Roomassa aurinkoon totuttelemassa

Forum Romanumin ihmeitä

Roomassa aurinko lämmitti mukavasti (ainakin Suomen talvesta saapunutta) ja elo oli leppoisaa. Lähinnä käveltiin ympäriinsä vanhassa keskustassa ja ihmeteltiin kaikkea vastaantulevaa. On se ihmeellistä, miten elävä kaupunki voi olla samalla kuin ulkoilmamuseo.

Kohokohta oli ehdottomasti Forum Romanum/Palatine, eli antiikinaikaiset rauniot ihan Colosseumin vieresssä. Hiljainen keidas keskellä kaupungin vilinää ja paikka, jossa voi elävästi kuvitella millaista elämä on antiikin Rooman valtakautena ollut. Kannattaa käydä tutustumassa jos Roomaan päin suuntaan, samalla lipulla pääsee myös Colosseumille. (Tosin suurimmalle osalle turisteista varmaankin niin, että Colosseumin lipulla pääsee myös tänne.) Meiltä jäi tällä(kin) kertaa Colosseumin sisäosat näkemättä.

Ruokaelämykset jäivät aika vähiin, vaikka kulinaristien luvatussa maassa oltiinkin. Nälkä kun iski sellaisiin aikoihin, että valittavana oli lähinnä pikaruokaa tai turistimenuita. Molempia tuli siis testattua. Pikaruoka oli oikein maistuvaa, mutta ympäristössä usein toivomisen varaa. Hyödynnettiin kyllä varsinkin majapaikkamme vieressä ollutta pikaruokakahvilaa useita kertoja. Pizza, jonka päällä oli perunaa ja kinkkua oli mielenkiintoinen ja yllättävän maistuva kokemus. Turistimenuissa taas oli hinta-laatu-suhteessa parantamisen varaa. Yhdessä turistipaikassa tosin saatiin niin hyvää viiniä, että se korvasi muut puutteet.

Keskusta on yllättävänkin pieni ja ainakin hyvällä ilmalla matkat nähtävyyksien välillä sujuvat kävellen. Samalla voi ihailla pikkukatuja ja vanhoja taloja. Julkinen liikennekin toimii, kunhan muistaa seurata kylttejä yms. ja tarvittaessa kysyä neuvoa. Ettei vaikka satu hyppäämään väärään suuntaan menevään junaan, kuten me lentokentälle mennessä. Siinä on ero, lukeeko junassa “lentokentälle” vai “lentokentältä”… Kun tähän sekaannukseen lisätään vielä onnettomuus, jonka seurauksena koko Rooman junaliikenne on sekaisin, on pieni ihme, että ehdimme lennollemme. Pienen juoksuspurtin se kyllä vaati lentokentän päässä.

Ekalla visiitillä Rooma ei vielä koukuttanut, enkä tällä toisellakaan kerralla kaupunkiin rakastunut, mutta lämpenin jo. Takaisin pitää siis palata, ehkä ensi kerralla kevät/syysaikaan. Ja asian varmistamiseksi heitin tietenkin kolikon Trevin suihkulähteeseen.

2 kommenttia

  • Jonna sanoo:

    Kiva lukea kuulumisianne! Ja hei, jos joskus kuulet että joku on löytänyt Roomasta hyvän ravintolan, niin pistäs heti tietoa tätä tai muuta kautta. Trip Advisorin suosituksillakaan ei sellaista löytynyt, paitsi yksi ökypaikka jossa nautittiin äidin synttäri-illallinen. Ehdittekö Trasteveren kaupunginosaan muuten? Jos suurkaupunkimeiningistä haluaa tauon, se on hyvä paikka Roomassa. Odotan innolla jatkopostauksia!

    • Tarkoituksena on laittaa tietoa tänne blogiin kun löydetään jotain “helmiä”, kuten hyviä ravintoloita Roomasta. Ei tällä kertaa ehditty Trastevereen, mutta lisättiin ensi vierailun to-do-listalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *