Tämä viikko 39: Helsinki!

HKI
<3 HKI!

Helsinki, Suomi 17.-23.7.2014

Pääsin aloittamaan torstai-aamun HELtoursin pyörailykierroksella Helsingissä seuranani Kaukokaipuun Nella ja Reason for a Season:in Mirka. Nellan tarjotessa tilaisuutta meille kanssabloggareille, mä tartuin siihen heti. Minä, minä, minä! Me kun ei ikinä olla paikalla silloin, kun mahdollisuus tällaisiin tutustumisretkiin tulee. – No toisaalta, sehän tarkoittaa vaan, että me ollaan aina jossain reissussa. Eli ei voi valittaakaan.

Helsinki

Sinisillä Jopoilla poljettiin kolmisen tuntia ympäri Helsinkiä, pysähtyen just parhaille paikoille. Ullikselle, Vanhaan Eiraan, Temppeliaukion kirkkolle, Hakaniemen torille… Oppaat oli mukavan rentoja ja asiantuntevia, suosittelen!

Helsinki

Yksi kierroksen pysäkeistä oli Sinisen huvilan kahvila Linnunlaulun kulmilla, eli yksi kesäisen Helsingin ihanimmista kahviloista. Korvapuustit ja näkymät Töölönlahden yli oli edelleen aivan yhtä upeita kuin muistinkin.

Helsinki

Perjantaina tehtiin töitä, eipä juuri muuta. Samoin lauantai-aamupäivä. Iltapäivällä laitettiin koneet kiinni ja suunnattiin Alppipuiston Pitkä kuuma kesä -tapahtumaan kesästä ja auringosta nauttimaan. Siellä oli muutama muukin.

Helsinki

Sunnuntai ja maanantai meni taas töiden parissa, eikä asunnosta tullut poistuttua lähikauppaa pidemmälle. Tiistaina käytiin lounaalla ihanan entisen työkaverini luona Puistolassa ja kylläpä oli melkoiset fiestat meillä siellä. Niin paljon ja niin hyvää ruokaa, että hyvä kun pääsi enää tuolista ylös. Ja oikeasti hyvää kalaa! Olen viime aikoina yrittänyt opetella syömään kalaa, johon en siis ole lapsuusvuosien jälkeen koskenutkaan. Tähän asti mikään ei ole oikein maistunut, mutta nyt tämä yrttinen graavilohi kyllä voitti mut puolelleen. Ehkä musta vielä kalansyöjä tulee! Helpottaisi kyllä elämää…

Puistolasta busseiltiin vielä Hakaniemeen, jossa istahdettiin Tokoinrannan nurtsille muutamien ystävien kanssa. Tuoreita mustikoita, hauskoja juttuja ja merenlahdella lainehtiva aurinko. Helsingin kesä on kyllä ihan parasta.

Helsinki

Keskiviikkona lähdin töiden jälkeen keskustaan kuvailemaan ihan kameran kanssa. Rautatien varteen oli noussut uusia jänniä taloja ja kansalaistorin skeittarit toivat eloa kuviin. Helle ja lomat olivat houkutelleet paljon ihmisiä ihan vaan hengailemaan. Pullonkerääjä jututti, eikä meinannut millään uskoa, että olen täältäpäin. “But you have a camera?”

Myöhemmin treffasin Antin ja kaverin, joka johdatteli meidät suosikkipaikoilleen Töölössä. Sibelius-patsaalla tuli käytyä ensimmäistä kertaa ala-asteen jälkeen. Onhan se hieno, vaikka noin alkuillastakin turisteja oli sen verran, että kuvaa pelkästä patsaasta ei saanut. Jatkoimme rantaa pitkin oi-niin-idyllisen näköisen Cafe Regattan ohi mattolaitureille. Siinä oli mukava istuskella ja ihastella ympärillä leviävää merimaisemaa. Kanootteja, sup-lautoja ja lintuperheitä lipui välillä ohi ja aurinko lämmitti kuin oltaisiin etelämmässä oltu.

Helsinki;

Illan saapuessa istahdettiin vielä hetkeksi viereisen Meritallin terassille auringonlaskua ihailemaan. On muuten aika hieno paikka terassille, varsinkin tuo ylemmässä kuvassa näkyvä veden päälle ulottuva osio. Olutkin maksoi Helsingin mitassa hyvin vähän, eli 4,50€. Suosittelen!

Helsinki

Ihana Helsinki! Täällä vielä onneksi seuraavakin viikko.

Helsinki


Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä!

2 kommenttia

  • Mukavan kuuloinen viikko on sinulla ollut. Ja oikein erityisen mukavaa oli tavata viime viikolla oikein kasvotusten! Sininen kahvila on vielä testaamatta itselläni, joten täytyy laittaa ensi viikon agendalle :)

    • mirje sanoo:

      Samoin, mukava oli tavata! Ja ehdottomasti käyntilistalle tuo Sininen kahvila, aivan ihana paikka :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *