Vinkit Tallinnaan – ravintolat

Kuukauden aikana Tallinnassa ehti sekä vierailemaan vanhoissa tutuissa ravintoloissa että kokeilemaan uusia tuttavuuksia. Tässä muutama suosikkipaikkani Tallinnan kattavasta ravintolavalikoimasta.

Vesivärava Grill

Vesivärava Grill Tallinna

Jonoa riittää joka kerta

Suuria, maistuvia hampurilaisia pystygrilliltä. Matkan varrella vanhasta kaupungista Kadriorgin puistoon kävellessä. Hinnat halvimmillaan noin 3 euroa, erikoisemmatkin hampparit max. 8e. Varaudu jonottamaan ja odottamaan, sillä paikka on suosittu! Jos keli on hyvä, niin kannattaa napata burgeri mukaan ja suunnata puistoon istuskelemaan. Itse tosin ahmin suurimman osan burgerista jo ennen kuin edes ehdin puistoon asti.

Argo Baar

Argo Baar Tallinna

Georgialaista grilliruokaa, autenttisessa ympäristössä?

Toinen mahtipaikka vanhan kaupungin ja Kadriorgin puiston välillä. Tiriseviä lihavartaita Georgialaiseen tyyliin. Paikka näyttää aika epäilyttävältä, sillä kuntoon ja sisustukseen ei ole panostettu varmaankaan kymmeniin vuosiin. Onneksi ruoka on kuitenkin erinomaista, ja sehän on tärkeintä. Kesällä istumapaikkoja myös ulkona. Iso olut ja vielä isompi varrasannos n. 7e.

F-Hoone
Yksi tämän hetken hype-rafloista Tallinnassa. Käytiin sekä illallisella että lounaalla. Illallinen oli todella hyvä kokemus, mukava palvelu ja maittavaa ruokaa. Vieläpä varsin edullista, sillä neljä ihmistä söi hyvin pitkän kaavan mukaan ja viinien kanssa hieman reilulla satasella. Lounaskokemus ei ollut ihan yhtä hyvä, lähinnä hieman sekavan palvelun vuoksi. Kukaan ei oikein tuntunut tietävän mitä tapahtuu. Kävelymatka vanhasta kaupungista, lähelle pääsee myös ratikalla. Samalla alueella useita muitakin ravintoloita ja kahviloita sekä muutamia pieniä putiikkeja.

Peppersack
Turistirysä aivan vanhan kaupungin keskustassa. Lämminhenkinen palvelu ja tunnelmalliset tilat tekevät tästä paikasta kuitenkin vierailun arvoisen, jos haluaa nauttia keskiaikaisesta meiningistä. Pääruuat eivät ole sykäyttäneet, mutta kannattaa kokeilla keittoja, joista varsinkin borch ja tulinen lihakeitto ovat täysosumia viileällä ilmalla. Alkupalojen valkosipulileipiäkään ei kannata jättää väliin.

Must Puudel
Kahvila vanhassa kaupungissa, hieman syrjässä päävilinästä, mutta kuitenkin lähellä kaikkea. Mukavan kirpputori-olohuonemainen tunnelma. Tarjoilut ok, mutta tunnelma oikein mukava ja netti toimii hyvin. Täällä oltiin useampana päivänä työskentelemässä. Myös sisarpaikka Sinilind vaikutti mukavalta.

Katso paikkojen sijainti kartalla googlemapsistani.

Ruokapaikat Tallinna

Kartta suosikkiruokapaikoistani Tallinnassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *