muuta parasta täällä:

* Hyvä ja halpa ruoka. 1€ stir-fry kana-annokset, mausteiset hedelmäsalaatit, curryt. Ja monipuolinen tarjonta myös ulkomaisen ruoan suhteen.

* Mukavat illanviettopaikat. Heti alussa bongattiin North Gate Jazz Co-Op live jazz baari, jossa tuli istuttua useampana iltana viinilasillisen kanssa musiikista nauttimassa. Iltaisin lämpötila on juuri sopiva ulkona istuskeluun. Niin kuin Suomen kesän muutamat lämpimät illat, hyttysiäkin on samassa määrin…

* Tuoreita hedelmiä joka puolella, niitä saa aamiaispaikoista, kojuista kadun varrelta, kioskeista, ravintoloista. Ja melkein joka ruokapaikasta saa myös ihania tuoreista hedelmistä tehtyjä mehuja ja smoothieta.

* Rento elämä. Kenelläkään ei tunnu olevan liian kiire mihinkään ja ilmapiiri on leppoisa. Ei laiska, mutta leppoisa. Ja hymyjä näkee kaikkialla (tosin täällä ne voivat tarkoittaa melkein mitä tahansa tunnetilaa).

* Nettiyhteydet toimii (suhteellisen, välillä yllättävänkin) hyvin ja langaton netti löytyy lähes jokaisesta pikku kojustakin.

Ymmärrän kyllä, miksi niin moni diginomadi päätyy tänne pidemmäksikin aikaa. Ehkä mekin joskus, kun hieman rauhoittuu tuo reissujalan kutina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *