Tämä viikko 33: Madrid ja Suomi

Kesäsuomi
Kesäinen päivä Kokemäellä

Madrid, Espanja ja Helsinki, Hämeenlinna & Kokemäki, Suomi 5.-11.6.2014

Torstai-aamuna kirjoiteltiin viikkokatsaus blogiin ja suunnattiin sen jälkeen Madridin sykkeeseen. Kello oli siinä vaiheessa vähän yli yksitoista ja ajateltiin etsiä aikaista lounasta jostain. Olisihan se pitänyt muistaa, että espanjalaisten ruoka-aika on vasta reilusti iltapäivän puolella. Aamupalaa tuohon aikaa kyllä löytyi monesta paikasta, joten kahvi ja churrot saivat avata päivän.

Kun vatsa ei enää kurninut jaksoi ihmetellä kaupunkiakin. Ensin kävelimme itseksemme ympäriinsä pari tuntia, paeten Plaza Mayorin hassusti pukeutuneita rahankerääjiä, ikkunashoppaillen ja ihmismassoja ihmetellen. Sen jälkeen liityimme ilmaiselle (lue: tippipohjaiselle) opastetulle kierrokselle. Kolmessa tunnissa nähtiin paljon ja saatiin rautaisannos Madridin ja Espanjan historiaa. Lyhyellä vierailulla kaupunkikierrokset on kyllä toimiva juttu, jos vaan osuu hyvä opas. Ymmärtää kaupunkia paljon paremmin, kuin vain itsekseen harhaillessa. – Mikä tosin on sekin tärkeää.

Madrid, Espanja

Tapasperinne syntyi, koska työmiehet käyttivät rahansa juomaan ja jättivät syömisen väliin. Tarinan mukaan huonoihin työtuloksiin kyllästynyt kuningas määräsi, että alkoholin kanssa on aina tarjottava myös jotain syötävää. Joka puolella roikkuvat kuivatut kinkut taas juontavat suosionsa ainakin osittain Espanjan inkvisition aikaan, jolloin possunsyönti todisti, ettei ole juutalainen tai muslimi.

Madrid, Espanja

Perjantaina meillä oli aikainen lento (8:00), mä en sitten ikinä opi. Tällä kertaa meni kyllä aika kivuttomasti, sängystä pääsi ylös heti kellon soidessa ja bussipysäkilläkin oltiin jo niin ajoissa, että taksikuski ehti kauppaamaan meille kyydin ennen bussin saapumista. Pysäkiltä löytynyt suomalaisnainen mukaan ja taksikyyti maksoi saman 5€ per pää kuin bussikin olisi maksanut.

Helsinki-Vantaalla meitä oli vastassa hiostava ukkosta ennakoiva kesäpäivä. Sateeksihan se siitä pian muuttui, mutta onneksi vain hetkeksi. Meillä oli sovittuna piknik Kalliossa kavereiden kanssa, enkä olisi millään halunnut siirtää tapaamista mihinkään ravintolaan. Ruisleipä, emmental-juusto ja pussikalja vaan vilkkuivat silmissä. Onneksi sade loppui viideltä eli juurikin sovittuun tapaamisaikaan ja saatiin viettää oikein mukava ja lämpöinen ilta Toisen Linjan kallioilla. Runonlausuntaa, kuulumisten vaihtoa, elämän ihmettelyä ja paljon halauksia.

Lauantai menikin lähinnä levätessä. Tehtiin sentään retki lähikauppaan uusia perunoita (ja merisuola-ingmariinia) ostamaan. On ne vaan hyviä. Sunnuntai-aamuna herättiin taas ajoissa ja suunnattiin iki-ihanaan Suomenlinnaan aika harmaassa kelissä. Oltiin bongattu mielenkiintoinen seminaari eMatkailusta. Ollaan ajateltu suunnata meidän tarjontaa enemmän matkailutoimijoiden suuntaan, koska matkailun kanssa ollaan kuitenkin koko ajan tekemisissa. Työpaja oli siis oikein osuva valinta.

Helsinki, Suomi Finland

Helsinki, Suomi Finland

Työpajan jälkeen lauttailtiin auringonpaisteessa takaisin kauppatorille, jossa kaverit jo odottivat. Oltiin alunperin ajateltu palata Suomeen vasta seuraavalla viikolla, mutta halvat lennot ja opiskeluaikoina syntyneen kaveriporukan mökkikeikka Espooseen houkuttelivat meidät takaisin jo nyt. Samasta porukasta ja samasta mökistä kirjoittelin jo viime syksynä ja aika samalla kaavalla mentiin: paljon hyvää ruokaa ja juomaa, palju (joka tällä kertaa lämpeni ajoissa), sauna ja järvi, huonoja vitsejä ja syvällisiä keskusteluja. Ja yhdellä meistä mukana tyttärensä, jotka oppi kiroilemaan: “juustohöylä!”, “raaka persilja!!”

Espoo, Suomi Finland

Maanantaina ei onneksi ollut kiire, joten saatiin vielä paljuilla ja kokkailla ennen mökin siivoamista ja kotiinlähtöä. Matkalla kaupasta salmiakkia ja lasagneainekset ja illaksi tv:n ääreen. Niin mukavaa vaihteeksi! Tiistaina pakkailtiin taas kamat rinkkaan, tavattiin muutamaa asiakasta ihan livenä ja hypättiin Hämeenlinnan bussiin.

Hämeenlinna, Suomi Finland

Keskiviikkona työpäivän jälkeen saatiin auto alle ja huruteltiin Kokemäelle pikkuteitä pitkin. Mä roikuin auton ikkunasta meidän uuden kameran kanssa ja yritin taltioida Suomen suvea parhaani mukaan. Perillä odotti perhe ja valoisan lempeä kesäilta. Elämä on.

Kokemäki, Suomi Finland

Kokemäki, Suomi Finland

Tällainen viikko. Mukavaa olla Suomessa!

Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *