Majoitus: 15 Airbnb kokemusta

Airbnb Belgrad
Antti työn touhussa Airbnb-asunnossa

Viimeisen kahden vuoden aikana olemme majoittuneet 15 Airbnb-palvelun kautta vuokratussa huoneessa tai asunnossa. Yhteensä 161 yötä. Lyhin vuokra-aika on ollut 3 yötä huoneessa Roomassa ja pisin kokonainen kuukausi Lissabonissa. Kaikkiin paikkoihin ollaan oltu tyytyväisiä, usea on ollut oikea helmi.

Kirjoittelin jo aiemmin siitä miksi pidän Airbnb-majoituksesta ja miten sellainen hankitaan sekä annoin käytännön vinkkejä itse majoitustilanteeseen. Nyt on vuorossa lyhyt katsaus kaikkiin 15 Airbnb-kotiimme maailmalla! (Hinnat sen mukaan mitä me maksoimme majoittuessamme.)

Huone Rooma, Italia
Oma mukava huone (sänky, kirjoituspöytä, vaatekaappi), kylppäri ja keittiö jaettuna omistajapariskunnan ja toisen vuokrahuoneen asukkaiden kanssa, nopea netti, sopiva sijainti noin 10 minuutin metromatkan päässä keskustasta. Mukavan paikallinen alue, jossa ruuan hinnasta huomasi olevansa kauempana Vatikaanin kulmilta.
Tammikuu 2013 3 yötä, 31€/yö

Huone Ho Chi Minh City, Vietnam
Olimme itse asiassa varanneet huoneen co-working tilan yhteydestä, mutta sen aikaisempi asukas päättikin jäädä siihen pidemmäksi aikaa. Vuokranantajamme hankki meille toisen huoneen tilalle, ja saimme edelleen käyttää co-working tilaa. Huone itsessään oli ihan perushuone, omalla kylppärissä. Alakerran keittiö ja olohuone olivat yhteiskäytössä ja tutustuimme myös muihin asukkaisiin. Huom! Linkki on Airbnb-listaukseen, ei siis huoneeseen, jonka me lopulta päädyimme vuokraamaan.
Huhtikuu 2013 14 yötä, 13€/yö

Huone Istanbul, Turkki
Pienehkö huone (sänky, vaatekaappi) sekä omistajapariskunnan kanssa jaettu keittiö, olohuone ja kylppäri. Ovea avatessa sai vahtia, etteivät kissat päässeet karkuun. Mukava paikallinen alue ydinkeskustan tuntumassa.
Toukokuu 2013 3 yötä, 27€/yö

Airbnb huoneita

Huone Berliini, Saksa
Hyvin iso ja mukava huone paikallisen taideyhteisön omistamassa asunnossa. Kylppäri ja keittiö jaettiin kahden muun huoneen asukkaiden kanssa, viereisessä talossa sijaitsi taideyhteisön kahvila ja co-working tila (joita käytimme ahkerasti). Saksalainen tapa tuulettaa kylmälläkin ilmalla vaati hieman totuttelua… Asunnolta oli vain muutaman minuutin kävelymatka metrolle ja itse Neuköllnin aluekin oli mielenkiintoinen.
Toukokuu 2013 12 yötä, 29€/yö

Asunto Pariisi, Ranska
Ihanan pariisilainen, hyvällä maulla sisustettu asunto makkarilla, olohuoneella, pikkukeittiöllä ja kylppärillä. Nespressokone ja lähileipomo kruunasivat aamut. Paikallinen alue, mutta silti kävelymatkan päässä Montmartrelta ja useamman metrolinjan varrella. Olimme vuokranantajan ekat vieraat, joten hieman jännitti vastaako kuvaus todellisuutta. Ei olisi tarvinnut jännittää, sillä tämä oli aivan mahtava kokemus, kaikki oli vielä parempaa kuin osasi odottaa.
Syyskuu 2013 6 yötä, 51€/yö

Huone Dublin, Irlanti
Oma pikkuhuone (sänky, sohva, vaatekaappi) mukavan pariskunnan luona. Kylppäri jaettiin toisen vieraan kanssa ja keittiö myös omistajien kanssa. Hintaan kuului aamupala ja kaupan päälle sai paljon vinkkejä Dubliniin, todella ystävällisen asenteen kera. Hieman ydinkeskustan ulkopuolella, kävellen matkaan meni puolisen tuntia, ratikalla viitisen minuuttia.
Lokakuu 2013 7 yötä, 41€/yö, sis. aamupalan

Asunto Lissabon, Portugali
Mielenkiintoinen studio, jonka parvisänky teki asunnosta riittävän tilavan kahdelle. Ongelmia aluksi lattian kanssa, sillä omistajallekin tuli yllätyksenä sohvan alta löytynyt laho kohta (huomattiin, kun sohvan jalka vajosi läpi lattiasta…) Pidimme kuitenkin asunnosta ja sen sijainnista, joten päätimme jäädä siihen omistajan luvatessa korjausmiesten saapuvan mahdollisimman pian. Näin kävikin, eikä loppuaikana tullut enää ongelmia vastaan. Principe Realin alue oli aivan nappivalinta meille. Kapeita mäkisiä katuja, kauniita vanhoja rakennuksia, ravintoloita, pikkupuistoja kahvi(viini)kioskeineen. Noin vartin kävelymatka ydinkeskustaan ja reilu viisi minuuttia Bairro Alton baari/ravintolakaduille.
Lokakuu 2013 1kk 722€ = 23€/yö

airbnb-beds

Asunto Barcelona, Espanja
Kahden makkarin asunto, sillä olimme reissussa ystävän kanssa. Olohuone, keittiö, kylppäri ja toinen wc (joka oli tosin niin pieni, että sinne juuri ja juuri mahtui). Todella hyvä sijainti ravintoloiden ja baarien keskellä Ravalin kujilla, reilun 5 minuutin kävelymatkan päässä Ramblalta. Tosin äänet kadulta eivät hiljenneet missään vaiheessa.
Marraskuu 2013 6 yötä, 67€/yö, kolmelle hengelle

Asunto Chicxulub, Meksiko
Kolme makkaria, kaksi kylppäriä, keittiö ja iso parveke merinäköalalla, sekä uima-allas asuinkompleksin pihalla. Muut kompleksin asukkaat olivat lähinnä ystävällisiä kanadalaisia eläkeläisiä. Ruokakauppaan piti kulkea julkisilla ja nettiyhteys oli heikohko, mutta muuten oikein hyvä paikka. Omistaja oli superystävällinen, kuljetti meidät Meridasta asunnolle ja takaisin, sekä käytti kaupassa saapumispäivänä.
Tammikuu 2014 7 yötä, 39€/yö, kolmelle hengelle

Talo Antigua, Guatemala
Oma talo rauhaisalla sisäpihalla keskustassa. Kaksi makkaria, keittiö, kylppäri ja olohuone, jotka jaoimme ystäviemme kanssa. Vesi oli välillä poikki koko asuinalueelta ja netti ei aina kuulunut taloon sisälle asti, mutta muuten olimme oikein tyytyväisiä. Samassa pihapiirissä oli kolme muutakin taloa, joista yhdessä asuivat todella mukavat omistajat ja toisessa vuokralainen. Omistajien neljä ystävällistä ja isoa koiraa olivat pihalla vapaina, mikä loi turvallisuuden tunnetta.
Maaliskuu 2014 9 yötä, 28€/yö, meidän osuus 14€/yö

Asunto Ljubljana, Slovenia
Suloinen yksiö kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Omistaja oli ammatiltaan sisustussuunnittelija ja se kyllä näkyi yksityiskohdissa. Asunto oli osa pienen pihan ympärille rakennettuja kaksikerroksisia taloja ja alue tuntui omalta pieneltä kylältään. Aivan lähellä oli useita ravintoloita ja kuppiloita, ja vieressä virtaavan kanaalin varrella oli mukava käydä kävelyllä.
Syyskuu 2014 7 yötä, 39€/yö

airbnb-views

Asunto Zagreb, Kroatia
Ihanan iso ja valoisa asunto, jossa myös erittäin hyvin varusteltu keittiö, upottavan mukava sohva sekä parveke. Hieman syrjässä, ydinkeskustaan käveli melkein puoli tuntia, mutta lähistöllä oli kyllä kauppa, kahviloita ja ravintoloita.
Syyskuu 2014 10 yötä, 30€/yö

Asunto Belgrad, Serbia
Hulppean värikäs pikkuasunto ihan parhaalla sijainnilla. Kämppä oli kompakti, mutta niin hyvin suunniteltu, että selvittiin siellä helposti kaksi viikkoa. Kulman takana Aleksanterinbulevardi, jonka varrelta löytyi kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Omistajan äiti asui naapurissa ja auttoi Anttia hammaslääkärillä käynnissä. Sekä käynnisti aina uudestaan muutaman kerran päivässä kaatuvan netin.
Syyskuu 2014 14 yötä, 29€/yö

Asunto Skopje, Makedonia
Jännä 60-lukulaisen modernisti sisustettu asunto, jossa oli kaikki mahdolliset mukavuudet. Sijainti ihan ydinkeskustassa kävelykadun varrella, siitä oli helppo kulkea kaikkialle. Superavulias vuokraemäntä, joka lähetteli kaikenlaista mielenkiintoista tietoa mm. tapahtumista sekä vei meidät pari kertaa ulos syömään.
Lokakuu 2014 17 yötä, 32€/yö

Asunto Ateena, Kreikka
Kotoinen asunto mukavuuksineen. Oleellisina tukeva sohva, kylpyamme sekä aurinkoinen parveke sisäpihalle. Hyvinkin paikallinen alue, josta pääsi helposti keskustaan noin 20 minuutissa. Kulman grilliltä sai oikein hyvää souvlakia.
Lokakuu 2014 15 yötä, 37€/yö

Siinäpä meidän tähänastiset Airbnb-kotimme, lisää on varmasti tulossa! Millaisia Airbnb-kokemuksia sinulla on?

Jos käytät Airbnb:tä ensimmäistä kertaa, tämän Airbnb-linkin kautta saat 31€ alennusta varauksestasi (ja samalla minä saan saman summan omalle Airbnb-tililleni seuraavaa varausta varten).

[edit 3.2.2016] Uudemmat Airbnb-kotimme nyt myös blogissa: Majoitus: 10 Airbnb kokemusta lisää

4 kommenttia

 • Veera sanoo:

  Hei!

  Olen miettinyt asunnon vuoraamista kyseisen sivun kautta… Mutta ne pyytävät ennakko maksua.. Uskaltaako maksaa ennakkoon ja onko asunnot sellaisia kuin kuvissa?

  • mirje sanoo:

   Hei Veera! Airbnb on välityspalvelu, jonka kautta voi vuokrata yksityisten ihmisten taloja. Airbnb:n edustajat eivät ole nähneet kaikkia tarjolla olevia majapaikkoja (jos kuvissa on maininta Airbnb verified, ne ovat Airbnb:n edustajan ottamia).Jokainen vuokranantaja sitoutuu kuitenkin siihen, että hänen majapaikkansa kuvat ja tekstit pitävät paikkansa. Jos perille päästyäsi huomaat, että olet saanut virheellistä tietoa, ole heti yhteydessä Airbnb:hen. He auttavat sinua löytämään uuden asunnon tai palauttavat tarvittaessa rahasi. Sinun maksamasi ennakkomaksu menee Airbnb:lle ja vuokranantaja saa sen vasta 24h tuntia vuokrausajan alkamisesta. Näin yritetän varmistaa, että asunnot ovat todella olemassa ja sellaisia kuin niiden väitetään olevan. Tästä postauksestani voit lukea asiasta tarkemmin: http://www.kotonakaikkialla.fi/majoitus-airbnb-entas-sitten-perilla/

 • Jukka sanoo:

  Haluan jakaa kokemukseni Airbnb palvelusta. Olin työmatkalla USA:ssa ja vuokrasin asunnon Airbnb:n kautta. Asuin talossa ensin 165 yötä hintaan 105€ / yö. Projektini kuitenkin jatkui siten, että jatkoin vuokraustani 13 päivää lisää. Kun uusin tätä vuokrasopimusta, oli hinta pompsahtanut 137€ yöltä. Olin huolimaton myönnän sen etten huomannut hyväksyessäni tuota jatkoa, että Airbnb oli korottanut takautuvasti myös tuon jo maksamani 105€ / yö hinnan 137 €/yö hinnaksi. Kun huomasin tämän yritin saada korjausta aikaiseksi Airbnb:ltä, mutta he eivät suostuneet maksamaan minulle takaisn mitään, perustuen siihen väiteeseen, että olen hyväksynyt heidän hintansa. Hyväksyn täysin että hinta oli korkeampi tuon viimeisen 13 päivän aikana mutta en sitä että jo maksamaani vuokraa korotetaan takautuvasti. Vuoran antaja oli halukas palautamaan tuon ylimääräisen vuokran minulle, mutta Airbnb ei suostunut tähän, koska siinä tapauksessa menettäisivät muutaman ylimääräisen satasen välityspalkkiotaan. Uskomatonta ahneutta, Airbnb teki virheen ja niin tein minäkin kun hyväksyin tuon virheen, mutta sitä en ymmärrä että miksi Airbnb ei vaivaudu korjaamaan tekemäänsä virhettä. VAROITUS älkää tehkö samaa virhettä kuin minä, vaan tarkastakaa aina hinta ennen kuin painatte hyväksyn nappulaa. Tämä virhe maksoi minulle kokonaisuudessaan 5 940 USD!!! Ja korostan että vuokran antaja oli halukas palauttamaan ylimääräiset rahat, mutta Airbnb ei. Yllä olevaan kokemukseen perustuen, EN KOSKAAN enää tule käyttämään Airbnb:n palveluita. Muutenkin olen pettynyt Airbnb:n palveluihin siinä suhteessa ettei netistä löydy mitään asiakaspalvelu puhelinnumeroa jolle voi soittaa esim. laskutusasioissa.

  • mirje sanoo:

   Kiitos Jukka, kun jaoit kokemuksesi! Airbnb todellakin on hyvin tarkka säännöistään, eikä niistä helposti jousta. Esimerkiksi tuossa varauksen muokkaamisessa sääntö on, että koko varaus lasketaan uusiksi käyttäen nykyhetkellä voimassaolevaa hintaa. Heidän kauttaan menee niin iso määrä varauksia, että he ovat päättäneet ottaa tiukan linjan. Minä lisään vielä tuonne neuvontapostaukseeni muistutuksen, että lukekaa säännöt (myös varauskohtaiset, esim. peruustuehdot, jotka vaihtelevat kohteesta toiseen) ja hinnat erityisen tarkkaan ennen varauksen vahvistamista.
   Yhteyspuhelinnumero Airbnb:lle päin on ainakin aikaisemmin löytynyt varausvahvistuksesta, eikä se ole ollut sama kaikkialla. Veikkaan, että he suosivat kirjallista kommunikointia (jolloin kaiken keskustellun voi helposti tarkistaa jälkikäteen) ja siksi tekevät nettisivun kautta yhteyden ottamisen helpommaksi kuin soittamisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *