Tämä viikko 17: Playa del Carmen

Playa del Carmen ranta
Biitsi Playa del Carmenilla

Playa del Carmen, Meksiko 13.-19.2.2014

Yli viikko jo vierähtänyt täällä Playa del Carmenilla. Paljoakaan ei olla ehditty näkemään, sillä ollaan oltu jumissa kotona nettikorjaajaa odotellessa. Ei oo muuten vieläkään näkynyt. Lupaavat tulevansa tänään, parin tunnin päästä, huomenna. Täällä taloyhtiössä on käytössä yhteinen wifi, mutta se toimii harvoin ja silloinkin hitaasti. Burger Kingissä kulman takana on onneksi toimiva netti. Tää on ensimmäinen kerta koko reilun vuoden aikana, kun meillä on näin suuria ongelmia netin kanssa. Tai no Atlantin ylityksellä ei ollut nettiä, mutta se oli tiedossa. Tän viikon verran oon keksinyt aika hyvin töitä niin, että nettiä tarvitaan vaan silloin tällöin, mutta pian loppuu kyllä ideat. Olen kirjoittanut paljon blogijuttuja odottamaan, käynyt läpi viime vuoden kirjanpidon, kuunnellut podcasteja nettiyrittämisestä jne. – Random huomio tähän väliin, podcastit ja mahjong läppärillä on tosi toimiva yhdistelmä. Jos yritän pelkästään kuunnella jotain, niin siitä ei tule yhtään mitään, vaan ajatukset harhailee. Mahjong on just sellaista sopivaa oheistekemistä, että se auttaa keskittymään kuunteluun.

Burger King wi-fi

Torstaina käveltiin about 10 minuutin matka 5th Avenuelle, eli rantaa myötäilevälle turistien täyttämälle kävelykadulle. – Oli muuten aika erilainen kuin odotin tuo kävelykatu. Mielessäni näin pienillä matkamuistokaupoilla ja turistiravintoloilla reunustetun kadun, ja olihan näitäkin, mutta myös mm. kaikenlaisia kalliita muotiliikkeita (Hugo Boss, Rolex, yms. ja siis ihan aitoina versioina) ja muutenkin aika trendikkäitä paikkoja. – Tarkoituksena oli löytää kahvila nettiyhteydellä, jotta saataisiin asioita tehtyä. Starbucks tuntui varmalta valinnalta, joten sinne. Caramel machiato oli hyvää, mutta netti pätki aikalailla. Skype-puhelu Suomeen (onneksi kotiin vanhemmille, ei asiakkaalle) pätki niin pahasti, että piti lopettaa. Sen jälkeen kokeiltiin vielä toista Starbucksia, mutta siellä ei netti toiminut ollenkaan (mikä tietenkin selvisi vasta kahvin oston jälkeen). Lisäksi käytiin puhelinliikkeessä yrittämässä selvittää miksi meidän prepaid netti puhelimessa on tosi hidas. Siis oikeasti hidas, sellainen “avaan nettisivua kaksi minuuttia” hidas. Eipä se vieläkään oikein selvinnyt, saatiin viikon datapaketti aktivoitua (aiemmin maksoin käytön mukaan), mutta nopeuteen se ei oikeastaan vaikuttanut. Siellä liikkeessä se ei tietenkään ollut niin hidas kun yritin demonstroida asiaa. Mutta joo, sillä netillä saadaan nyt sentään sähköpostit tarkistettua yms.

Tulipas paljon nettiavautumista tähän postiin. Mutta tuo nettisäätö kun on aika lailla täyttänyt tämän kuluneen viikon. Varsinkin, kun on koko ajan pitänyt olla kämpän lähettyvillä hälytysvalmiudessa. Toi meidän kämpänhoitaja on kyllä joutunut säätämään vielä paljon enemmän kuin me, vähintään kerran päivässä se on käynyt siellä kaapeliyhtiön toimistolla ja avustanut työmiehiä täällä päässä. Eli ilmeisesti kyllä kovasti yrittävät löytää vian yhteydessä, joka siis on periaatteessa olemassa, muttei vaan toimi. Haasteena on tuo kaapeliyhtiön miehien arvaaamattomuus, sillä eivät näemmä ikinä osaa arvioida milloin olisivat tulossa. Saattavat soittaa tuolle meidän kämpänhoitajalle, että ovat tulossa 10 minuutin päästä ja tulevatkin kahden tunnin päästä. – Ja niin se nettiavautuminen vaan jatkui. Nyt loppu ja muihin asioihin.

Katu Playa del Carmen

On sitä muutama muukin juttu tapahtunut täällä. Kuten perjantain pyykkiseikkailu. Vaikka tässä tapauksessa sanan seikkailu käyttö asettaa ehkä hieman liian isoja odotuksia. Suurin seikkailu asiassa oli ehkä itsepalvelupesulan löytäminen, sillä vaikka mies oli paikan kävelyllään nähnyt, ei se ihan tarkkaan muistanut millä kadulla ja missä kohtaa. Kävelin siis aika pitkään siksakkia. Löytyihän se lopulta ja sujuvalla espanjankielelläni sain ostettua poletin pesukonetta varten, pesuainetta sekä vieläpä vartin kuivausrumpuaikaa. Siellä puhelimen netti toimi sen verran hyvin (taas tää puhuu netistä), että sain odotellessani viihdytettyä itseäni blogien lukemisella. Ja seuraamalla paikallisten lasten leikkimistä, sillä muutama äiti olit ottanut lapsilaumansa (no yhdellä oli 4 lasta, eikö se ole jo lauma?) mukaan pyykkipäivään.

Perjantai-illalla treffattiin Curious Feet blogin Teea matkakumppaneineen. Bongasin Teean blogista, että he olivat ottaneet äkkilähdön tänne päin ja tartuin heti tilaisuuteen tavata kanssabloggaajia. Kuten olen jo varmaan moneen otteeseen aiemminkin kertonut, niin nykyään tarttuu paljon herkemmin mahdollisuuksiin tavata (toivottavasti) samanhenkisiä ja mielenkiintoisia ihmisiä. Kun on jatkuvasti reissun päällä, niin sosiaalisen elämän luominen vaatii paljon enemmän huomiota kuin tietyssä paikassa asuessa, jossa on oma sosiaalinen piiri. Itse asiassa tärkein syymme valita Playa de Carmen kohteeksemme oli se, että täällä on paljon muita diginomadeita ja bloggaajia. Keskiviikkoiltana tapasimme Celian ja Jonaksen, tanskalaiset diginomadit, jotka pitävät Nomadic danes blogia. Never Ending Footsteps blogin Laurenin kanssa mentiin just ristiin (Laurenin ajatuksia Playa del Carmenista, englanniksi tosin), mutta muutaman muun kanssa meidän on tarkoitus lähiviikkoina treffata.

Mutta joo, nappiin meni tämä kontakti ja vietettiin oikein mukava ilta. Ensin istuskeltiin useampi tunti (4? 5?) pubissa juttelemassa kaikenlaisesta, alkaen ei niin yllättäen reissaamisesta mutta päätyen mm. filosofisiin väittelyihin. Siitä käveltiin paikallisen bilekadun (Calle 12) läpi ja meno oli kuin Suomessa vappuna (lähinnä ihmisten humalatilan perusteella). Tosin siihen lisättynä lukuisista paikoista pauhaava musiikki, joka kadulla sekoittui iloiseksi kakofoniaksi. Kadun päähän päästyäni huokasin syvään ja totesin, että musta on vaan tullut vanha. Ei yhtään kiinnostanut mennä mihinkään paikkaan sisälle. Onneksi löydettiin vähän syrjemmästä pienempi baari, jossa oli ihan live-bändi soittelemassa. Sen verran äänekäs sekin tosin oli, että keskustelu kutistui tässä välissä niihin pieniin taukoihin biisien välissä. – Teea ehti muuten jo kirjoittelemaan ekoja ajatuksiaan Playasta, kannattaa vilkaista!

Katu Playa del Carmen

Perjantai-ilta meni sen verran lauantain puolelle, että aamulla nukutti hyvin pitkään. Koko lauantai meni oikeastaan aika koomassa, lähinnä löhösin sohvalla podcastien ja sen mahjongin parissa (pelin läpimenoprosenttini on noussut jo 10% -> 20%, ehkä musta tulee mahjong-ammattilainen isona?). Sunnuntaina siivottiin ja kirjoiteltiin paljon. Maanantaina suunnattiin sinne Burger Kingiin töitä tekemään. Tiistaina odoteltiin kotona nettiasentajaa ja keskiviikkona tehtiin jääkaapin täyttöreissu kauppaan. Ostoksia tuli tällä kertaa sen verran vähän, että kannettiin ne ihan omin jaloin kotiin. Taksi tuolle 500 metrin matkalle olisi maksanut reilun euron, mutta oltiinpa säästeliäitä.

Kuten tuolla aiemmin jo nopeasti mainitsin, niin keskiviikkoiltana käytiin illallistamassa kahden tanskalaisen diginomadin kanssa. Oltiin jo etukäteen juteltu aika paljon netissä, mutta nyt vasta nähtiin livenä. Puhuttavaa löytyi moneksi tunniksi ja ilta oli varsin mukava. Lisäksi tunnistettiin yhteinen ongelma jämähtää koneen ääreen niin, että kohteista jää paljon näkemättä. Sovittiin, että käytetään ryhmäpainetta apuna ja järjestetään yhdessä muutama retki lähiseuduille. Listalla ovat ainakin snorklaus Akumalin kilpikonnien kanssa ja Tulumin rannalla sijaitsevat mayarauniot (“paratiisi maan päällä” sanoi meksikolainen ystäväni).

Ps. Postasin tämän meidän netin kautta! Tänään, eli torstai-aamuna ilmestyi asentaja. Jee!!!

Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

6 kommenttia

 • Kea sanoo:

  Muistan olleeni itekin Meksikossa ihan hätää kärsimässä sen niiden “ahorita” sanan kanssa, kun tuntui siltä että se pysty tarkoittamaan mitä vaan tunnin ja 5 tunnin väliltä. Koskaan ei osannut ennakoida asioita. :)

  Toisaalta kiva että oot saanu tehtyä rästihommia pois, joskus tuntuu nimittäin siltä että netissä saa kulumaan helposti ihan liian kauan aikaa.

  • mirje sanoo:

   Niin totta Kea! Netissä helposti eksyy tekemään vaikka mitä ei niin oleellista. Kun nettiä varten piti lähteä kahvilassa käymään, niin tuli nettiaika käytettyä paljon harkitummin ja muina aikoina keskitty just siihen mitä pitikin tehdä. Aina välillä tuli vastaan jotain mitä olisi pitänyt netistä tarkistaa yms. mutta listasin niitä itselleni ylös ja hoidin kun pääsin yhteyden ääreen. Nyt meillä on taas netti ja olenkin tässä jo viimeisen tunnin viettänyt blogien parissa… Hups.

 • Teea sanoo:

  Onneksi olkoon netistä :)! Toivottavasti se nyt toimii ongelmitta! Vaikka onhan sekin kivaa aina silloin tällöin lähteä ulos kahvilaan hommia tekemään. Jatkuvasti käy kyllä vähän kukkaronkin päälle sellainen :). Me itseasiassa eilen puhuttiin siitä miten hyvin täältä päin Meksikoa on löytynyt Wifi ravintoloista, joissakin sellaisissakin paikoissa on, mitkä eivät mainosta ollenkaan. Mehän sitä ei olla kämpän puolella liiemmin tarvittu, mutta aina välillä on tullut testattua. Olin ehkä niin yllättynyt tästä, koska palasimme juuri Espanjasta, missä Wifiä kyllä mainostettiin siellä täällä, mutta hyvin harvoin se missään toimi :D.

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Toimii hyvin ja nopeasti, ei ole pätkinytkään kuin pari kertaa päivässä.
   Ja joo, yllättävän hyvin tuota wifiä täältä kyllä löytyy, tosi monista ravintoloista jne. Jotenkin tuntuu vaan hassulta jäädä kaivaa läppäri esiin ravintolassa ja jäädä useammaksi tunniksi töihin. En tiedä miksi se on kahvilassa jotenkin helpompaa. Onneksi niitä kahviloitakin täällä päin on ihan mukavasti. Ja kyllä me välillä käydään kahvilassa töitä tekemässä vaikka meillä olisi toimiva yhteyskin, pääsee ihmisten ilmoille ja saa vähän erikoisempia herkkukahveja.

 • Hidas (tai olematon) netti on erittäin tuttu tuttavuus täällä Uudessa-Seelannissa… Nyt datat onneksi pelittävät puhelimessa, sillä pääsee usein paremmin linjoille kuin paikallisen wifin avulla. Kiva että olette treffailleet siellä muitakin blogaajia, täällä sama juttu, mutta blogaajien lisäksi tapailen nykyään yhä useammin Instagram-tuttavuuksia.

  Ja mahjong on tuttu täälläkin, toimii! :)

 • Veera sanoo:

  Arvaappa onko kiva katsoa aurinkoisia palmukuvia sateisesta Porvoosta :D No, meillä ainakin netti on nopea ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *