Tämä viikko 80: risteily, Barcelona ja Helsinki

Barcelona, Espanja
Näkymä Barcelonan parvekkeeltamme

Atlantinristeily, Barcelona, Espanja ja Helsinki, Suomi 30.4.-6.5.2015

Torstai oli viimeinen risteilypäivämme ja keskityimme työnteon ohella lähinnä herkutteluun. Vielä viimeinen salaattibuffa, viimeiset donitsipyörykät ja viimeinen pitkän kaavan illallinen mielenkiintoisessa seurassa. Täytyihän sitä ottaa kaikki irti ilmaisista (=jo aiemmin maksetuista) tarjoilusta. Illan lopuksi pakkasimme rinkkamme, asetimme ne oven taakse kuljetusta odottamaan ja hipsimme vielä yläkannen poreammeeseen tähtien alle, miettimään mihin sitä seuraavaksi risteilisi.

Barcelonaan saavuimme aikaisin perjantai-aamuna. Olin varannut meille Airbnb-huoneen ensimmäiseksi yöksi, jonka jälkeen pääsimme pariksi yöksi ystävältäni vapautuneeseen kämppään. Olin sopinut Airbnb-emäntämme kanssa, että soitan puolta tuntia ennen kuin olemme oven takana. No niinhän minä sitten yritin, mutta en saanut vastausta. Löysimme perille ja soitin ovikelloa: ei vastausta. Soitin puhelimeen: ei vastausta. Tätä jatkui tunnin verran ja olin juuri aikeissa olla yhteydessä Airbnb:hen uuden majapaikan löytämiseksi, kun puhelimeen vihdoinkin vastattiin. Oli kuulemma eiliset synttärijuhlat venyneet pitkäksi eikä emäntä ollut herännyt soittoihin. Just. Että ei se Airbnb:kään aina ole ongelmaton. Huone oli kuitenkin mukava, kivalla paikalla Poble Secin alueella ja hinta puolet vastaavasta hotellihuoneesta. Käytämme siis jatkossakin Airbnb:tä.

We are in #Barcelona! And this is the lovely view we woke up to. Poble-sec is our new favourite neighbourhood here!

Illalla tapasimme ystävämme Corinnen ja saimme samalla avaimet hänen asuntoonsa. Mukava kämppä, jonka aurinkoiselta parvekkeelta oli kivat mäkymät naapuruston yli. Siellä parvekkeella tuli vietettyä aikaa kylmän valkkarin seurassa. Asunnon ainoa haittapuoli oli sen sijainti viidennessä kerroksessa. Vaikka polveni kanssa jo kävelee, on rappusten kulkeminen edelleen hidasta.

Vietimme mukavan illan Corinnen kanssa ja saimme niin paljon vinkkejä kaupunkiin, ettemme ehtineet kokeilemaan kuin pienen osan niistä. Ohjelmaamme mahtui lähinnä ruokapaikkoja sekä Plaza d’Espanyan entiseen härkätaisteluareenaan rakennetun ostoskeskuksen kattoterassi. Tuolle terassille pääsee maksullisella (turisti)hissillä ostarin ulkopuolelta tai sitten ihan ilmaiseksi käyttäen sisäpuolen liukuportaita.

Aivan Poble Secin metroaseman kulmalta lähtevää Blai-katua (Carrer de Blai) reunustavat pintxos-paikat vierivieressä. Pintxot ovat pieniä annoksia leivänpalan päällä tarjoiltuina: vuohenjuustoa, chorizoa ja chilipippuria, perunamunakasta tai vaikka savustettua kalaa. Voit noukkia annokset itse tiskiltä ja maksaa lopuksi kertyneiden puutikkujen perusteella, sillä joka annoksessa on yksi. Ystäväni Corinne suhtautuu intohimoisesti ruokaan ja olikin jo löytänyt kadun parhaat paikat: La Tasqueta de Blai ja Blai Tonight. Molemmissa paikoissa koko kadulle tuttuun tapaan pintxot euron kappale, samoin pieni olutlasillinen. Suosittelen!

This is our view today in #Barcelona. We're just about open a bottle of sparkling and enjoy it on the balcony.

Viikonloppu Barcelonan sykkeessä meni liiankin nopeasti ja taas jäi kaipuu takaisin. Maanantaina heräsimme jo aamuvarhaisella ja etsiydyimme lentokentälle menevään bussiin. – Tiesitkö muuten, että varsinaisen lentokenttäbussin (A1 ja A2) lisäksi kentälle pääsee paljon halvemmalla paikallisbussilla numero 46? – Kentällä oli vastassa pienimuotoinen kaaos, kun lähtöselvitysautomaatit toimivat vain kun halusivat ja lähtoselvitystä tekevä lasten jalkapallojoukkue(?) oli tukkinut laukkujen drop off -jonon. Aika kärsivällisesti suomalaiset kuitenkin jonottivat, mitä nyt vähän jupisevat itsekseen.

Suomessa oli vastassa meille lämpöön tottuneille turhankin raikas ilma, mutta onneksi aurinko sentään vilkahteli pilvien välistä. Kentältä pääsimme autokyydillä suoraan kaverin luokse ja matkalla tietysti pysähdyimme supermarkettiin ostamaan ne oleellisimmat eli ruisleipää ja salmiakkia. “Kotimme” on tällä hetkellä Pohjois-Helsingissä, jossa olemme viettäneet hyvin työntäytteisiä päiviä. Antti on jo jonkin aikaa tehnyt tuntitöitä kaveriensa start-up yritykselle, jossa on nyt menossa loppurutistus ennen kuin ensimmäiset asiakkaat pääsevät käyttämään palvelua. Asustelemme seuraavat viikot yrityksen toisen perustajan luona ja pojat istuvat sohvalla vierekkäin koneet sauhuten. Minä yritän huolehtia, että muistavat välillä syödä ja nukkua.

Eli seuraavat viikot Suomessa. Kesää odotellessa :)

—–
Viikkoyhteenvetoni on kuvitettu Instagram-otoksillamme. Käy kurkkaamassa, seuraa jopa!

4 kommenttia

 • Ritva-Liisa sanoo:

  Tervetuloa Suomeen! Kyllä se kesä tännekin pian ennättää. Käypä Mirje polviongelmiin erikoistuneella ortopedilla tsekkauttamassa polvesi. Aikuisiällä vaivaavat lumpion luksaatiot harvemmin loppuvat yhteen kertaan, ja operatiivista hoitoa on olemassa. Sanon tämän kokemuksen rintaäänellä ( sama vaiva leikattu molempien polvien osalta) sekä myös lääkärinä. Sitten vaan uusia reissuja kohti…

  • mirje sanoo:

   Kiitos tervetulotoivotuksesta sekä huolenpidosta! Nyt on lääkäriaika varattuna ensi maanantaille, niin pääsen selvittämään tarvittavaa hoitoa.

 • Tervetuloa välillä Suomeen minunkin puolestani! Sen verran on tullut blogianne luettua (ja kommentoituakin puolin ja toisin), että oikeasti alkaa melkein tuntua siltä, että tunttisimme toisemme :-).
  Osuisikohan Suomessa oloaikaanne joku matkabloggaajamiitti, vai pitäisi teitä varten ihan erikseen sellainen kasata …

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Ja niinpä, tuttujahan tässä jo ollaan :) Juuri ennen juhannusta on muistaakseni matkabloggaajamiitti, yritetämme säätää aiaktaulut niin, että päästään mukaan. Ois tosi kiva nähdä netistä tuttuja naamoja välillä ihan livenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *