Tämä viikko 36: Sastamala, Lavia ja Kokemäki

Kokemäki, Suomi
Koiran kanssa kävelyllä

Sastamala, Lavia ja Kokemäki 26.6.-2.7.2014

Instagram Travel Thursday on lomalla heinäkuun, mutta postailenpa silti viikkopäivitykseni Instagram-kuvilla höystettynä. Vaikkei noita kuvia nyt olekaan kuin kolme. Harmaat ja sateiset päivät ei oo oikein inspiroinut kuvaamaan…

Torstai vietettiin vielä Karkunkylässä, ensin päivä töitä tehden ja sitten sukulaisten luona kahvitellen. Illalla Antin vanhemmat palasi talolle ja käristeltiin yhdessä makkaraa nuotiolla. Perjantai-aamu kului läppärin äärellä ja kamoja pakkaillen, ja sitten suunnattiinkin Vammalan vanhan kirjallisuuden päiville. Aiemmin oli tapana lähteä sieltä useamman kirjakassin kanssa, mutta nyt mukaan ei tarttunut kuin muutama ihana Martta Wendelinin postikortti.

Martta Wendelin

Vammalasta ajeltiin mutkaisia pikkuteitä metsien ja peltojen halki Laviaan, jossa Antin eno asustaa kesäisin äitinsä vanhassa kotitalossa. Maaseudun rauhaa, kukkia kaikkialla, pieni lammikko pihan laidalla ja vain pari naapuria lähettyvillä. Löylyteltiin kunnon puusaunassa tuoreen vihdan tuoksussa, syötiin lihapullia ja uusia perunoita, ja tarinoitiin puoleen yöhön keittiön pöydän ääressä viinipullo ja kutunjuusto kyytipoikina.

Lauantaina päästiin kotiseutukierrokselle ympäri Laviaa ja Suodenniemeä. Ensin kiivettiin Pirulanvuoren korkeaan näkötorniin, josta avautui huimat näkymät järvien ja metsän yli. Pirulanvuori oli ennen ollut nimeltään Pirunvuori, mutta nimi oli vaihdettu, jottei se sekaannu Ellivuoren viereiseen Pirunvuoreen. Tornista alaspäin kavutessa vastaan tuli mummo lapsenlapsineen. Tytöt kiipesivät innolla ylöspäin ja mummo toisteli, että “ei kai me enää ylemmäs mennä?”. Näköjään pääsivät kuitenkin ylös asti, mummoa taisi jännittää aika paljon enemmän kuin lapsia.

Sastamala, Suomi

Kävimme myös ihastelemassa Huuhkajavuoren kesäteatteria ja tanssilavaa, Lavian keskustaa (kesän eka jätskitötterö, mangomelonia tietenkin!), sekä Koskelan museotorpan luonnonkauneutta, rauhaa ja lampaita. Pysähdyttiin myös vastaantulleille kyläjuhlille, makkarakojuineen ja zetor-näyttelyineen kaikkineen. Oltiin vaan hieman liian ajoissa, sillä yhtyekin vasta viritteli soittimiaan.

Sastamala, Suomi

Iltapäivällä köröteltiin Kokemäelle vanhempieni luokse ja saatiin kertauskurssi eläinten ja talon hoitoon. Näitä ohjeita ollaankin sitten sunnuntaista lähtien koitettu noudattaa, paikan jäädessä meidän vastuulle ja vanhempien suunnatessa Pärnuun (“aurinkolomalle”, heh, yhtä huonot kelit sielläkin oli). Tässä me sitten ollaan istuttu keittiön pöydän ääressä läppärit edessä. Välillä käyty koiran kanssa kävelyllä tai ystäviä tapaamassa. Ja hiukan on tullut istuttua televisionkin edessä.

Kokemäki, Suomi

Tiistaina käveltiin Kokemäenjoen rantaan ystävän mökille, paikkaan, jossa olen viettänyt lukemattomia kesäpäiviä vuosien varrella. Nytkin vierähti heittämällä kuusi tuntia, jutellen ja saunoen. Belma-koira sai uuden ystävän taaperosta, joka syötti sille kaikki iltapalalihapullansa.

Sellainen viikko :) Nyt vielä muutama päivä täällä ja sitten Itä-Suomeen päin. Aurinkokin on ilmeisesti luvannut näyttäytyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *