Tuttuja Hesarissa – millaista on elää diginomadina

työpaikkana koko maailma
Meistä oli juttu Hesarissa!

Tän lauantain Hesarista saattaa löytyä tuttuja naamoja, kun käännätte raha-osion esille! Aika huisia. Toivottavasti tämä juttu toimii innokkeena kaikille, jotka kulkurielämää mietiskelevät ja samalla poistaa niitä harhaluuloja, joita tähän elämäntapaan helposti liitetään.

Tässä linkki juttuun Hesarissa: Työpaikkana koko maailma

Mirje ja Antti Halla luopuivat kodistaan, pakkasivat oravanpyörän mukaan rinkkaan ja lähtivät kiertämään maailmaa läppärikulkureina.

Niin ja tervetuloa sinulle, joka tänne artikkelin luettuasi päädyit. Täällä blogissani on juttuja jo parin vuoden ajalta, eli siitä vaan lueskelemaan lisää elämästämme. Jos englanninkieli sujuu, niin lisää juttuja löydät osoitteesta Anywhereism.net. Niin ja vink, vink, somessa on aina ajantasaista juttua, seuraa vaikkapa Facebookissa, Twitterissä tai Instagrammissa.

Kaikkea ei kuitenkaan blogista löydy, joten nyt sinulla on mahdollisuus kysyä. Kirjoitan ensi viikolla postauksen, jossa vastaan parhaani mukaan jätettyihin kysymyksiin. Mitä siis haluatkaan tietää, kirjoita se tähän alle kommentteihin tai laita minulle sähköpostia (mirje@kotonakaikkialla.fi).

11 kommenttia

 • Jari Liitola sanoo:

  Moikka.

  Hieno juttu ja onnea löytämällenne tielle!

  Olemme tunnustelleet samaa ja löytäneet myös oman tapamme nomadiuteen. Olisiko tässä jutussa mainittuun, diginomadien omaan foorumiin mukaan tulo kiinnostavaa?

  http://pikkuapuri.fi/osa-aikaisen-diginomadin-eli-lapparikulkurin-elamasta/

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Ja diginomadifoorumi kiinnostaa kyllä, vertaisyhteyksiä ei ole koskaa liikaa. Laitan viestiä.

 • Eipä taida olla teillä työluvat kunnossa ? Maailmalla ei todellaakaan saa tehdä töitä noin. Hyvä että olette laittaneet tällein esille toimintanne. Pistän linkit muutaman otollisen maan immigraatioon linkit ja kerron miten toimitte. Kyllä nalli napsahtaa. ! Hahahaha.

  • mirje sanoo:

   Lisään nämä työlupa-asiat tuonne kysymyslistaan ja palaan niihin ensi viikon vastauspostauksessani.

 • Hesarin juttu oli hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen! Oli tosiaan kiva, että juuri teidät oli nostettu esille, usein kun puhutaan lähinnä heistä, jotka lähtevät väliaikaisesti vaikkapa vuodeksi tai heistä, jotka tekevät työtään maahan missä asustavat.

  • mirje sanoo:

   Oli sitä mielenkiintoista olla haastateltavanikin, tuli mietittyä monta asiaa :) Ja kyllä, oli tosi kiva päästä kertomaan diginomadina elämisestä isommalle yleisölle, koska monet eivät vielä edes tiedä tällaisesta vaihtoehdosta. Vaikka meitä suomalaisiakin nomadeita on monta (jutun jälkeen on jo löytynyt pari uuttakin kontaktia), niin emme ole olleet niin näkyvästi esillä.

 • Tosi hyvä juttu :-) Te reissailette kyllä ihailtavan paljon. Me jumitetaan toistaiseksi yhdessä tukikohdassa pidemmän aikaa, kun on kaksi kisua huollettavana, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan….

  • mirje sanoo:

   Kiitos Tiina! Ja reissussahan tekin olette, hitaammalla tahdilla vaan :) Kukin elää kulkurielämäänsä juuri niin kuin itselle sopii, se musta tässä on tärkeää.

 • Huh, kävin lukemassa Hesarin kommentteja. Enpä tiedä mitä sanoa, aika noh, negatiiviskatkeraa avautumista monella. Me ollaan vähän tällaisia puolinomadeja, eli asunto on Suomessa mutta vuokrattuna. Tänä vuonna oli mahdollista lähteä vain vähäksi (2,5kk) aikaa ulkomaille mutta me asetumme yhteen paikkaan ja elämme täällä arkea.Tänä vuonna tultiin Chiang Maihin. Ja nautitaan tästä tosi tosi paljon.

  • mirje sanoo:

   Hesarin keskustelupalstan tuntien mä oli oikeastaan yllättynyt, ettei tullut tuon pahempia kommentteja… Ja paljon positiivisiakin kommentteja joukossa!
   Chiang Mai on kyllä ihana, katsotaan joko mekin tämän vuoden aikana päästään sinne takaisin. Fiilistelinkin taas kaupunkia tuolta teidän blogista :)

 • Meitäkin vähän vielä kutkuttelisi palata tänne tämän vuoden aikana, eli loppuvuodesta. Mutta katsotaan, mihin suuntaan hommat Suomessa menee kesän aikana. Ainakin jokin kk reissu pitää heittää, jos ei muuta :) Jos kesällä taas tuutte Suomessa käymään, niin olisi kiva treffata ja vaihtaa ajatuksia! Ymmärtääkseni teillä on jonkinlaista sidettä Hämeenlinnaan, joka on myös meikäläisen kotikaupunki :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *