Tämä viikko 42: Suomi ja Bremen

Hämeen linna
Silta Hämeen linnaan

Virrat, Kokemäki ja Hämeenlinna, Suomi ja Bremen, Saksa 7.-13.8.2014

Torstai oli pitkästä aikaa lähes kokonainen työpäivä, kun siskon perhe lähti jo mökiltä (koulu alkoi, kumman aikaisin mielestäni). Päivällä käytiin vähän kiertelemässä Virtojen perinnekylässä. Kohokohtina salmiakkijädepallo (yritin salmiakkiyliannostusta ennen maastalähtöä) ja hyvin puhelias opas. Hän kertoi mm. että pienin mahdollinen energiankulutus on ohjannut monia entisajan maatalojen keksintöjä, kuten molempiin suuntiin leikkaavaa viikatetta. (näin ei kulu hukkaenergiaa työkalua takaisin alkuasentoon heilauttamiseen). Illalla päästiin vielä viimeisen kerran puusaunan pehmeään lämpöön ja melkein virkistävään järveen.

Perjantaina ajeltiin takaisin Kokemäelle, yhden pysähdyksen taktiikalla. Lounaalla tilasin lapsuuden huoltissuosikkini lehtipihvin, joka oli edelleen hyvää vaikkei enää ihan makunautintojen kärkeen pääsekään. Kotiin tultua käytiin keskustassa, jossa hain postista Thaimaasta tilaamani käsilaukun. Just oli sellainen kuin olin pyytänytkin, mitat ja muut yksityiskohdat ihan nappiin. Nyt pärjää taas tällä seuraavan vuoden. TippyThai Etsyssä, suosittelen! Pysähdyttiin myös kirpparilla, josta löysin vain vihreän pitsiliinan. Senkin äidin pöydästä, joten ei tarvinnut edes maksaa :)

Illalla työnnettiin vene vesille ja cruisailtiin Kokemäenjoella. On kyllä upeita maisemia (ja mökkejä!), riippusiltakin tarjosi parastaan ilta-auringossa. Jos oisin ollut hieman nopeampi kuvausreflekseineni, oisin saanut tallennettua jonkun huimapään hypyn sillalta alas. – Joskus olen itsekin miettinyt, että voisi olla aika jännää hypätä. En vielä ole tarttunut tilaisuuteen.

Kokemäki

Lauantai aamupäivä kului lehtiä lukien ja lihapataa lounaaksi haudutellen. Tuli muuten taas ihan mahdottoman hyvää, tumma olut ja runsaalla kädellä lisätty porkkana toimi niin hyvin! Iltapäivällä lähdettiin löytöretkelle Korkeaojan kylästä löytyvään Käsitekesä-näyttelyyn. Pellolle kasvatetun hamppuviidakon sekaan ovat useat taiteilijat kasanneet oman teoksensa. Kuten kuvasta näkyy, pellon kasvit yltivät reilusti pään yläpuolelle ja sinne tampatuilla kapeilla poluilla seikkailu oli ehkä jännin osa näyttelyä.

Kokemäki

Taideteoksista parhaiten jäi mieleen tämä alassuiten kumottu puu, juuret ilmassa sätkien. Ja täytyyhän se lehmänlannasta muotoiltu tissi mainita tässä (taas), ihan vaan kohuarvon takia,

Kokemäki

Lauantai-illalla junailtiin Hämeenlinnaan, käytiin kebabilla ja mentiin nukkumaan. Sunnuntai oli työpäivä (yrittäjällä viikonloput ei aina ole viikonloppuna) ja energiaa toivat pihan puskista löytyneet ihanan makeat karviaiset. Maanantai meni samalla kaavalla. Mietittiin tosin retkeä Ahveniston uudelleen avattuun maauimalaan (olympialaisia varten alunperin rakennettu), mutta sää oli turhan epävakaa. Tiistaina käytiin Prismassa (juu, jännää) sekä illalla Hämeen linnaa kuvailemassa ja Antin veljen perhettä moikkaamassa.

Hämeenlinna

Hämeenlinna

Hämeenlinna

Keskiviikkona vielä aamu töitä ja sitten vähän isompi pakkauspohdinta. Lento Pirkkalasta Bremeniin lähti illalla ja saattaa olla, että tullaan takaisin Suomeen vasta jouluksi. Olipa taas miettimistä, mitä ottaa mukaan, kun määritteinä oli neljä kuukautta Euroopassa syksyllä ja vain käsimatkatavarat. Alaosien suhteen kokeilin uutta lähestymistä, nyt mukana on vain kahdet housut (farkut ja urheiluhousut) sekä kaksi mekkoa. Jos musta vaikka tulis mekkoihminen :)

Lento sujui mukavasti, kun vieressä istui suomalaiseksi kummallisen puhelias ja ihanan innostunut tyttö. Ja hauskat jutut jatkui tähän päivään asti, sillä ilman majoitusta ollut tyttö pääsikin meidän hostellihuoneen ylimääräiseen sänkyyn. Kohtaamiset, matkailun parhautta!

Ensi viikko onkin sitten Bremeniä (häät!) ja Münchenia, plus kokonainen päivä toisesta toiseen siirtymistä. Iso maa tämä Saksa.


Kaikki postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on viikottainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

2 kommenttia

  • 4 kk Euroopassa ja vain käsimatkatavarat? :D Wow respect! Ihana reissumeininki!

    • mirje sanoo:

      Tuota käsimatkatavaramatkaamista on tullut jo harjoiteltua, reilu vuosi on jo mennyt vain niillä! Ensin parin kuukauden Euroopan matka ja sitten kuutisen kuukautta Amerikoissa. Tosin pari kertaa ollaan jouduttu laittamaan toinen rinkka ruumaan, kun säännöt halpalentoyhtiöillä on niin tiukat. Esimerkiksi yhdellä Amerikan suunnan lentoyhtiöllä oli tiukka 10kg raja ja myös käsilaukku punnittiin ja laskettiin mukaan. Kun on läppärit ym. mukana, niin menee tuosta väkisinkin kilon, pari yli. Yleensähän se ei haittaa, koska ns. personal itemia (eli meille läppärilaukkua) ei punnita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *