Tämä viikko 12: Merida

Katu Meridassa
Värikäs kotikatumme Meridassa

Cancun ja Merida, Meksiko 9.-15.1.2014

Torstaina vesisade Cancunissa vaan jatkui ja olikin mukava suunnata Meridaan. Bussimatka kesti yli neljä tuntia, mutta aika kului luksusbussissa nopeasti. Ihan uusi auto, mukavat leveät penkit ja yllättävän tasainen motari. Ja screeneillä pyöriviä leffoja kuunneltiin kuulokkeiden kautta, eli ei tarvinnut kuunnella ellei halunnut. Kuten sanoin, luksusta.

Meridasta oltiin varattu viikoksi hostellin yhteydessä oleva talo. Niin, ihan oma talo! Meillä on mukavan värikkäät olkkari, ruokailuhuone, keittiö ja makkari. Paljon tilaa ja suhteellisen siistiä. Parasta on, että alle 30€ vuorokausihintaan kuuluu herkullinen meksikolainen aamupala hostellilla parin oven päässä. Jokainen aamu alkaa siis tuoreilla hedelmillä ja päivittäin vaihtuvalla lämpimällä annoksella.
Meridan koti

Meillä on myös ihan oma pikku takapiha. Siellä on kiva istuskella iltaa, niin kuin tiistaina tehtiin. Ja sinne saa nyrkkipyykit narulle kuivumaan. Pitää vaan muistaa seurata säätilaa, jotta saa vaatteet haettua turvaan ennen sadetta. Eka pesukerta ei ihan mennyt putkeen tän osalta.
Takapiha

Täällä Meridassa on mukavia puistoja joka puolella. Tämä alla oleva on vanhan kaupungin keskustasta, Meridan katedraalin kulmilta. Tämä kyseinen katedraali on muuten Amerikkojen vanhimpia ja rakennusaineksena on käytetty paikalta purettujen Maya-pyramidien kiviä. Käveltiin tuonne perjantai-iltana, käytiin syömässä ja istuskeltiin puistonreunan kuppilassa ohikulkijoita katselemassa. Kuvaa ottaessa aurinko oli juuri laskemassa, värit upeita ja puistossa ihmisiä vauvasta vaariin.
Meridan keskusaukiolla

Värikäs ravintola näytti luurankoineen niin houkuttelevalta, että valittiin se. Ruokakin oli ihan ok, mutta hinnat kolminkertaiset verrattuna edellisenä iltana testaamaamme pikkupaikkaan asuntomme lähellä.
Luurangot liikkeellä

Lauantaina löydettiin majapaikkamme omistajan ohjeiden avulla paikallinen iso supermarketti, josta shoppailtiin kassikaupalla ruoka-aineksia. Kaupan ulko-ovella miehet huutelivat “taksi, taksi”. Vastattiin joo ja mies johdatti meidät polkupyörälleen, jonka perässä oli kärry. Sellaisen kyydissä sitten köröteltiin se reilu kymmenen korttelia takaisin kämpille.

Päivät sunnuntaista tiistaihin menivätkin sitten kotona. Ensin mun vatsallani oli hiukan ongelmia paikallisen ruokatarjonnan kanssa ja kun mun olo parani, niin mies oli puolestaan kipeänä. Onneksi on mukavat olot täällä talossa, niin ei haitannut olla jumissa.

Keskiviikkona päästiin työpäivän jälkeen ulos talosta ja käytiin valokuvaamassa ympäristöä. Oli jo sen verran hämärää, että kuvattiin lähinnä ihan kameralla, mutta sainpa tämän puistonäkymän tallennettua kännykällä Instagrammiin.
puisto Meridassa

Ei olla vielä käyty missään museoissa tai tehty mitään erikoisempaa, sillä rakas ystävämme A saapuu taas viihdyttämään meitä pariksi viikoksi ja olen säästellyt aktiviteetteja siihen. Tämä kotiin jumiutuminen onkin ollut hyvä juttu siltä kannalta, että ollaan saatu paljon työtä tehtyä “varastoon” ja voidaan ottaa vähän rennommin A:n täällä ollessa.


2013 – vuosi maailmalla kuvina, osa 2 on nyt luettavissa. Hip hei! Käypä kurkkaamassa.


Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkapostauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista.
Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *