Tämä viikko 76: Cartagena

Cartagena, Kolumbia
Cartagenan värikkäitä katuja

Cartagena, Kolumbia 2.-8.4.2015

Työntäyteinen viikko Cartagenassa takana. Eipä tullut liikuttua vanhaa kaupunkia pidemmälle, mutta sielläkin riitti paljon nähtävää ja fiilisteltävää. Useampana iltana suunnattiin kaupunginmuurille meren äärelle auringonlaskun aikaan. Siellä on kiva mutta kallis kahvila, joten nuukampi ostaa virvokkeensa katumyyjiltä ja istahtaa muurin päälle. Näkymät on samat :)

auringonlasku, Cartagena, Kolumbia

Pääsiäisviikonloppu näkyi myös Cartagenassa, varsinkin iltaisin kaduilla ja aukioilla oli väkeä ihan tungokseksi asti. Onneksi me olemme yleensä liikkeellä paikallisesta näkökulmasta niin aikaisin, että paikan saaminen ravintolasta tai terassilta ei ollut ongelma.

Parque Centenario, Cartagena, Kolumbia

Antti otti tavakseen herätä aikaisin ja käydä kävelyllä ennen kuin auringonpaahde kävi ylivoimaiseksi. Yhtenä aamuna minäkin sain itseni ylös sängystä ennen seiskaa ja ehdin mukaan. Tyhjiltä kaduilta sai hienoja kuvia. On täällä vaan niin upeita vanhoja ja värikkäitä taloja huolella kunnostettuina! Yksi kauneimmista kaupungeista, joissa olen ikinä käynyt.

katu, Cartagena, Kolumbia

Ruokalöytöjä emme ole täällä sen kummemmin tehneet, kaikki on ollut ihan hyvää, muttei mitään maailmaa mullistavaa. Parasta on ollut Girasoles-ravintolan vegelounas. Eikä se Hard Rock Cafe:n hampparikaan huono ollut, vaikkei se millään tavalla kolumbialainen kokemus ollutkaan. Meksikon kulinaristisen ihmemaailman jälkeen kolumbialainen ruoka on aika mitäänsanomatonta. Juomapuolelta on pakko mainita ihanat tuoreista hedelmistä tehdyt mehut, joista en saa tarpeekseni. Mielenkiintoinen on myös paikallinen tapa tilata drinkkien sijasta pöytään jaettavaksi rommipullo lisukkeineen (limupullo, jäitä ja sitruunanpalasia).

valokuvaaja, Cartagena, Kolumbia

Tiistaina pakkasimme jälleen kamamme, mutta tällä kertaa siirryimme vain muutaman kilometrin läheiselle Tierra Bomban saarelle. Aika uskomaton fiilis olla trooppisella paratiisisaarella, kun turkoosin merenkaistaleen toisella puolella kohoaa Cartagenan siluetti. Varsinkin illan pimeydessä näky on vaikuttava.

Tierra Bomba, Cartagena, Kolumbia

Tulimme tänne saarelle 10 päiväksi Coworkation-tapaamiseen muiden nomadien kanssa. Meillä on sekä yhteistä ohjelmaa että hyvin aikaa työskennellä omien juttujemme parissa. Tässä tapaamisessa erikoisjuttu on jooga, jota meillä on sekä aikaisin aamulla meren rannalla että illan hämärtyessä takapihan puiden varjossa. Näin paljoon liikuntaan tottumattomat lihakseni ovat hyvinkin kipeinä, mutta jo muutamassa päivässä olen myös huomannut edistyneeni. Rantahiekalla joogaaminen tuo omat haasteensa tasapainon suhteen, mutta mikäs sen mukavampaa kuin pulahtaa aaltojen syleilyyn tunnin hikoilun jälkeen.

Toimistoni on lähipäivinä näyttänyt tältä, ja kyllä, kissa kuuluu vakiovarustukseen!

toimisto, Coworkation, Cartagena, Kolumbia

Täällä työparatiisissa vielä seuraavakin viikko. En valita.

—–
Viikkoyhteenvetoni on kuvitettu Instagram-otoksillamme. Käy kurkkaamassa, seuraa jopa!

6 kommenttia

 • Vau, onpas tosiaan värikkään näköinen paikka! Pakko myöntää, että mielikuva Kolumbiasta on ollut jotain aivan muuta, mutta tuohan vaikuttaa oikein nätiltä paikalta.
  Ja tuo saari vaikuttaa aivan täydelliseltä! Vähän sellaiselta paratiisilta ei kuitenkaan liian kauakana mistään ;)

  • mirje sanoo:

   Cartagena on kyllä upea paikka! Malliesimerkki hyvin säilyneestä siirtomaa-ajan kaupungista :) Kolumbiasta löytyy muutenkin kaikkea mielenkiintoista, vaikken vielä montaa paikkaa ole omin silmin nähnytkään. Bogotaan en ihastunut siellä joitakin vuosia sitten vieraillessa (vaikkei siinä siis mitään vikaakaan ollut), mutta Tayronan luonnonpuisto täällä Karibianmeren rannalla oli todellinen paratiisi. Samalla reissulla käytiin myös Cartagenassa ja jo silloin päätin, että tänne pitää vielä palata. Nomadiksi ryhtyessä Cartagena olikin ihan kohdelistan yläpäässä, vaikka tänne nyt vasta parin vuoden jälkeen päädyttiinkin.

 • Minäkin olen melkein vältellyt Kolumbiaa – kerran oli harkinnassa purjehdusreissu, joka olisi alkanut Cartagenasta, mutta kun mukaan oli tulossa silloin alle 15-vuotias sisarentyttäreni ja lennot olisivat menneet Bogotan kautta, niin hylkäsin vaihtoehdon, kun alkoi tuntua, ettei ainakaan toisen lasta tuolle reitille haluaisi vielä. Päädyttiin sitten British Virgin Islandille :-)
  Saa nähdä päädytäänkö tuonne koskaan – juuri nyt Kolumbia ei ole Next 20 Countries -listallani edes, mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka kuitenkin vaikka joku kummallinen risteily osuisi Cartagenaan.

  • mirje sanoo:

   Me päädyttiin Kolumbiaan ekaa kertaa joitakin vuosia sitten, kun Lufthansalla oli niin herkullinen hinnoitteluvirhe ettei vaan voinut jättää välistä. Ennakkoluuloja oli silloin matkassa aika paljon, mutta todella tykästyttiin maahan. Kolumbiassa on tosin tälläkin hetkellä alueita, joihin ei turistin kannata ihan ensimmäisenä suunnata, mutta Cartagena on mukava ja turvallinen kohde.

 • Piia sanoo:

  Kolumbia on ihan mahtava maa matkailla! Maa on vehreä ja kaunis ja ihmiset ovat kerta kaikkiaan ihania! Matkustimme Kolumbiassa paikallisbusseilla ristiin rastiin ja matkakumppanimme tekivät meihin joka matkalla suuren vaikutuksen. Matkan päätteeksi ainakin yksi matkustaja/bussi antoi omat yhteystietonsa siltä varalta, että tarvitsisimme apua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *