Tämä viikko 67: Kalifornia roadtrip

Griffithin observatorio, Los Angeles
Kaupungin valomeri Griffithin obsevatoriolta

Morro Bay, Solvang, Los Angeles ja San Diego, Kalifornia, USA 29.1.-4.2.2015

Torstaipäivä Morro Bayssa kului lähinnä läppärin takana. Lounastauolla käveltiin rantalaiturilla, yritettiin saada hyvää kuvaa Morron kivestä (paikan nähtävyys, iso kivi meressä…) ja testattiin joka puolella myytävää clam chowderia eli simpukkamuhennosta. Olihan se ihan hyvää, mutta kyllä ne saman rantakuppilan burgerit maistui paremmin.

Morro Bay, Kalifornia

Perjantaina ajeltiin Santa Ynezin laakson viinialueelle, eli sinne Sideways-leffasta tuttuihin maisemiin. Olin varannut huoneen Hamlet Inn nimisestä motellista, sillä siellä huoneen hintaan kuului polkupyörät. Olin sopinut, että saamme pyörät käyttööme jo puolenpäivän aikaan, vaikkei huoneeseen vielä silloin päässytkään. Pyörillä ajelimme kumpuilevissa maisemissa muutamalle viinitilalle.

viinitilat, Solvang, Kalifornia

Tiloilla oli tarjolla maistelusettejä, eli useita viinejä, jokaista muutama senttilitra lasin pohjalle. Buttonwoodin tilalla saimme kaksi settiä yhden hinnalla ($10/5 viiniä) Hamlet Innin “maistelupassilla”. Nämä kaikki olivat hyviä, mutta eivät niin hyviä, että olisi houkuttanut ostamaan. Tila toimii myös maatilana ja puodista olisi voinut ostaa mukaan myös kotitekoisia hilloja ym. satoa.

Buttonwood Winery, Solvang, Kalifornia

Rideaun viinitila oli astetta hienompi. Siellä maksoimme normihinnan ($12/6 viiniä + extrat) mutta otimme vain yhden setin puoliksi. Tosin saimme kaupanpäälle maistella myös tuoretta viiniä, sekä punaisena että valkoisena, ja makeaa jälkkäriviiniä. Ja lopuksi sai vielä lisäkaadon suosikkiaan. Täällä oli muutama aika helmi viini, mutta emme piheyksissämme raaskineet ostaa pulloa mukaan.

Pyöräretken päätteksi pysähdyimme vielä kylän keskustan viininmaisteluhuone Lucas & Lewellenillä testaamassa jälkkäriviinejä (2-1 hinnalla, eli $10/5+6 viiniä). Sieltä tarttui pullollinen Moscatia mukaan. Kaikkialla oli mukava palvelu ja kaatajat kertoivat mielellään lisää viineistä ja tiloista. Eikä tullut (ainakaan näkyviä) hymähdyksiä meidän olemattomalle viinitietoudelle.

Rideau Vineyard, Solvang, Kalifornia

Solvang kylänä tuntui epätodelliselta, vähän kuin teemapuistolta. Kyllä ne paikalliset silti vakuutti siellä asuvan ihan oikeita ihmisiä arkeä elämässä. Kunnostetut vanhat (tai vanhan näköiset) talot reunustivat katuja, jossain näkyi tuulimylly ja kylän tanskalaisuus oli korostetusti esillä. Suosittelen kyllä pistäytymistä.

Solvang, Kalifornia

Solvangista ajeltiin viinialueiden läpi ja rantaa pitkin Los Angelesiin. Highway 1 oli jostain kohtaa poikki maanvyörymän vuoksi ja jouduimme “hieman” kiertämään. Siitä huolimatta saavuttiin Santa Monican rannalle ennen auringonlaskua. Auto parkkiin ja kävelytielle muiden sekaan. Ihmisiä viiletti ohi pyörillä ja skeittilaudoilla, tien reunalla toiset temppuilivat telineissä.

Santa Monica, LA, Kalifornia

Santa Monican laiturilla oli ihanan värikästä, auringon luodessa juuri sopivan valon ennen laskemistaan.

Santa Monica pier, LA, Kalifornia

Vuoristoradan kohdalla piti pysähtyä pitemmäksi aikaa, että sai vangittua ohikiitävän vaunun kuvaan juuri oikeaan kohtaan.

vuoristorata, Santa Monica, LA, Kalifornia

Rappuset alas ja jalat rannan yllättävän viileään hiekkaan. Katse kohti merta ja auringonlaskua. Hämärän laskiessa hypättiin takaisin autoon ja ajeltiin kaikenlaisten pikkuteiden läpi (Google Mapsin mielestä nopein reitti, en ole ihan vakuuttunut). Sitten automeressä motarilta toiselle ja vihdoin Lynwood Century Highway Travelodge -motellilla. Parkkiksen ja rakennuksen ympärillä oli aita ja respan täti lasin takana. Kartalla seuraavana on Compton, josta Antti ensimmäisenä huomautti, että sehän on se Jackie Brown paikka… Ensi kerralla voisi siis hieman enemmän perehtyä siihen, miltä alueelta majoituksen varaa. Toisaalta hotelli itsessään tuntui ihan turvalliselta ja autollahan Losissa muutenkin liikutaan paikasta toiseen.

Santa Monica, LA, Kalifornia

Sunnuntaina tehtiin ennen turisteiksi muuttumista taas kokonainen työpäivä (aamuviidestä yhteen, eli aikaiset aamuherätykset senkun jatkuvat). Ajeltiin ensin Downtownin pilvenpiirtäjien, kodittomien ja upeiden uusien rakennusten seassa. Sitten syötiin ei-kovin-ihmeelliset burgerit ystävän suosittelemassa 50-luvun dinerissa. Pirtelöt oli kyllä hyviä ja sisustus kohdallaan. Ajoreitti jatkui Beverly Hillsin hienostoalueille ja Mulholland Driven mutkiin. Turistibussin kanssa ohiteltiin vuoroin toisiamme.

Auringonlaskuksi suunnattiin Griffithin observatoriolle, jonne oli muutama muukin päätynyt. Auto saatiin noin kilometrin päähän observatoriolta, eli tuli pikku ylämäkitreeni siihen kohtaan. Periltä aukesi upeat maisemat kaupungin yli ja seistiin siinä reunalla pitkään, katsellen värien muuttumista keltaisesta punaiseen ja siitä tuikkivien valojen mereksi. Ihan ehdoton paikka kyllä Losin vierailijoille! Observatorion sisällä oli mielenkiintoisia näyttelyitä ja olisi ollut planetaarioesityksiäkin, mutta me aamuvirkut oltiin jo liian väsyneitä odottamaan.

Griffith Observatory, LA, Kalifornia

Maanantaina taas töitä ennen huoneen luovutusta. Motarit leveni levenemistään ja palmut huojuivat lähtiessämme San Diegon suuntaan. Matkalla pysähdyimme In-n-Out burgereille (niin hyviä) ja toisessa kohtaa shoppaamaan REI-urheilukauppaan.

Perillä San Diegossa emme olleet uskoa todeksi tuuriamme Airbnb-huoneen kanssa. Iso makkari, jossa töypöytä ja paljon kaappitilaa, oma kylppäri ja oma olkkari. Yhteisissä tiloissa kunnon keittiö, olkkari ja pari isoa terassia. Ylemmällä uima-allas, poreallas, tulipaikka ja grilli. Alemmalla, eli “meidän” terassilla pari tuolia ja riippumatto. Ulkoilmatoimisto hyvillä näkymillä:) Kämpässä asuu 3 muuta, kaikki noin kolmikymppisiä mukavia miehiä, kaksi IT-alalla. Aika tyytyväisiä siis ollaan! Oltaisiin itse asiassa jääty vielä viikonlopuksi, mutta joku oli jo ehtinyt varaamaan.

Airbnb, San Diego, Kalifornia

Tässä on mennytkin pari viime päivää lähinnä asunnolla. Aamupäivän auringossa on ollut hyvä tehdä töitä ulkona ja illalla ollaan viritetty tuli ulos ja maisteltu pienpanimo-oluita. Tiistaina käytiin iltapäivällä Balboan puistossa, jossa suuri osa museoista oli kiinni sähköongelmien takia. Onneksi siellä oli muutenkin katseltavaa.

Balboa Park, San Diego, Kalifornia

Keskiviikkona taas käytiin kävelyllä Gaslight Quarterissa eli keskustan kulmilla, jossa ei kyllä näin päiväsaikaan ollut mitenkään erikoista. Ilmeisesti illalla valot ja ihmismassat saa aikaan ihan erilaisen tunnelman. Kotiin ajeltiin kiertoteitä, erilaisia asuinalueita rennoista rantakylistä rikkaiden lukaaleihin ihmetellen.

Sellainen Kalifornia-viikko tällä kertaa. Täällä on aikas mukavaa, onneksi vielä viikko edessä.


Postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on kuukausittainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kussakin kuussa kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

15 kommenttia

 • Aivan upeita kuvia!

 • Mä aina välillä luen tätä blogia kadehtien teidän elämäntyyliä, mutta noi maininnat työpäivistä onneksi vähän tasoittaa. Kyllä mäkin haluan kiertämään viinitiloja, mutta mieluummin ihan lomalla eikä niin, että samana aamuna pitäisi herätä ennen viittä tekemään töitä. :D

  • mirje sanoo:

   Joo aikalailla arkeahan tämä meidän reissaus lopulta on. Ja perinteiseen yrittäjätyyliin varsinaisen loman pitäminen tuntuu hankalalta. Tänä keväänä olisi kyllä tarkoitus ottaa johonkin väliin ihan viikon loma, ilman läppäreitä!

 • Mä oon ihan samaa mieltä chowderista, burgeri pieksee sen aina.

  Tosiaan toi Griffith Observatory on joskus hankala parkkipaikkojen suhteen. Pitäis aina olla niin hyvissä ajoin! Ja ai että REI on mun suosikki. Odotan jo innolla loppukesää kun pääsen taas hypistelemään niiden erinomaista valikoimaa. Täytyy laittaa rahaa sivuun ihan vaan sitä varten. Se on muuten harvinaisen hyvä yritys, vaihto ja palautukset onnistuu niin hyvin, oon ollu jäsen jo vuodesta 1996. Niiden hyvästä palvelusta oli muuten puhe myös Wildissa jota käytiin just elokuvissa kattomassa!

  • mirje sanoo:

   Me jotenkin ajateltiin, ettei se Griffith nyt sunnuntai-iltana voi niin täynnä olla. Väärässä oltiin joo. Pitääpä tsekata tuo REI:n jäsenyys, on yksi munkin suosikkikaupoista.

 • Erilaisista viinimatkoista on ollut blogeissa nyt jonkin verran. Tahtoo myös! Kuvat nytkin NIIN houkuttelevia!

  • mirje sanoo:

   Aurinkoinen maaseutu ja hyvät viini on kyllä sellainen yhdistelmä, että hankala mennä pieleen :)

 • Jutussasi olisi asiaa vaikka mistä aiheesta, mutta pysähdyin tuohon työpäivä aikaisesta aamusta ennen mitään muuta – vähän taas hirvittää tuo 10 tunnin aikaero, kun kohta olemme mekin tuolla suunnalla. Ehkä tuo voisi olla hyvä idea tehdä esimerkiksi näitä, mitä kuitenkin matkoillakin teemme, käydä läpi valokuvia ja kirjoittaa hiukan blogijuttujakin vaan aikaisin aamusta sen sijaan, että stressaisi, että miten pääsisi parhaiten sikäläiseen rytmiin. Voisi sitten helpottaa myös taas toiseen suuntaan aikaeroon sopeutumista!

  • mirje sanoo:

   Meillä tämä on toiminut hyvin näin jo muutaman viikon. Kun saa työhommat ja bloggailut alta pois jo aamulla, voi loppupäivän keskittyä sitten kaikkeen muuhun :)

 • Kaliforniassa on aina aikas mukavaa ;) Uijui, Sideways leffa ja ne viinitilat *kade*. Ja muutenkin tosiaan aika houkutteleva tuo teidän elämäntapanne ;) Iso hatunnosto! Ja tsemppiä!

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Sinne Solvangin seuduille olisi kyllä voinut unohtua useammaksi päiväksi viinitiloja kiertämään. Pyörä vaan alle ja piknik-eväitä koriin :)

 • Huh näitä kuvia! Varsinkin tuo ylhäältä otettu, tuo maisema ja kaikki..!

 • Eih, fillarointi viinitilalle kuulostaa aivan unelmalta!!! Täällä haetaan viinit pakkasessa ja ylihinnoiteltuna Norjan “alkosta” :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *