Tämä viikko 10: New Orleans

New Orleans puisto
Välillä täälläkin paistaa aurinko!

New Orleans, Louisiana 26.12.2013-1.1.2014

Edelleen talo- ja eläinvahteina New Orleansissa. Tämä viikko on kulunut jo aika rutiininomaisesti päivästä toiseen. Aamulla siinä seitsemän aikaan herää joko siihen, että koira nuolee naamaa tai kissa pureskelee varpaita. Eihän siinä auta muu kuin nousta. Kissoille ruokaa, itselle kahvia. Sitten koirien kanssa puolen tunnin lenkille puistoon.

Lenkin jälkeen ensin koirille aamupalaa, sitten vasta itselle. Mysliä ja jogurttia, tai paahdettuja bageleita. Meille siis, koirat saa raksuja ja makkaraa. Päivän lehti on ilmestynyt muovisuojuksessa pihatielle. Sitä selaillessa huomion kiinnittää sekä ampumatapausten että hyväntekeväisyysjuttujen runsaus.

Me ollaan viritetty kotitoimisto keittiön pöydän ääreen, siinä aika kuluu rattoisasti neljään asti iltapäivällä. Pidetään me lounastauko sentään ja muutamana päivänä ollaan lähdetty ihan talon ulkopuolellekin asioimaan. Neljältä on aika päivän toiselle lenkille, josta yritetään tehdä pidempi kuin aamuisesta. Muutamana päivänä on paistanut aurinko oikein hienosti ja puisto näyttänyt parhaintaan. Puiston metsiköissä risteilee pieniä polkuja, joita pitkin on kiva seikkailla ja arvailla minne päätyy.

Lenkillä
Huomatkaa muuten kuinka hienot erikoistehosteet saa aikaan ihan vaan tärisevällä kädellä kuvaten!

Toisen lenkin jälkeen on taas ruokinta-aika. Koirat jälleen ensin ja meille jotain ihan oikeata ruokaa, kun on kerrankin kunnon keittiö käytössä. Illalla on vielä aikaa työskentelylle tai television katselulle. Tai molemmille samanaikaisesti. Kivaa, kun kerrankin on valinnanvaraa ymmärrettävällä kiellellä olevien ohjelmien suhteen. Monet kanavat näyttää sarjoja useamman tunnin maratoneina, ja siihen onkin helppo jumahtaa illaksi seuraamaan vaikka Big Bang Theorya. Vielä yksi jakso…

Perjantaina kävin paikallisella ostarilla kenkiä metsästämässä, vajaat kaksi vuotta vanhoista Eccoistani kun alkaa pohja uhkavaasti rapisemaan. Pari tuntia haahuilua, jalat kipeinä kävelystä mutta ei löytöjä. Pitää siis käydä vielä uudestaan metsästysretkellä. Ois se meinaan kauheen kiva, että olis yhdet umpinaisetkin kengät matkassa.

Sunnuntaina suunnattiin Magazine-kadulle, jota reunustavat söpöt vanhat puutalot, pienet putiikit ja mukavat kahvilat. – Instagrammiin asti ei saatu näistä kuvia, joten ujutanpa tähän väliin yhden normikuvan.

P1060812

Upeita käsintehtyjä koruja löysin, mutten osannut siitä ylitsevuotavasta tarjonnasta sitten valita yhtään. Matkamuistosaldo siis edelleen nolla tällä reissulla. Lounaaksi puolitettiin iso voileipä asiakkaiden kansoittamassa Stein’s Market & Deli:ssä. Suosiolle on ihan syynsä, ainakin tämän makukokemuksen perusteella. Kotiin palatessa ajeltiin vielä Uptownin läpi, ihan vaan jotta saatiin ihailla niitä upeita, massiivisia vanhoja mansioneita bulevardin reunoilla.

Tiistaina olikin jo uuden vuoden aatto. Oltiin ensin ajateltu suunnata ihan tuonne New Orleansin keskustaan, mutta se tuntui logistisesti liian haastavalta. Julkista liikennettä ei oikein ole ja kännissä ei viitsisi ajaa. Varasuunnitelmana ajateltiin suunnata vaikka pyörillä tänne meidän puolelle jokea Algier’s Pointiin. Sieltä kuulemma näkee kaupungin ilotulituksen oikein hyvin ja juhlijoita on alueella muitakin.

Lopulta koko illan satoi vettä ja oli niin koleaa, että ei lähdetty mihinkään. Jumitettiin kotisohvalla koirien kanssa, katsottiin telkkarista uuden vuoden vastaanottoa Time’s Squarella ja avattiin skumppapullo. Puolen yön aikaan kurkoteltiin parvekkeelta ilotulituksia, joita näkyi monesta suunnasta muttei kovin hyvin.

Hyvää uutta vuotta!

Vinkki: Julkaisin tänään kuvatarinan vuoden 2013 ensimmäisestä puolikkaasta. Sen lukemalla pääset nopeasti kärryille, millaisia seikkailuja viime vuosi piti sisällään.


Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkapostauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista.
Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

9 kommenttia

 • Kea sanoo:

  Onpa sievä hoidokki teillä. Hyvin samanoloinen kuin omanikin. Viihtyi kuitenkin teidän seurassa sohvalla eikä pelännyt uuden vuoden juhlintoja? Meillä uusi vuosi vietettiin koiran osalta visusti kylppärissä piilossa kera klassisen radion.

  Mä niin soisin että Suomessakin rakennettaisiin enemmän tuollaisia pastellinvärisiä puutaloja kuten tuossa kuvassa. Niin ihania!

  • mirje sanoo:

   Joo nää on ihan ihme eläimiä, kun ei pelkää ukkosmyrskyä eikä raketteja ollenkaan. Mäkin oletin aiempien kokemusten perusteella, että aattoillasta tulee hankala, mutta yksikään neljästä eläimestä ei reagoinut mitenkään paukkeeseeseen.
   Niin ja nuo talot, aivan ihania. Jos mulla joskus on omakotitalo, niin mä niin otan mallia noista.

 • Veera Bianca sanoo:

  Ihana tuo kuva “erikoistehosteilla” :D Muutenkin somat hoidokit, olispa tuollaiset myös täällä Itä-Pasilassa, mulla on hauvakuume!

  • mirje sanoo:

   Itsekin olen ruvennut miettimään, että pitäisköhän hankkia koiria, kun asettuu aloilleen… Sillä aikaa nämä eläinvahtihommat on ihan loistava väliaikainen apu hauvakuumeeseen, toivottavasti löydetään vastaavia jatkossakin.

 • Mukavassa seurassa olette viettäneet vuodenvaihteen :) Meilläkin juhlittiin kissojen kanssa pahimpien rakettien ajan, kun ne niin kovasti pelottavat…Ja niinkuin Keallakin, niillä meillä pauhasi radion sijasta tv täysillä. Kyllä se taisi hieman auttaa suurimpaa jännitykseen. Haha, kuulostaa tutulta tuo varpaiden äämumetsästys :D

 • Satu VW sanoo:

  Onko teillä muuten tullut mitään yllätyksiä noissa talonvahti hommissa, niin hyvässä kuin pahassa? Ja oikein hyvää uutta vuotta sinne rapakon taakse!! :)

  • mirje sanoo:

   Ei ole oikeastaan tullut vastaan yllätyksiä. Täällä New Orleansin paikassa omistajilla on kuulemma ollut usein talovahteja ja itsekin harrastavat talovahtina oloa, joten kaikki on ollut tosi hyvin valmisteltua. Saatiin kirjalliset ohjeet, eläinten ruokia ja muita tykötarpeita on riittämiin, jne.

 • Eija sanoo:

  Mulla on kanssa sekä koira- että kissakuume, joten toivon jossain vaiheessa vuotta pääseväni eläinvahdiksi! :) Mitä kautta te muuten löysitte tuon paikan?

  • mirje sanoo:

   Trusted House Sitters sivuston kautta. Sieltä löytyy paikkoja varsinkin Iso-Britanniaan, Jenkkeihin, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *