Tämä viikko 32: Camino de Santiago

Camino de Santiago
Syntikiviä Cruz de ferrolla

Camino de Santiago -vaellus (Foncebadón -> Ambasmestas) ja Madrid, Espanja 29.5.-4.6.2014

240 kilometriä. Siinä kolmen viikon kävelyn saldo. Tällä viikolla näistä meni 67. Pidettiin yksi väli(työ)päivä Villafrancassa ja keskiviikkona käveltiin vain 5km bussipysäkille. Alkuviikon pitkä alamäki oli koko reissun rankin osuus. Seuraavana päivänä oli kaikki lihakset kipeinä, rakkoja jalassa ja varpaat muusina. Hyvä kun selvisin edes suunnitellut 12 kilsaa seuraavaan majapaikkaan. Nopeasti olo kuitenkin parani ja aika haikein mielin jäi kävely taakse. Ois sitä vielä voinu viikon pari jatkaa, niin olisi päässyt Santiagoon asti. Onpahan syy tulla takaisin!

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Camino de Santiago

Villafrance del Bierzo, Camino de Santiago

Villafranca del Bierzo

Camino de Santiago

Viikko loppui puolentoista kilsan spurtilla takaisinpäin bussipysäkkiä metsästäessä ja pitkällä ajelulla Madridiin. Kännykän kamera päätti kaupunkiin saavuttaessa lakata toimimasta, eli ei instakuvia. Nyt seuraavana aamuna kamera taas ihmeellisesti toimii, joten Madridia tiedossa ensi viikon postauksessa. Ja Suomea myös, sillä perjantaina laskeudutaan Helsinki-Vantaan tutulle kiitoradalle 6,5 kuukauden maailmankiertämisen jälkeen.

Lisää Camino-kuvia ja ajatuksia jokaiselta päivältä matkan varrelta blogini Facebook-sivulla.


Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

8 kommenttia

 • Varmasti upea reissu, tuo kyllä houkuttelee enemmän ja enemmän, mutta hoidetaanpa tämä fillarointi projekti tästä alta ensin pois :) Tervetuloa muuten takaisin kesäiseen Suomeen!!

 • Onnittelut kävelyurakasta! Alamäet ottaa kyllä ikävästi polviin sekä varpaisiin ja tuntuu, että jalat on ihan tunnotonta muussia pitkän laskun jälkeen. Sitten kun taas vähän lepäilee, niin jaksaa jatkaa. Liian tiukka aikataulu ei oikein sovi kävely- tai pyöräily reissuihin. Huomattiin se viime kesän pyöräreissulla, kun jouduttiin aikataulun puitteissa polkemaan vastatuuleen niin kovaa, että mun polvi hajosi. Teillä oli hieno reissu ja onneksi Suomen kesä vielä edessä :)

 • Toivomuskiviä ( vai mitä ne on?) ja leppäkerttuja. Ihania.

  Jos tulee takaisin, niin saako aloittaa siitä mihin matkan edellisellä kerralla jätti :)

 • Upean näköisiä maisemia! Mun isä kävi kans jonkun pätkän muutama vuosi sitten kävelemässä ja kuvien perusteella oli kyllä hienot maisemat vähän joka puolella. Espanjakuume nostelee täälläkin päätään, kun en edelleenkään voi uskoa etten ole siellä koskaan käynyt..Nooh, vielä ehtii :)

 • Sofia sanoo:

  Anoppi käveli reitin viime kesänä ja nyt teidänkin reissua seuranneenna kiinnostaa kyllä paikat entistä enemmän. Upeita kuvia! :)

 • Aivan upeita kuvia! Ja aivan upea kokemus, voi juku! Tapasin taannoisella Pietarin pressimatkalla naisen, joka on myös kävellyt sielläpäin ja kehui reissua valtavasti. Nämä kuvat todellakin tekevät oikeutta omille mielikuvilleni. (:

 • Suurena haaveena lähteä kyseiselle reissulle! Kuvat on mielettömän upeita, huvittaisi vain lähteä itse katsomaan ne maisemat paikan päälle :)

 • mirje sanoo:

  Kiitos Satu, Tiina, Anna, Annika, Sofia, Nella ja Maarit kommenteista!
  Oli kyllä mahtava reissu :) Ja Anna, saa aloittaa siitä mihin jäi. Tosin meillä jäi kyllä pätkiä välistäkin, kun välillä hypättiin bussiin. Nekin pitäisi vielä käydä kävelemässä… Törmättiin matkan varrella moniin, jotka kävelivät aina pienen pätkän kerrallaan. Oli tosin sellaisiakin, jotka kävelivät koko reittiä jo kolmatta kertaa!
  Kiinnostun Espanjasta sitä enemmän mitä enemmän maata näen. Siellähän on vaikka mitä, suosittelen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *