Tämä viikko 24: Antigua ja San Pedro

Antigua, Guatemala
Pääsiäiskulkue Antiguassa

Antigua ja San Pedro la Laguna, Guatemala 3.-9.4.2014

Viikon ensimmäiset päivät kuluivat töiden parissa, testaillen Antiguan kahviloita. Netti meidän kämpillä oli aika heikko, mutta onneksi lähikortteleissa oli lukuisia viihtyisiä kahviloita töiden tekoon. Eikä ketään tullut kiirehtimään ja tarjoamaan laskua, vaikka me istuttiin tuntitolkulla läppäriemme ääressä.

Torstai-aamuna saatiin myös uudet kämppikset Atitlan-järvelle lähteneiden Marin ja Sebastianin (go-go-around-the-world) tilalle. Tanskalaiset ystävämme Celia ja Jonas (Nomadic Danes) kyselivät meiltä majapaikkavinkkejä Antiguaan, ja saatiinkiin tarjota meidän vuokratalon toista huonetta. Sopi meille paremmin kuin hyvin, sillä saatiin joku jakamaan kustannuksia ja ennen kaikkea saatiin hyvää työskentelyseuraa.

Antigua, Guatemala

Alkuperäinen tarkoitus oli lähteä Antiguasta Atitlanille jo perjantaina, mutta päätettiin jäädä vielä pariksi päiväksi. Viimeviikkoisen loman jäljiltä oli sen verran hommia rästissä, että muutama täysipainoinen työpäivä tuli tarpeeseen. Perjantai-iltana istuttiin iltaa talomme omistajien kanssa, jotka asuvat samassa pihapiirissä. Olipa mielenkiintoinen ja mukava kokemus, rommikolaa ja tarinoita paikallisesta elämästä. Lisäjännitystä toivat itseään vielä pennuiksi luulleet reilun vuoden ikäiset saksanpaimenkoirat, jotka eivät tajunneet olevansa liian suuria pöydän alle ja meinasivat kaataa sen useaan otteeseen.

Antigua, Guatemala

Lauantaina nähtiin lasten versio pääsiäiskulkueesta (kuva yllä).Pääsiäisviikolla kulkueita on useita joka päivä, mutta ilmeisesti viime sunnuntai olisi ollut yksi suurimmista. Silloin ihmiset saapuvat sankoin joukoin Guatemala Citystä niitä katsomaan, kun taas pääsiäisviikolla iso osa seuraajista on ulkomaisia turisteja. Me lähdettiin kuitenkin jo heti aamusta pikkubussilla Atitlan-järvelle, jotta näimme Marin ja Sebastianin vielä kerran. Kulkueiden takia keskustan kadut oli suljettu, joten bussit lähtivät kaupungin toiselta puolelta, parin kilsan päästä. Oltiin jo varauduttu reippaaseen aamukävelyyn rinkkojen kanssa, mutta onneksi vastaan tuli tuk-tuk-kuski, joka onnistui löytämään reitin vielä auki olevien teiden kautta.

Bussimatka kesti reilut kolme tuntia, tarjoillen välillä oikein mahtavia maisemia ja loppuvaiheessa hyvin huonokuntoisia serpentiiniteitä. Perille päästiin ongelmitta ja löydettiin hotellikin ilman “välitysmiehille” maksamista (nämä kärkkyvät saapujia bussin päättärillä ja ohjaavat hotelleille sieltä saamaansa välityspalkkiota vastaan). San Pedron travellerialue järven rannalla on kyllä sen verran sokkeloinen ja täynnä pikkukujia, että näille oppaille on varmaan usein tarve.

San Pedro la Laguna Atitlan-järvellä, Guatemalassa

Ystävämme olivat varanneet meille huoneen Hotel Pinocchiosta, jossa myös itse asustelivat. Paikassa on sekä jaettuja hostellityyppisiä huoneita että kahden hengen huoneita (omalla kylppärillä hinta 90-130 quetsalia/yö, omista tinkimistaidoista riippuen). Ekalta kahdelta yöltä maksettiin Antin liian-väsynyt-tinkimään olotilan jäljiltä 120Q eli noin 13€ yö. Viimeiset neljä yötä hieman vähemmän eli 110Q, mutta on meillä vielä hiukan parantamisen varaa tinkimistaidoissa. Hotelli oli siis riittävän mukava ja netti toimi yllättävän hyvin, jotta päätettiin jäädä sinne koko Atitlan-järven vierailumme ajaksi. Kolmannesta kerroksesta on jaetulta parvekkeelta mukavat näkymät vuorille ja järvelle, huoneen edessä on riippumatto, naapurit ovat leppoisia ja melkein aina alas istuessaan saa syliinsä kehräävän kissan.

San Pedro la Laguna at Lago de Atitlan, Guatemala

Sunnuntaina ei päästy pidemmälle kuin kadun toiselle puolelle Buddha Baariin, jossa syötiin ensin lounasta (aasialaista!) ja sen jälkeen istuttiin happy hour drinkkien (Cuba Libre 8Q, eli reilusti alle euron) ääressä tuntikaupalla juttelemassa. Kyseinen baari jää alla olevassa kuvassa puskan taakse, mutta siinä nurkilla se on.

San Pedro la Laguna Atitlan-järvellä, Guatemalassa

Maanantaista keskiviikkoon ollaan taas keskitytty työhön. Aamupalalle johonkin kahviloista, siellä töitä muutama tunti. Sitten hotlan partsille jatkamaan, kunnes tulee nälkä ja siirrytään johonkin läheisistä rafloista / baareista myöhäiselle lounaalle ja taas muutamaksi tunniksi töiden pariin. Illalla jatketaan partsillamme vielä hetki ja hyvällä tuurilla istuskellaan hetki naapurien kanssa juttelemassa.

San Pedro la Laguna Atitlan-järvellä, Guatemalassa

Keskiviikkoon asti ilma oli tosi pilvinen, eikä ympäröiviä tulivuoria oikein edes nähnyt. Lopulta ilma kuitenkin kirkastui ja palkkiona oli tällaiset näkymät.

San Pedro la Laguna Atitlan-järvellä, Guatemalassa

Ollaan myös mietitty kanoottien vuokraamista, mutta ensin oli niin pilvistä ja harmaata, ja nyt on taas tuuli nostattanut vaahtopäitä järvelle. Tällaista lähes ensikertalaista aallokko hieman hirvittää ja odotellaankin tyynempiä kelejä. Naapurikyliin pääsisi myös muutamissa kymmenissä minuuteissa vesibusseilla, eli ehkä saadaan vielä aikaiseksi käydä niissäkin. Jos maltetaan jättää läppärit hetkeksi…


Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

4 kommenttia

  • Työskentely kahvilassa on yksi “unelmistani”, lähinnä ehkä sen takia että yleensä istun kahvilassa kahden vilkkaan muksun kanssa… Se oma rauha kirjoittaa ja tehdä töitä…. AAH! :) Ja toivottavasti melontakelit vielä suosivat teitä!

  • Tosi kiva postaus, tälleen vähän pidemmältä ajalta kirjoitettu. Tykkäsin! Ja kuvat tietty toimii myös. Ihana tuo kissanpentu!

  • Näitä teidän reissujuttuja on aina tosi mukava lukea, mulla on ehdottomasti haaveissa myös pidempi reissussaolo joko Aasian tai noilla nurkilla. Idea-vaiheessa vasta tosin, toivottavasti joskus käytännössäkin ;)

  • Ihana työkäverikissa <3 Täällä Andalusiassa alkaa muuteen ens viikolla nuo pääsiäiskulkueet ja odotan mielenkiinnolla. Vähän ahdistavan näköistä touhua, mutta mielenkiintoista! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *