Tämä viikko 19: Playa del Carmen

Talo Playa del Carmen
Kasvien peittämä talo Playalla

Playa del Carmen, Meksiko 27.2.-5.3.2014

Joko taas meni viikko? Ihan just eilenhän mä kirjoitin viime viikkoraporttia… Eipä tässä viikossa kovin paljoa ole tapahtunutkaan. Instagram-tilinkin saldo oli nolla kuvaa, kunnes tänään vihdoin ryhdistäydyin.

Torstaista lauantaihin päivät kului lähinnä koneen ääressä. Mies oli onnistunut vilustumaan, enkä mä yksinäni jaksanut lähteä seikkailemaan. Välillä sentään käväsin lounaalla ulkona tai supermarketissa. Näiden päivien aikana väsäsin myös räätälöidyn google-haun suomalaisiin matkablogeihin, koska halusin hakea Guatemalaa koskevia juttuja suomalaisista blogeista ja googlen perushaun kautta se oli aika säätöä. Tuon tekemäni hakukoneen eka versio löytyy tuosta blogin sivupalkista. Ja täältä. Kätevä työkalu, vaikka vielä vaatii vähän hienosäätöä ja lisää blogeja.

Sunnuntaina suunnistin tanskalaisten kanssa lähirannalle Akumaliin. Siellä on poukama, joka houkuttaa runsain määrin merikilpikonnia. Ja niistä kiinnostuneita turisteja. Pikkubussilla puolisen tuntia, lyhyt kävely rantaan ja ylihintaisten snorklausvälineiden vuokraaminen kojusta. Tanskalaiset oli sen verran kaukaa viisaita, että oli ostanut maskit jo Playan puolelta supermarketista, melkein puolet halvemmalla. Ranta oli upean näköinen, vesi hieman sameaa ja muita polskijoita paljon. Kaloja ei näkynyt kuin muutama tylsä ja mietinkin, että oliko tämä nyt ihan turha reissu. Mutta sitten vastaan tuli niitä kilpikonnia! Melkein tunnin sainkin kulumaan niiden elämää ihmetellessä, konnat ruokailivat rauhassa meriheinällä ja minä lilluin yläpuolella.

Maanantai-iltana käveltiin rannalla meren pauhua kuuntelemassa. Illan pimennettyä paikalla oli enää harvoja muita ihmisiä ja tunnelma oli ihanan rauhallinen. Pehmeä, lämmin hiekka jalkojen alla ja meriveden pärskeet kasvoilla. Minä niin tykkään! Tykkäsin myös siitä italialaisesta raflasta, jossa käytiin illallisella kävelyn jälkeen. Ja siitä pikkubaarista, jossa käytiin juomassa vielä iltaoluet. Tarjoilija siellä osasi kaksi sanaa suomeksi: “perrrrkele!” ja “moimoi”.

Tiistaina vahvistelin matkasuunnitelmia keväälle, eli varasin Atlantin ylitysristeilyn huhtikuun lopulle. Matkalla pysähdytään Nassaussa Bahamalla, San Juanissa Puerto Ricossa (ystäviä! tuttuja kulmia!), Philipsburghissa St. Marteenilla ja Azoreilla, sekä päädytään lopulta Southamptoniin. Jee! Sitä ennen ohjelmassa vielä ainakin Guanajuato, Mexico City, Antigua (Guatemala) ja Florida. Ainoastaan Guanajuatoon on matkat ja majoitus varattu, eli muut osat saattaa vielä elää.

Keskiviikkona käytiin kävelyllä, lähinnä tarkoituksena napsia muutama kuva Instagrammiin, torstain ja IGTravelThursdayn kolkutellessa ovella. Ei pystytty myöskään vastustamaan kiusausta pysähtyä mehukioskille, josta mukaan tarttui iso lasillinen omena-banaani-kiiwi-jogurttijuomaa. Toinen pysähdys tehtiin taco-kojulla, jota meille suositeltiin “kaupungin parhaana”, mutta joka ei ollut vielä kertaakaan auki meidän siitä ohi kävellessä. Nyt oli ja pakkohan sitä oli testata. Niin maistuvia tacoja, alle euron kappale ja tiskillä rivissä kaiken maailman lisukkeita itse annosteltavaksi.

Sellainen viikko tällä kertaa. Alla vielä niitä Instagram-kuvia, lähinnä tästä meidän ympäristöstä. Paitsi tuo ensimmäinen on sieltä 5th Avenuelta, turistien täyttämältä kävelykadulta. Me ollaankin vitsailtu siellä käydessämme, että tää on ihan kuin tulis lomalle, on meinaan aikamoinen siirros tunnelmassa ja ympäristössä verrattuna tähän meidän kotikatuun. Mutta nyt siis niihin kuviin.

5th Avenue #playadelcarmen

talo playa del carmen

Hedelmämehua

Avenida 30 Playa del Carmen

Talo Playa del Carmen


Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

6 kommenttia

 • Teea sanoo:

  Loistava vehje tuo matkablogien google-haku! Olen tosiaan huomannut, että Googlea käyttäessä juttuja blogeista voi olla hankalaa etsiä. Monet suositutkin matkablogit eivät juuri koskaan nouse listauksessa esille, vaikka tiedän heidän kirjoittaneen aiheesta, jota etsin. Onkin paljon kätevämpää noin etsiä sitä tietoa :)

 • Kea sanoo:

  Nyt näkyy kaikki kuvat! :) Täytyypi koittaa tota sun työkalua saman tien…

 • Tuo Atlantiylitysristeily kuulostaa HUIKEALTA, ja kiitos hakutyökalusta, sitä on jo tullut testailtua Uuden-Seelannin postauksia hakiessani :)

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Hyvä, että on hyödyksi :) Ja joo, mä oon ihan fiiliksissä jo tuosta risteilystä. Varsinkin pysähdyksestä San Juanissa vanhoja aikoja muistelemassa ja Azoreiden pikavisiitistä, sillä saari on ollut mun toivelistalla pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *