52 viikkoa nomadielämää Instagramissa

Matka, Skopje, Makedonia
seikkailujen vuosi

Aikalailla vuosi sitten osallistuin Instagram Travel Thursdayhin ekan kerran. Ajatuksenani oli kirjoittaa yhteenveto viikostani Instagram-kuvien avulla. Tässä vaiheessa olimme olleet tien päällä jo noin 300 päivää, eli diginomadielämämme alkuvaihe jäi raportoimatta näin (muutama blogipostaus toki löytyy). Ensimmäisestä kerrasta lähtien olen kuitenkin kirjoittanut yhteenvedon joka viikosta. Aika uskomatonta!

Tämänkertaisen Instagram Travel Thursdayn kunniaksi päätiin koostaa yhteen kuvan ja katkelman jokaiselta viikolta kuluneen vuoden aikana. Tässä siis pikapyrähdys diginomadin elämään maailmalla! – Pikapyrähdys taitaa kyllä olla väärä termi, kun kyse on 52 kuvasta. Hae siis vaikka kuppi kahvia ja istahda mukavaan tuoliin.


Löytöretkeilijöiden muistomerkki
Seuraavaksi käveltiin rantaan päin, löytöretkeilijöiden muistomerkin juurelle. Siellä paikallinen ryhmä esitti perinteistä musiikkia ja tanssia, pukeutuneena historiallisiin asuihin. Ihan odottamaton lisä päivään. Siinä rannan portailla oli mukava istuskella, kuunnella musisointia ja katsella ohi lipuvia purjeveneitä. Ja ihan rannan tuntumassa pyöriviä kalaparvia, joita luulin ensin roskiksi. (Belem, Lissabon) 
Tämä viikko 1: 24.-30.10.2013 Lissabon, Portugali


näköaloja
Torstaina lähdettiin etsimään lounasta ulkoa. Ensin törmättiin hienoon näköalapaikkaan (Miradouro de São Pedro de Alcântara, kuva yllä), jota ei oltu aiemmin nähty, vaikka onkin hyvin lähellä meidän asuntoa. Edelleen siis löytyy uutta ja jännää lähikulmilta kolmen viikon asumisen jälkeen.
Tämä viikko 2: 31.10.-6.11.2013 Lissabon, Portugali


Näkymiä Portossa
Porto tarjosi hyvää harjoitusta mäkikävelystä, tuntui että koko ajan mentiin joko ylös tai alas. Meidän huoneistohotelli oli vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla, jossa puoliksi romahtaneet ja hienosti laitetut talo seisovat vierivieressä ja kissoja loikoili siellä sun täällä. Hotelliin kirjautuessa meille kerrottiin, että lähin kauppa on vain muutaman minuutin päässä. Kyllä joo, mutta jyrkän mäen alla. Lisäharjoitusta tuli siis kauppakasseja ylämäkeen raahatessa.
Tämä viikko 3: 7.-13.11.2013 Lissabon & Porto, Portugali; Hämeenlinna, Suomi


Syksyn värejä
Maanantaina päivä töitä ja rinkkojen pakkaus vol. N. Suunta Helsingin kautta maailmalle. Käsimatkatavaroilla lähdetään nyt tähän pidempäänkin rupeamaan. Ollaan me vaan niin hyviä jo tässä pakkaamisessa!
Tämä viikko 4: 14.-20.11. Hämeenlinna, Kokemäki ja Helsinki, Suomi


Gaudin mestariteoksia
Lounaan jälkeen päätettiin kävellä, herkut sulattaaksemme, Sagrada Familia katedraalille asti. Matkallakin näkyi useita Gaudin taloja. On ne vaan niin hienoja, enemmän Gaudia tähän maailmaan, sanon minä.
Tämä viikko 5: 21.-27.11.2013 Barcelona, Espanja


Teneriffalla pääsi nettiin
Työnteon kannalta risteily oli aivan loistava valinta. Kuten sanottu, kaikki oli hyvin järjestetty eikä mistään tarvinnut huolehtia. Jostain löytyi aina tarpeeksi rauhaisa nurkka ja sähköpistoke. Ainoa puute oli netti, joka toimi hyvin hitaasti ja välillä pätkien ja oli niin kallis, että käytettiin sitä vain pari minuuttia päivässä. Hyvä niin, sillä tuottavuus oli aika huipussaan tänä aikana. Ei voinut upota facebookin syövereihin tai linkkejä seuraamaan, vaan piti keskittyä ihan vaan työntekoon. Teneriffalla pysähtyessä päästiin hetkeksi nettiin, tosin sielläkin hyvin hitaaseen, koska kahvila oli täynnä wifin houkuttelemia risteilijöitä. (Santa Cruz, Teneriffa)
Tämä viikko 6 ja 7: 27.11.-12.12.2013 Royal Caribbeanin risteily Barcelona >> Cadiz >> Teneriffa >> Bahama >> New Orleans


Alligaattoreita etsimässä
Oltiin täälläkin kaksi yötä (la-ma), sillä sunnuntaille oltiin suunniteltu turistiaktiiviteetti, eli Creole Nature Trailin läpiajo. Tuo n. 160 kilometrin autolenkki kiertää Louisianan soita ja takamaita merelle asti ja takaisin. Suurin osa matkasta tehdään suurien suoalueiden läpi, alavaa maata ja pieniä vesilätäköitä silmän kantamattomiin. Reitin varrella on useita luonnonpuistoja, joihin on tehty matkalaisille lyhyitä kävelyreittejä pikkuteiden ja puusiltojen (boardwalk) avulla. (Charles Lake)
Tämä viikko 8: 12.-18.12.2013 Louisiana roadtrip: Abbeville, Lake Charles, Breaux Bridge


P1060784
Vahtimamme talo on muutaman kilometrin päässä keskustasta, toisella puolella jokea. Alue on perinteinen lähiö, isoja omakotitaloja vieri vieressä. Jouluvaloin koristeltuina, tietenkin. Astuttuamme jenkkityyliin suoraan autotallista taloon saatiin vastaan sylintäydeltä karvaisia otuksia. Koirat Zoe ja Ben sekä kissat Beanie ja Lulu olisivat seuranamme (ja vastuullamme) seuraavat pari viikkoa. (New Orleans)
Tämä viikko 9: 19.-25.12.2013 Louisiana, USA: roadtrip ja New Orleans


Lenkillä
Me ollaan viritetty kotitoimisto keittiön pöydän ääreen, siinä aika kuluu rattoisasti neljään asti iltapäivällä. Pidetään me lounastauko sentään ja muutamana päivänä ollaan lähdetty ihan talon ulkopuolellekin asioimaan. Neljältä on aika päivän toiselle lenkille, josta yritetään tehdä pidempi kuin aamuisesta. Muutamana päivänä on paistanut aurinko oikein hienosti ja puisto näyttänyt parhaintaan. Puiston metsiköissä risteilee pieniä polkuja, joita pitkin on kiva seikkailla ja arvailla minne päätyy.
Tämä viikko 10: 26.12.2013-1.1.2014 New Orleans, Louisiana


Jazzia New Orleansissa!
Vatsat täynnä etsittiin vielä paikka, jossa kuultaisiin sitä livemusaakin. Pitäähän sitä New Orleansissa käydessä kuulla jazzia. Löytyihän sitä! Mukava pikkubaari, loistava laulaja bändeineen ja tupa täynnä väkeä.
Tämä viikko 11: 2.-8.1.2014 New Orleans, Louisiana ja Cancun, Meksiko


Takapiha
Meillä on myös ihan oma pikku takapiha. Siellä on kiva istuskella iltaa, niin kuin tiistaina tehtiin. Ja sinne saa nyrkkipyykit narulle kuivumaan. Pitää vaan muistaa seurata säätilaa, jotta saa vaatteet haettua turvaan ennen sadetta. Eka pesukerta ei ihan mennyt putkeen tän osalta.
Tämä viikko 12: 9.-15.1.2014 Cancun ja Merida, Meksiko


Inkkari
Keskiviikon ohjelmana oli kävelyretki Gran Museo del Mundo Mayaan eli mayojen maailman suureen museoon. Jo pihalla museo valloitti meidät näillä värikkäillä inkkaripatsaillaan. Ja oli kyllä hienosti toteutettu uusi museo, jossa oli kivasti hyödynnetty nykytekniikkaa mm. videoesitysten kautta.
Tämä viikko 13: 16.-22.1.2014 Merida, Meksiko


Mayapyramidin juurella
Pikkubussissa oli meidän lisäksi meksikolainen nuoripari ja argentiinalainen reissaajatyttö. Opas puhui sujuvasti sekä espanjaa että englantia. Siinä pääsi hyvin treenaamaan kieltä, kun ensin kuunteli asian espanjaksi ja sitten tarkisti englanninkielisen version aikana ymmärsikö oikein. Ikävä kyllä opas ei tullut meidän mukaan varsinaisille raunioille, vaan saatiin “englanninkielinen” opas paikan päältä. Lainausmerkeissä siksi, koska kyseisen vanhan herran sanavarasto oli hyvin pieni ja aika paljon jäi arvailujen varaan. Ilman tarinoitakin paikka oli kyllä kertakaikkisen lumoava, vai mitä sanotte tästä? (Uxmal)
Tämä viikko 14: 23.-29.1.2014 Merida ja Chicxulub, Meksiko


Cenote
Dzibilchaltumin alueen sisällä on myös cenote, eli oikestaan pieni, syvä lammikko. Näitä cenoteja löytyy paljon ympäri Jukatania ja niistä monet ovat kokonaan tai osittain luolassa. Tämä Czbilchaltunin lammikko oli vähemmän hätkähdyttävästi aukiolla, mutta kiehtova se hyvin kirkkaine vesineen ja lumpeineen silti oli. Lammikossa asusti parvi niitä sellaisia kaloja, joita esim. kaakkois-aasian kylpylöissä usein käytetään jalkahoidoissa. Jalkoja vedessä uittamalla sai siis samalla luonnollisen jalkakuorinnan. Kutittivat kyllä!
Tämä viikko 15: 30.1.-5.2.2014 Chicxulub ja Merida, Meksiko


Auringonlasku Isla Mujeres
Ensivaikutelmamme Isla Mujeresista ei tosin ollut kovin positiivinen, lähinnä mietitytti millaiseen turistihelvettiin sitä oikein ollaan päädytty. 95% ihmisistä oli lomailijoita, kadunvarret täynnä matkamuistokauppoja ja baareja, ja kaikki hinnat kaksinkertaisia Meridaan verrattuna. Jätettiin kamat hotellille ja kiirehdittiin rannalle katsomaan auringonlaskua. Istahdettiin rantatuoleille ja samantien tuli joku perimään maksua. 6 euroa olisi kuulemma ollut vuokra, vaikka päivä oli jo ohi ja tuoleja oltiin keräilemässä pois. Eihän me tietenkään maksettu, mutta eipä paljon auttanut mielialaan tuo kokemus. Jäätiin kuitenkin läheiseen rantabaariin seuraamaan auringonlaskua ja kyllähän siinä väkisin rupesi hymy nousemaan huulille, kun aurinko laski punaisena pallona turkoosiin mereen ja kädessä oli jääkylmä olut. Vielä kun jatkettiin matkaa tapasbaariin, jonka tarjonnassa oli makumaailma kyllä hiottu huippuunsa ja kyytipojaksi sai hyvää valkoviiniä. Taidokas trubaduuri lauloi vieressä ja ilta viileni mukavan lämpimäksi. Muutaman tunnin jälkeen päädyttiin siihen, että eiköhän tämä saari ole sittenkin oikein hyvä lomailupaikka.
Tämä viikko 16: 6.-12.2.2014 Merida, Isla Mujeres ja Playa del Carmen, Meksiko


Katu Playa del Carmen
On sitä muutama muukin juttu tapahtunut täällä. Kuten perjantain pyykkiseikkailu. Vaikka tässä tapauksessa sanan seikkailu käyttö asettaa ehkä hieman liian isoja odotuksia. Suurin seikkailu asiassa oli ehkä itsepalvelupesulan löytäminen, sillä vaikka mies oli paikan kävelyllään nähnyt, ei se ihan tarkkaan muistanut millä kadulla ja missä kohtaa. Kävelin siis aika pitkään siksakkia. Löytyihän se lopulta ja sujuvalla espanjankielelläni sain ostettua poletin pesukonetta varten, pesuainetta sekä vieläpä vartin kuivausrumpuaikaa. Siellä puhelimen netti toimi sen verran hyvin (taas tää puhuu netistä), että sain odotellessani viihdytettyä itseäni blogien lukemisella. Ja seuraamalla paikallisten lasten leikkimistä, sillä muutama äiti olit ottanut lapsilaumansa (no yhdellä oli 4 lasta, eikö se ole jo lauma?) mukaan pyykkipäivään.
Tämä viikko 17: 13.-19.2.2014 Playa del Carmen, Meksiko


Tulumin rauniot
Itse rauniot olivat jo muutamia nähneelle aika pienet eivätkä mitenkään erikoiset, mutta se sijainti… Valkoinen hiekka ja turkoosi meri taustalla tekevät kyllä vähän vaatimattomammistakin raunioista mieleenpainuvat. Auringon välkehtiessä laineilla ja tuulen hulmuttaessa hiuksia tuli mieleen, että tämän kaupungin mayoilla on ollut kyllä aika mukavat oltavat. Toinen mieleenpainuva asia oli alueen runsas eläinkanta, liskoja näkyi pusikoissa joka puolella, välillä keskellä polkuakin. Ei mitään jättiläisiä, mutta muutama oli sentään yli puolimetrinen. Lisäksi nähtiin myös jokin ison kissan kokoinen pitkähäntäinen eläin, joka hengasi polun varrella. Iso joukko ihmisiä ympärillä kuvaamassa ja ihmettelemässä. En onnistunut saamaan kännykällä kunnon kuvaa, pitää katsoa olisiko kamerassa, niin voisi koittaa tunnistaa otusta. (Tulum)
Tämä viikko 18: 20.-26.2.2014 Playa del Carmen, Meksiko


5th Avenue #playadelcarmen
Vielä niitä Instagram-kuvia, lähinnä tästä meidän ympäristöstä. Paitsi tuo ensimmäinen on sieltä 5th Avenuelta, turistien täyttämältä kävelykadulta. Me ollaankin vitsailtu siellä käydessämme, että tää on ihan kuin tulis lomalle, on meinaan aikamoinen siirros tunnelmassa ja ympäristössä verrattuna tähän meidän kotikatuun.
Tämä viikko 19: 27.2.-5.3.2014 Playa del Carmen, Meksiko


Guanajuato, Meksiko
Keskusta on ihanan värikäs ja sokkeloinen, rakastuin jo ensisilmäyksellä ja mietin, että tännehän olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa. Syötiin lounasta, käveltiin ympäriinsä, kuvattiin paljon ja imettiin fiilistä itseemme. Sitten kaupan kautta taksilla kotiin, jääkaappi täyteen ruokaa ja aika jatkaa työpäivää. (Guanajuato)
Tämä viikko 20: 6.-12.3.2014 Playa del Carmen ja Guanajuato, Meksiko


El Pipila Guanajuato
El Pipilan kukkulalta on huikeat näkymät kaupungin yli. Jos jyrkän mäen kapuaminen ei kiinnosta, niin ylös pääsee kiskoköysiradalla ihan keskustasta.
Tämä viikko 21: 13.-19.3.2014 Guanajuato, Meksiko


Hautausmaa Guanajuato
Ensin käytiin ihastelemassa paikallista hautausmaata, joka oli todella kaunis. Hautoja oli sekä riveissä seinämuureissa että meille tutummin maassa (ei tosin suorissa riveissä niin kuin Suomessa yleensä, vaan melkoisena sekamelskana). (Guanajuato)
Tämä viikko 22: 20.-26.3.2014 Guanajuato ja México City, Meksiko


Café Sky, Antigua
Toinen ystävistämme oli telonut jalkansa Tulumissa ja kulki keppien avulla. Kovin pitkille löytöretkille ei siis ollut jalkaisin asiaa ja meillä olikin neljä hyvin rentoa päivää yhdessä. YlenHyvinsyömistä useita kertoja päivässä, laiskoja hetkiä sohvalla, tuliaskäsitöistä tinkimistä, kävelyjä mukulakivikaduilla kaupunkia ihastellen, auringonlaskuja kattoterassilla, livemusan fiilistelyä, liian pitkiä iltoja, hyviä keskusteluja. Pojat kävivät kiipeämässä tulivuorelle, mutta siihen ne aktiiviset tekemiset taisivat loppua. (Antigua)
Tämä viikko 23: 27.3.-2.4.2014 México City, Meksiko ja Antigua, Guatemala


Antigua, Guatemala
Lauantaina nähtiin lasten versio pääsiäiskulkueesta.Pääsiäisviikolla kulkueita on useita joka päivä, mutta ilmeisesti viime sunnuntai olisi ollut yksi suurimmista. Silloin ihmiset saapuvat sankoin joukoin Guatemala Citystä niitä katsomaan, kun taas pääsiäisviikolla iso osa seuraajista on ulkomaisia turisteja. (Antigua)
Tämä viikko 24: 3.-9.4.2014 Antigua ja San Pedro la Laguna, Guatemala


San Marcos la Laguna, Lake Atitlan
Perjantaina hypättiin veneeseen ja matkattiin järven yli San Marcosin kylään. Tämä hippien kotipaikka on vielä pienempi kuin San Pedro, eikä me siitä oikein saatu mitään irti vain kävelemällä ympäriinsä. Ilmeisesti erilaiset retriitit ja luontaishoidot ovat täällä se juttu. Yhtenä päivänä kahvilanaapurimme hehkutti kylän kaakaoseremonioita, joissa hän kävi pari kertaa viikossa löytämässä itseään. (San Marcos)
Tämä viikko 25: 10.-16.4.2014 San Pedro la Laguna ja Antigua, Guatemala


Harry Potter World, Florida
Shoppailun jälkeen suunnattiin ihmismassojen mukana Universalin Islands of Adventures teemapuistoon, tarkemmin ottaen siellä olevaan Harry Potter maailmaan. Oli kyllä upeasti rakennettu Tylyahon kylä sinne, jänniä yksityiskohtia joka puolella. Vessassa kuului Murjottavan Myrtin huokailut, postitoimistosta sai pöllöpostileiman kortteihin ja Kolmesta Luudanvarresta kermakaljaa. (Orlando)
Tämä viikko 26: 17.-23.4.2014 Antigua, Guatemala; Cape Canaveral & Orlando, Florida; Atlantinristeily; Nassau, Bahama; San Juan, Puerto Rico


Atlantin risteily, Royal Caribbean Adventure of the Seas
Seuraavat viisi päivää, perjantaista tiistaihin kuluivat merellä ja ovat ajatuksissani muovautuneet yhdeksi palaksi. Yhtä päivää lukuunottamatta (tanssitunteja!) olemme käyneet salilla joka päivä. Pääharjoitus on ollut juoksumatolla kävely, epätoivoisena(?) ajatuksena treenata Espanjan Caminoa varten. Ja ajaa sisän Floridasta ostamiani vaellustossuja. Useamman kilometrin kävelyn päälle vielä vähän saliharjoituksia, pitkä venyttelysessio ja sitten saunaan tai poreammeeseen rentoutumaan. Tähän treenirutiiniin menee kaikkine valmistautumisineen ym. pari tuntia, joten ei päivässä sitten paljon muuta ehdikään kuin työtä tekemään ja syömään.
Tämä viikko 27: 24.-30.4.2014 Atlantin ylitys -risteily, St. Maarten ja Azorit


Benalmadena ja Fuengirola, Costa del Sol
…  täällä meidän hotellilla, missä verkko ei oikein yllä meidän huoneeseen asti. Meillä on kuitenkin niin mukava kulmahuoneisto neljännessä kerroksessa, näkymät merelle ja kukkuloille, ettei olla vaihtamassa. Parvekkeelle saa aamupäivällä, auringon paahtaessa vielä toisella puolella, oikein mukavan toimiston. Nyt kun on siis se nettikin. (Benalmadena)
Tämä viikko 28: 1.-7.5.2014 Atlantin risteily; Southampton, Englanti ja Benalmadena, Espanja


Ronda, Espanja
Mijaksesta jatkettiin matkaa ensin pieniä vuoristoteitä ja sitten motaria pitkin Rondaan. Onneksi en ollut kuskina, siis ei vaan sen takia, että olisin varmaan kohlinut ison automme ahtaissa väleissä, mutta myös siksi, että maisemat oli aivan mahtavia. Rondan kaupunki itsessään sijaitsee kukkulan laella ja sen halkaisee 120m syvä rotko. Aika mieletön! Ja miten ihmeessä rotkon yli on saatu rakennettua silta 1700-luvulla? Tai kyllähän siihen kuluikin yli 40 vuotta. Aiemmin rotkoon heitettiin viholliset ja muuten vaan vaikeat ihmiset, mutta nykyään se houkuttelee massoittain turisteja, eikä ketään ole vuosikausiin (tiettävästi) heivattu reunan yli. (Ronda)
Tämä viikko 29: 8.-14.5.2014 Benalmadena, Malaga ja Camino de Santiago -vaellus, Espanja


Camino de Santiago
100 kilsaa takana. Hip! Tosi mukavaa on ollut, yllättävän vähän mihinkään sattuu, eikä vielä ole tullut rakkojakaan. Välillä jalat painaa tonnin eikä meinaa jaksaa enää askeltakaan, mutta enimmäkseen tie vie mukanaan. Maisemat on ollut upeita, kylät idyllisiä ja majapaikat viihtyisiä (muutamaa kylmää poikkeusta lukuunottamatta). Ja töitäkin ollaan saatu tehtyä, vaikkei netti aina nopea olekaan tai sähköpistokkeita on vain yksi kymmenelle hengelle. Ensimmäisen viikon saldo siis selkeästi plussan puolella!
Tämä viikko 30: 15.-21.5.2014 Camino de Santiago -vaellus (Navarrete -> Hornillos de Camino), Espanja


Camino de Santiago
Matkan varrelle on osunut aivan ihania pikkukyliä (miten niitä riittääkin??) ja mahtavia maisemia, avoimista peltolakeuksista vuoristoon. Tallustamisesta on tullut jo jollain lailla rutiinia ja päivämatkojen pituutta säätelee ennemminkin sää ja työnteko. Alkuviikon rankat sateet jäi onneksi taakse ja loppupäivät saatiin kävellä jos nyt ei ainaisessa auringonpaisteessa niin ainakin pahemmin kastumatta.
Tämä viikko 31: 22.-28.5.2014 Camino de Santiago -vaellus (Hornillos de Camino -> Foncebadón), Espanja


Camino de Santiago
240 kilometriä. Siinä kolmen viikon kävelyn saldo. Tällä viikolla näistä meni 67. Pidettiin yksi väli(työ)päivä Villafrancassa ja keskiviikkona käveltiin vain 5km bussipysäkille. Alkuviikon pitkä alamäki oli koko reissun rankin osuus. Seuraavana päivänä oli kaikki lihakset kipeinä, rakkoja jalassa ja varpaat muusina. Hyvä kun selvisin edes suunnitellut 12 kilsaa seuraavaan majapaikkaan. Nopeasti olo kuitenkin parani ja aika haikein mielin jäi kävely taakse. Ois sitä vielä voinu viikon pari jatkaa, niin olisi päässyt Santiagoon asti. Onpahan syy tulla takaisin!
Tämä viikko 32: 29.5.-4.6.2014 Camino de Santiago -vaellus (Foncebadón -> Ambasmestas) ja Madrid, Espanja


Madrid, Espanja
Ensin kävelimme itseksemme ympäriinsä pari tuntia, paeten Plaza Mayorin hassusti pukeutuneita rahankerääjiä, ikkunashoppaillen ja ihmismassoja ihmetellen. Sen jälkeen liityimme ilmaiselle (lue: tippipohjaiselle) opastetulle kierrokselle. Kolmessa tunnissa nähtiin paljon ja saatiin rautaisannos Madridin ja Espanjan historiaa. Lyhyellä vierailulla kaupunkikierrokset on kyllä toimiva juttu, jos vaan osuu hyvä opas. Ymmärtää kaupunkia paljon paremmin, kuin vain itsekseen harhaillessa. – Mikä tosin on sekin tärkeää. (Madrid)
Tämä viikko 33: 5.-11.6.2014 Madrid, Espanja ja Helsinki, Hämeenlinna & Kokemäki, Suomi


Kokemäki, Finland
Lauantaiset tuparit venyivät aamukolmeen. Eihän sitä ajakulua edes huomannut, kun oli niin valoisaa. Käveltiin kotiin, puolitoista kilsaa metsän ja peltojen läpi kiemurtelevaa hiekkatietä kesäyön pehmessä valossa. Korvissa lintujen laulu ja luonnon hiljaisuus, ympärillä puiden ja kukkien tuoksu. Oi. (Kokemäki)
Tämä viikko 34: 12.-18.6.2014 Kokemäki ja Hämeenlinna, Suomi


karkunkylä
Ollaan oltu täällä kahdestaan ihan rauhassa, istuttu tuvassa villasukat jalassa takan räiskyessä ja keskitytty töihin sateen ropistessa katolle. (Karkunkylä)
Tämä viikko 35: 19.-25.6.2014 Juhannus Nummirockissa ja Karkunkylä, Suomi


Sastamala, Suomi
Kävimme myös ihastelemassa Huuhkajavuoren kesäteatteria ja tanssilavaa, Lavian keskustaa (kesän eka jätskitötterö, mangomelonia tietenkin!), sekä Koskelan museotorpan luonnonkauneutta, rauhaa ja lampaita. Pysähdyttiin myös vastaantulleille kyläjuhlille, makkarakojuineen ja zetor-näyttelyineen kaikkineen. Oltiin vaan hieman liian ajoissa, sillä yhtyekin vasta viritteli soittimiaan.
Tämä viikko 36: 26.6.-2.7.2014 Sastamala, Lavia ja Kokemäki


Torronsuo
Lauantaina lähdettiin ajelemaan Luumäen mökille päin, mutta hieman pidemmän kaavan kautta. Olin bongannut matkan varrelta muutaman mielenkiintoisen paikan, joista Forssan lähellä sijaitseva Torronsuon kansallispuisto oli ensimmäinen. Useamman kilometrin edestä avosuota halkovia pitkospuita, kyllä oli upeat maisemat. Aurinko tosin leikki kuurupiiloa ja me säntäiltiin säteiden perässä etsien valokuvauksen kannalta tarpeeksi valoisaa kohtaa.
Tämä viikko 37: 3.-9.7.2014 Kokemäki, Torronsuo, Hämeenlinna, Evo ja Luumäki, Suomi


Kivijärvi, Luumäki
Torstaina vielä viimeinen mökkipäivä. Töitä terassilla istuskellen, pehmeät löylyt puusaunassa, makkaraa notskilla ja jälleen uskomaton auringonlasku. (Luumäki)
Tämä viikko 38: 10.-16.7.2014 Luumäki, Ilosaarirock (Joensuu) ja Helsinki (/Vantaa), Suomi


Helsinki
Sinisillä Jopoilla poljettiin kolmisen tuntia ympäri Helsinkiä, pysähtyen just parhaille paikoille. Ullikselle, Vanhaan Eiraan, Temppeliaukion kirkkolle, Hakaniemen torille… Oppaat oli mukavan rentoja ja asiantuntevia, suosittelen!
Tämä viikko 39: 17.-23.7.2014 Helsinki, Suomi


Helsinki
Keskiviikkona suuntasin ensin ystäväni kanssa Sinebrychoffin taidemuseoon katsastamaan Naisten matkassa näyttelyn, joka kertoo “naistaiteilijoiden ulkomaille suuntautuneista matkoista siellä syntyneiden teosten kautta“. Kuvista sytytti vain muutama, suurin osa oli aika perinteisia maisemia tai muotokuvia, mutta tarinat ja tiedonpalaset naistaiteilijoiden elämästä olivat mielenkiintoisia. Todellisia aikansa seikkailijoita, sillä vielä 1800-luvulla matkailu ja ammattilaistaitelijuus olivat paljolti miesten hommia.
Tämä viikko 40: 24.-30.7.2014 Helsinki, Suomi


Helsinki, Suomi
… keksittiin ehtivämme hyvin katsastamaan Kruunuvuoren hylätyt huvilat. Kävely idyllisen omakotitaloalueen läpi ja siitä metsätietä puiden siimekseen. Pitkospuiden yli tasapainoillen ja pientä polkua mustikantaimien läpi, ja siellä se jo oli, ensimmäinen huvila! Ja toinen, ja kolmas! Niin kiehtovia! (Kruunuvuori, Helsinki)
Tämä viikko 41: 31.7.-6.8.2014 Helsinki, Kokemäki, Virrat, Ähtäri ja Tuuri, Suomi


Kokemäki
Illalla työnnettiin vene vesille ja cruisailtiin Kokemäenjoella. On kyllä upeita maisemia (ja mökkejä!), riippusiltakin tarjosi parastaan ilta-auringossa. Jos oisin ollut hieman nopeampi kuvausreflekseineni, oisin saanut tallennettua jonkun huimapään hypyn sillalta alas. – Joskus olen itsekin miettinyt, että voisi olla aika jännää hypätä. En vielä ole tarttunut tilaisuuteen.
Tämä viikko 42: 7.-13.8.2014 Virrat, Kokemäki ja Hämeenlinna, Suomi ja Bremen, Saksa


Bremenissä!
Torstai ja perjantai asusteltiin Bremenissä, ihan mukavassa Central Hostellissa rautatieaseman tuntumassa, kävelymatkan päässä upeasta vanhasta kaupungista. Siellä käytiinkin molempina päivinä, torstaina ihan vaan kävelemässä ympäriinsä kameran kanssa. Upeita vanhoja, hyväkuntoisia rakennuksia. Ja ihanan sympaattinen Schnoorin alue kapeine katuineen ja värikkäine pikkuliikkeineen.
Tämä viikko 43: 14.-20.8.2014 Bremen ja München, Saksa


keskustelut käynnissä
Ensimmäisten päivien kohokohtia minulle olivat suurensuuren pitsan valmistaminen yhdessä (maailman painavinta leipää varten rakennetussa jättiuunissa), graafisen fasilitoinnin harjoittelu, kahdenkeskiset keskustelut ja pitkäksi venähtänyt illallinen ulkona tähtien loisteessa, viinin virratessa ja nuorempien osallistujien musisoidessa. (Statenberg)
Tämä viikko 44: 21.-27.8.2014 München, Saksa ja Statenbergin kartano, Slovenia


Pilvisen harmaa Ljubljana
Ljubljana kaupunkina vaikuttaa todella mukavalta. Heti lauantaina saapuessamme kävimme testaamassa naapuriraflan pitsat (tuomio: oikein hyvää) sekä etsimme pikkukaupan aamiaistarpeille. Sunnuntaina kävimme kävelemässä kaupungilla, joen varteen oli levittäytynyt markkinakojuja ja kadut täyttyneet ihmisistä. Kaikki on jotenkin niin siistiä ja idyllistä. Kerrassaan kaunis kaupunki!
Tämä viikko 45: 28.8.-3.9.2014 Statenbergin kartano ja Ljubljana, Slovenia


Aamu-usvaa parvekkeelta
Aamulla heräsin tähän usvaiseen näkyyn. (Bohinj-järvi)
Tämä viikko 46: 4.-10.9.2014 Ljubljana, Bled ja Bohinj, Slovenia sekä Zagreb, Kroatia


Paljain jaloin tulvassa
Itse olin valinnut aamulla vaellussandaalit jalkaani, onneksi. Antti sai useampaan kertaan joko kiipeillä polun vieren rinteillä tai riisua kengät jalastaan. Minä vain kahlasin eteenpäin viileän veden huuhtoessa jalkoja. (Plitvicen järvet)
Tämä viikko 47: 11.-17.9.2014 Zagreb ja Plitvice, Kroatia


Belgradin kattojen yllä
Tämä WOSONOS-seminaari oli vallan mainio ja olin osallisena monissa mielenkiintoisissa keskusteluissa: Miten kutsua ihmisiä mukaan? Mistä minä haluan luopua? Mistä minä unelmoin? Miten tehdä toimintasuunnittelua Open Spacessa? … Pää on täynnä ajatuksia, kysymyksiä ja ideoita. Ja ystävien määrä Facebookissa kasvoi aika monella kiehtovalla persoonalla.
Tämä viikko 48: 18.-24.9.2014 Belgrad, Serbia


Olutta?
Skaderlijan alue valikoitui illallispaikaksi, sillä olimme siitä pari kertaa kulkeneet läpi ja se oli näyttänyt houkuttelevalta. Kaikissa alueen rafloissa on perinteistä serbialaista ruokaa aika saman kaavan mukaan ja valittiin omamme mukavan värikkään terassin perusteella. Juustolla ja pekonilla täytetty wieninleikerulla oli tosi hyvää, vaikkei varmastikaan kovin terveellistä. Illallisen jälkeen istahdimme vielä parille tuopilliselle kadun varteen ohikulkevia ihmisiä ja tunnelmaa ihmettelemään. Livemusaa kuului sieltä täältä ja vastapäätä esiintyi paikallinen katuteatteriryhmä. (Belgrad)
Tämä viikko 49: 25.9.-1.10.2014 Belgrad ja Novi Sad, Serbia sekä Skopje, Makedonia


Päivittäistä elämää Skopjessa
Paluumatkalla nappasin kuvan kotikadustamme, joka on kahviloilla ja ravintoloilla reunustettu kävelykatu ihan keskustassa. Sedätkin oli tulleet paikalle auringosta nauttimaan.
Tämä viikko 50: 2.-8.10.2014 Skopje, Makedonia


Skopjen kaupunginpuisto
Kävelimme joelle ja sen vartta seuraavaa kävelypolkua kaupunginpuistoon asti. Viikonloppu ja raikas, mutta lämmin syyspäivä oli houkutellut paikalle paljon ihmisiä. Hölkkääjiä, perheitä, koiranulkoiluttajia. Lähes joka penkillä istui vanhoja miehiä kuulumisia vaihtamassa. Puisto itsessään oli ihanissa syysväreissä ja niin kaunis! Pienen järven rannalle, auringonpaisteeseen oli istahtanut kaveriporukoita sinne tänne, monilla piknik-eväät mukana.
Tämä viikko 51: 9.-15.10.2014 Skopje, Makedonia


Matka-kanjonilla
Perjantaina pakkasimme jälleen kerran tavaramme rinkkoihin, talletimme ne vuokranantajan auton takaluukkuun ja hyppäsimme taksiin kohti Matka-kanjonia. Tämä noin puolen tunnin matkan päässä Skopjen keskustasta sijaitseva luonnonnähtävyys oli kerrassaan upea vierailukohde!
Tämä viikko 52: 16.-22.10.2014 Skopje, Makedonia ja Thessaloniki & Ateena, Kreikka


Siinäpä se, vuosi diginomadielämääni Instagram-kuvina. Aion jatkaa samalla linjalla tästä eteenpäinkin, eli ajantasaista juttua tiedossa edes kerran viikossa :)


Postauksessa käyttämäni kuvat löytyvät Instagram tililtämme Anywhereism. Käy katsomassa, tai jopa seuraa meitä! Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta. Se on kuukausittainen kokoelma Instagram-kuvia hyödyntäviä matkustukseen liittyviä postauksia. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kussakin kuussa kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu tarkempiin ohjeisiin. Myös Instagramin kautta voit olla mukana tägäämällä kuvasi #igtravelthursday. Samaisella tägillä löydät paljon hienoja reissukuvia Instagrammista.

12 kommenttia

 • Loistava postaus.
  Istun koulutuksessa ja pitäisi keskittyä Big dataan. Jotenkin tämä sun juttu kiinnostaa enemmän ;-)

  • mirje sanoo:

   Kiitos Anna! Ja ymmärrän hyvin tilanteen. Vaikka tuo minun mieheni on hyvin innoissaan Big Datasta, niin oma kiinnostus kallistuu kyllä matkablogien suuntaan…

 • Annika sanoo:

  No on teilla kylla ollut aikamoinen vuosi! Sietaakin kirjoitella paivityksia viikottain, jotta pysyy itsekin kartalla :)

  • mirje sanoo:

   On ollut joo :D Nää viikkopäivitykset oli kyllä ihan paras idea itsellekin, on edes jotakin jokaisesta viikosta tallessa tekstin ja kuvien muodossa.

 • Tässähän tuli matkakuume vähän kaikkialle… Meksikoon, Saksaan, risteilylle, Suomen kesään. Kiva koonti teidän vuodesta, joka on kyllä ollut paikka- ja tapahtumarikas! Menin vilkaisemaan teidän tulevia matkasuunnitelmia ja päädytte näköjään Prahaan pian. Mielenkiinnolla odottelen minne tie teidät vie joulun jälkeen :)

  • mirje sanoo:

   Sitä vasta itsekin koostetta tehdessä tajusi, mitä kaikkea vuoteen on taas mahtunutkaan… Prahan jouluvilinät joo suunnitelmissa, sitten muutama viikko Suomessa ja tammikuun loppupuolella taas johonkin. Väli-Amerikka houkuttelee ehkä eniten.

 • Kadehdittavan ihanaa! En minäkään ole osattomaksi reissusta ja maailmasta jäänyt, mutta sidoksissa olen työpöytääni, eikä sitä saa maailmalle vietyä. :) On mieletöntä, että voitte elää unelmaa todeksi.

  • mirje sanoo:

   Yritän itsekin muistaa aina välillä pysähtyä ja miettiä, kuinka upeeta on, että voidaan elää näin. Välillä se koneen takana kyyristellessä unohtuu…

 • Huhhuh mikä vauhti ja meno! Aikamoisia paikkoja ootte kyllä kolunneet. :)

 • Vau, aikamoinen kuvakokoelma, aikamoinen vuosi!! Te olette kyllä ehtineet paikkaan kuin paikkaan!! Ja ilmeisesti sama tahti jatkuu?

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Sama tahti jatkuu :) Tosin tällä hetkellä ollaan meidän mittakaavalla melkein asettauduttu aloillemme, sillä ollaan täällä Turkin Kemerissä samassa paikassa 6 viikkoa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *