Tämä viikko 23: México ja Antigua

vuoret ja Antigua
Antiguan näkymiä

México City, Meksiko ja Antigua, Guatemala 27.3.-2.4.2014

Tämä viikko on ollu yhtä lomailua. Mukavaa :)

Torstaina oltiin México Cityssä. Aamupäivä meni viikkopostausten kirjoittamisessa ja julkaisemisessa, mutta sen jälkeen hypättiin metroon ja ajeltiin Zocaloon eli kaupungin historialliseen keskustaan. Sieltä löytyi paikoittaista tungosta, mellakkapoliiseja riveissä, iso autio aukio (maailman 3. suurin Moskovan Punaisen torin ja Pekingin Tiananmenin aukion jälkeen) ja massiivisia rakennuksia. Ihan ensimmäiseksi suunnattiin syömään meille suositeltuun Cáfe de Tacubaan, joka olikin astetta hienompi paikka kuin oletin. Eipä siinä mitään, ihan mukava syödä välillä valkoisten pöytäliinojen ja siisteihin pukuihin pukeutuneiden tarjoilijoiden keskellä. Antin mole-nauta suli suussa, juuri sopivan mausteista ja suklaista. Oma taco-annokseni oli sekin yksi parhaita Meksikossa syömiäni. Kannattaa käydä katsastamassa paikka, jos osut kulmille! Miljöökin on tosi kiva, sillä ravintola on toiminut pian sata vuotta ja yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota. Alla yksi seinämaalauksista.

Café Tacuba

Kun tärkein, eli lounas, oli hoidettu pois alta kiertelimme vanhaa keskustaa ihaillen arkkitehtuuria ja ihmetellen ihmisvilinää. Keskusaukion katedraali oli aika vaikuttava ilmestys. Ihan katedraalin takana on myös vanhan asteekkitemppelin rauniot, jotka löytyivät korjaustöiden yhteydessä vasta vuonna 1978. Me oltiin tosin jo nähty sen verran raunioita lähietäisyydeltä, että tyydyttiin ihailemaan näitä aidan takaa maksamatta pääsymaksua. Iltapäivällä käytiin vielä “uuden keskustan” alueella Zona Rosalla, jossa lähinnä käveltiin ympäriinsä ja yritettiin löytää shoppailumahdollisuuksia, siinä tosin onnistumatta.

Perjantai meni lähes kokonaan matkustaessa. Guatemala Cityn lentokentällä oli ennen matkatavarahallista poistumista kylttejä “viimeinen rahanvaihtopiste”. No onhan siellä kuitenkin pakko olla rahannostoautomaatti jossain, me ajateltiin. Varmaan olikin, mutta lopulta nostettiin rahaa lähtöaulan rahanvaihtopisteessa huonolla kurssilla dollarien kautta kierrättäen. Käteistä säätäessä kaikki “Shuttle to Antigua?” huutelijat olivat jo ehtineet kaikota uloskäynniltä ja vähän aikaa oli hieman epäselvää miten päästään jatkamaan matkaa. Onneksi meille tarjottiin virallista lentokenttätaksia 160Q hinnalla, mikä on itse asiassa sama hinta kuin shuttle-pikkubussi kahdelta hengeltä olisi ilmeisesti maksanut. Opaskirjan ja ystävien kokemusten mukaan taksin hinnan pitäisi olla noin 250Q, joten en tiedä mikä ihmetarjous me saatiin, ihan tinkimättä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään huijaus, sillä perille päästiin hienosti, vaikkakin reilun 40km matkaan meni liikenneruuhkassa istuen melkein pari tuntia.

Antigua, Guatemala

Antiguasta oltiin varattu maailmanympärimatkalla olevien ystäviemme (Mari ja Sebastian go-go-around-the-world) kanssa kahden makkarin talo (Airbnb). Omistajapariskunta on ihan supermukava ja avulias, ja odottipa meitä viinipullokin keittiön pöydällä. Omistajat asuvat samassa pihapiirissä ja heillä on neljä saksanpaimenkoiraa, joista kolme on vielä aika pentuja ja neljäntenä perässä jolkottaa jo harmaantunut isoäiti. Tosi ihania ja mukavia koiria, mutta kyllä ekalla kerralla hieman hirvitti, kun tuo lauma vyöryi päälle. Mutta on ainakin turvallinen fiilis siitä, ettei kukaan pääse huomaamatta hiipimään pihalle. – Meidän söpö keltainen talo on yhdellä noista alla olevan kuvan sisäpihoista.

Antigua, Guatemala

Ystävämme saapuivat paikalle muutaman tunnin meidän jälkeemme, joten me ehdittiin asettumaan taloksi ja testaamaan naapuriravintola Toko Barun. Siitä tulikin heti kantapaikkamme, ja olemme käyneet siellä jo neljä kertaa viiden vuorokauden aikana… Kahdella eurolla saa pitaleivällisen yhtä parhainta ikinä maistamaani falafeliä, tuoreillä vihanneksilla höystettynä. Listalla on myös mm. tandoorikanaa ja shawarmaa. Ja paras osa on kaikkien annosten mukana tulevat kastikkeet, varsinkin valkosipuliversio. Oi-oi-oi.

Ystäviemme saavuttua löydettiin toinen kantapaikkamme, eli seuraavassa korttelissa sijaitseva ihanan tunnelmallinen Café No Sé, jossa on joka ilta erinomaista livemusiikkia tarjolla. Sielläkin on tullut istuttua useana iltana. Lomalla kun ollaan oltu :) Päätettiin siis pitää nämä muutamat päivät ystäviemme kanssa ihan lomana, ehtii sitä töitä tekemään sitten taas jälkeenpäin. – Eli seuraavat päivät tästä eteenpäin meneekin varmaan läppärin ruutuun liimautuneena. Löydettiin lähistöltä pari tosi mukavanoloista kahvilaa, joihin voidaan linnoittautua koneinemme.

Antigua, Guatemala

Toinen ystävistämme oli telonut jalkansa Tulumissa ja kulki keppien avulla. Kovin pitkille löytöretkille ei siis ollut jalkaisin asiaa ja meillä olikin neljä hyvin rentoa päivää yhdessä. YlenHyvinsyömistä useita kertoja päivässä, laiskoja hetkiä sohvalla, tuliaskäsitöistä tinkimistä, kävelyjä mukulakivikaduilla kaupunkia ihastellen, auringonlaskuja kattoterassilla, livemusan fiilistelyä, liian pitkiä iltoja, hyviä keskusteluja. Pojat kävivät kiipeämässä tulivuorelle, mutta siihen ne aktiiviset tekemiset taisivat loppua. Oikein mukavaa oli, kiitos Mari ja Sebastian!
Café Sky, Antigua

Ollaan vielä sunnuntaihin asti täällä Antiguassa, sitten Atitlan-järvelle. Guatemala on aikas kiva. Ainakin tähänastisella kokemuksella.


Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *