Kalifornian roadtrip: kustannukset

Big Sur, Kalifornia, USA
Kalifornian roadtrip

Heti alkuun pitää todeta, ettemme kiertäneet pelkästään Kaliforniaa, vaan lopuksi kieppasimme Arizonan Grand Canyonin kautta ja päätimme reissun Las Vegasiin Nevadassa. Matkamme alkoi San Franciscosta ja pysähdyimme matkan varrella näissä kaupungeissa: Santa Cruz, Seaside (Monterey), San Simeon, Morro Bay, Solvang, Los Angeles, San Diego, San Clemente, La Quinta, Williams ja Kingman.

Reissun kohokohdista jo kirjoittelinkin, joten nyt ajattelin tarttua aiheeseen, joka varmasti myös kiinnostaa monia: mitä kuukauden roadtrip Kalifornian suunnalla oikein kustantaa? Lyhyesti sanottuna $171/152€ päivässä, sillä juuri sen verran meidän molempien kaikki kulut mukaan laskettuna käytimme. Tässä postauksessa kerron hieman tarkemmin mihin rahamme hupenivat ja annanpa vielä muutaman vinkinkin kaupan päälle.

Kaikki summat ovat kahdelle hengelle, ellei toisin mainita. Vaihtokurssina käytin reissumme aikaista kurssia eli $1 = 0,89€. Kurssihan on viime vuosina vaihdellut aika huomastikin ja tällä hetkellä ollaan meille aika epäedullisessa tilanteessa. 

tie, Arizona, USA


Autonvuokra

Valitsimme standardiluokan auton eli sellaisen riittävän suuren ettei jää jalkoihin, mutta riittävän pienen, jotta sillä osaa vielä ajaa. Rentalcars.com:in (affiliate-linkki) kautta Alamolta varattu auto maksoi 617€ 26 vuorokaudelta eli noin 24€/pv. Palautuksesta toiseen paikkaan ei tullut lisämaksua vaikka noudimme auton San Franciscosta ja palautimme sen Las Vegasiin. Hintaan kuului perusvakuutukset ym. tarvittava. Koska tiesimme viettävämme aikaa kansallispuistoissa ym. syrjäisissä paikoissa, niin otimme vielä varmuuden vuoksi tienvarsipalvelun (n. $5/4€/pv) joka sitten pelastaisi meidät jos vaikka unohtaisimme avaimet autoon…

Bensa on Jenkeissä halpaa kuin saippua edelleen, vaikka paikalliset hinnannoususta valittavatkin. Meillä meni bensaan $158/143€ koko matkalla ja ajoimme kuitenkin lähemmäs 2000 mailia (~3200km). Arizonassa ja Nevadassa tankkaaminen oli Kaliforniaa edullisempaa.

auto, Big Sur, Kalifornia, USA

auto, Bug Sur, Kalifornia, USA


Majoittuminen

Yleensä käytämme majoittumiseen Airbnb:tä. Tällä roadtripillä Airbnb-yöt jäivät kuitenkin vähiin, sillä siirryime paikasta toiseen päivän, parin välein ja silloin motellit tuntuivat paremmalta vaihtoehdolta. Yleensä varasin majoitukset etukäteen kohde kerrallaan, eli yhteen paikkaan asetuttuamme etsin seuraavasta kohteesta Trip Advisorin ja Booking.com:in avulla halvimman “tarpeeksi hyvän” paikan (eli sellaisen jolla oli vähintään 7/10 pistettä tai TA:ssa 3+). Motelleista ei USA:ssa ole puutetta, joten olisi myös ollut mahdollista vain pysähtyä johonkin matkan varrella vastaan tulevaan. Halusin kuitenkin jonkinlaista varmuutta paikan mukavuudesta, enkä halunnut kiertää motellista toiseen sopivaa etsimässä.

Keskimäärin maksoimme huoneesta $58/52€ yöltä veroineen. Jos katsoo vain motelliöitä, niin keskiarvo oli $54/48€. Halvin majoituksemme oli $37/33€ Airbnb-huone La Quintassa ja kallein Hamlet Inn Solvangissa ($106/94€, tähän hintaan sai tosin polkupyörän lainaan ja mukaan 2-for-1 alennusvihkosen viinitiloille, joten paikka oli yksi suosikeistamme, (katso Booking.com:issa). Isot kaupungit olivat kalliimpia kuin pikkukylät.

San Franciscossa meillä ei ollut vielä autoa ja mielestäni hotellimme San Remo oli todellinen löytö ja varasinkin sen jo muutamaa kuukautta etukäteen. Se sijaitsi North Beachin mukavalla alueella kävelyetäisyyden päässä suurimmasta osasta nähtävyyksiä ja me maksoimme siististä huoneesta (jaetulla kylppärillä) $80/71€/yö (Booking.com). Las Vegasissa on arkipäivinä ihan huippuhyviä tarjouksia varsinkin viime hetkellä, mutta me osuimme sinne meille ennalta tuntemattomana vapaapäivänä ja maksoimme siksi $79/70€/yö, tämä tosin ihan viihtyisästä 4 tähden kasinohotellista Downtown Grand Fremont Streetin lähistöllä.

Motelleista suosikkini oli Sea Breeze Inn ($55/45€, Booking.com) San Simeonissa. Majapaikassa sinänsä ei ollut mitään ihmeellistä (eikä mitään vikaakaan heikkoa wifiä lukuunottamatta), mutta ne takapihalta meren yli aukeavat näkymät… Vau!

Olen Booking.comin kanta-asiakas, joten saan suurimmista osasta varauksia 10% alennusta normihinnasta. Näissä hinnoissa tuo alennus on siis huomioitu. Joskus käytän myös Hotels.com:ia, joilta saa aina yhden ilmaisen yön 10 maksetun jälkeen, mutta pidän enemmän Booking.com:in tavasta antaa alennus heti. – Nuo Booking.com-linkit parhaisiin majapaikkoihin ovat affiliate-linkkejä, joten jos varaat niiden kautta saan minäkin muutaman pennosen, vaikuttamatta sinun maksamaasi hintaan.

Näiden löytöjen ohella kaikki majapaikkamme olivat ihan hyviä: Islander Inn Santa CruzSand Castle Inn Seaside (Monterey), Sandpiper Inn Morro Bay,  Lynwood Century Freeway Travelodge  Lynwood (Los Angeles, hieman rauhaton alue), Highlander Motel Williams ja Quality Inn Kingman.

Airbnb-paikoista aivan uskomaton San Diegon huoneemme ei ole enää palvelussa, sillä se oli vain väliaikaisesti tarjolla (kannatti tarttua tilaisuuteen, vaikka oltiinkin ekoja vieraita!). La Quintan paikkamme oli muuten tosi mukava, mutta isäntäpari riiteli viimeisenä yönä, joten en suosittele sitäkään tässä. San Clementen huoneemme sen sijaan oli tosi kiva, kävelymatkan päässä rannalta ja omistajat oikein avuliaita.

Sea Breeze Inn, San Simeon, Kalifornia, USA

Seaside, Kalifornia, USA


Ruokailut

Keskimäärin käytimme kahden hengen ruokailuihin päivässä $45/40€. Söimme melkein kaikki ateriamme ulkona ja joissakin majapaikoissa aamiainen kuului hintaan. Tosin kun kyse on motelliaamiaisesta eli tarjolla on sokerimuroja, pullapaahtoleipää ja muffinsseja, niin en ole varma kutsuisinko sitä aamiaiseksi…

Suosikkipaikkamme In-n-Out Burger on pikaruokamesta, josta saa maailman ehkä parhaat burgerit muutamalla dollarilla. Five Guys ja Shake Shack ovat myös loistavia burgeripaikkoja, vaikkakin jonkin verran kalliimpia kuin In-n-out. Pikaruokapaikat eivät Yhdysvalloista lopu ja valikoimaa riittää. Moottoriteiden varsilla on usein kyltit ennen liittymiä, joista voi tarkistaa mitä ruokapaikkoja (ja hotelleja & bensa-asemia) sieltä löytyy. Vinkkinä autoilijalle: kanastripsejä on helppo syödä ajellessa, siitä vain autokaistan kautta bucket matkustajan syliin ja eikun herkuttelemaan.

Kiinalaiset ravintolat ovat usein myös edullisia ja annokset niin isoja, että meille kahdelle riitti hyvin yksi $10/9€ take-away annos jaettavaksi. Perusdinerissa saa kaksi henkeä vatsan täyteen $25/23€. Kaliforniassa ei myöskään ole pulaa meksikolaisista ravintoloista. Ne saattavat usein näyttää hieman nukkavieruilta, mutta kaikki kokeilemamme tarjoilivat todella hyvää ruokaa edulliseen hintaan, parhaimmillaan söimme molemmat $10/9€.

Ruuan lisäksi käytimme alkoholiin noin $3/2,5€ päivässä, eli tästä voi päätellä, että meillä oli aika kuiva kuukausi. Viininmaistelu viinitilalla oli noin $10/9€ ja pienpanimo-olut baarissa $7/6€.

burgerit, San Simeon, USA

voileivät, San Francisco, Kalifornia, USA


Muut kulut

Joku saattoi tästä jo kärppänä laskea, että muut kulumme olivat noin $25/22€ päivässä. Tähän sisältyi hieman shoppailua (REI-retkeily/urheilukauppa, pakollinen pysäkki joka reissulla!) sekä erilaisia aktiviteetteja. San Franciscossa osallistuimme kahdelle tippipohjaiselle kävelykierrokselle (SF Guides), Montereyssä tutustuimme akvaarioon ($40/37€ per hlö), kansallispuistoissa maksoimme automaksun (Joshua Tree $15/13€ ja Grand Canyon $25/23€, molemmat voimassa 7pv). Joissain paikoissa maksoimme parkkimaksuja, Las Vegasissa piti tietenkin pelailla jonkin verran ja Hooverin padolla osallistua kierrokselle ($15/13€ per hlö). Ja niin edelleen, joten kyllähän niistä kertyy kuluja, varsinkin kun ei Vegasistakaan tullut sitä jättipottia.

San Francisco, Kalifornia, USA

Grand Canyon, Arizona, USA


Roadtripillä kului rahaa paljon yli normaalin budjetimme (152€/pv vs. 80€/pv yhteensä kahdelle hengelle). Ja tämä yöpymällä motelleissa ja syömällä lähinnä pikaruokaa. Ei ole ihan halvin paikka matkustella tuo USA:n länsirannikko, mutta onneksi me olimme tähän varautuneet. Oli se kuitenkin sen verran eeppinen kokemus, että kannatti!

Mites sinun reissusi? Oletko käynyt Kaliforniassa ja miltä budjettisi näytti meihin verrattuna? Ja mitä hyviä vinkkejä sinä antaisit tällaiselle reissulle lähtijöille?

Haluatko lukea lisää? Täällä muita juttuja USA:sta.

45 kommenttia

 • Kiitos vinkeistä ja budjetti-tipeistä! Meillä on hieman vastaava reissu edessä pikapuoliin, ja olen tietysti lueskellut ahkerasti viime vuosien road trip -postauksia eri blogeista, mutta tämä taisi olla ensimmäinen tämän vuoden puolella kirjoitettu. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että dollarin kurssi on ollut aika muutoksessa viime kuukausina, joten hinnat jenkeissä ovat nousseet aikalailla meidän silmissä. Mutta kuten sanottu – se on varmasti niin eeppinen reissu, että kerrankos sitä :D

  • mirje sanoo:

   Kerrankos sitä :) Ja ei nuo meidänkään kulut kuitenkaan niin älyttömiä olleet. Itse vain katson vähän eri näkökulmasta, kun reissussa olo on elämäntapa ennemmin kuin lomamatka.
   Hauskaa reissua ja kysy ihmeessä, jos tarvitset lisätietoa jostain!

 • Dollarin vahvistuminen harmittaa. Kaikenlaisia ajatuksia Jenkki-matkoista on tullut, mutta tuntuu, että niitä pitää nyt vähän lykätä. Viimeksi käydessäni eurolla taisi saada 1,35 dollaria, jollei enemmänkin. Kymmenien prosenttien nousu kustannuksissa alkaa jo tuntua. Autoilun kustannukset ovat kyllä olemattomat!

  • mirje sanoo:

   Mäkin olin vielä vuosi sitten laskenut Floridan kulut kurssilla 1,34. Aika tuntuva ero on kyllä tämänkertaiseen reissuun. Nyt huhtikuussa pystyi ajattelemaan hinnat suoraan euroina, kun lopputulos verojen lisäämisen jälkeen oli aikalailla sama…

 • Kiersimme hyvin samoilla kulmilla Albatrosin valmiilla 15 päivän matkalla helmikuussa ja kulutimme siihen 193 euroa per vuorokausi, tosin ei sisältäen ruokailuja, mutta sisältäen siis autonkuljettajan ja oppaan. Majoitukset olivat tuolla roadtrip -osuudella motelleja meilläkin enimmäkseen, kaupungeissa (San Francisco, Los Angeles, Las Vegas) keskimäärin kolmen tähden hotelleja, ei jaettuja kylpyhuoneita ja aamiaiset sisältyivät, mutta ei luksusta.
  Yksityiskohdat tässä jutussa http://meriharakka.net/2015/02/28/albatros-willi-lansi-kokonaiskustannukset/

  • mirje sanoo:

   Mielenkiintoista! Oliko tuo hinta yhdeltä vai kahdelta hengeltä? Meillä siis tuo 152€ oli yhteensä kahdelta. Tosin tuossa summassa ei ollut vielä lentoja, niistä tulisi lisää meidän tapauksessa yhteensä 781€ (Helsinki-San Francisco, Las Vegas-Puerto Vallarta). Eli 29€ lisää päivähintaan, joka tuolloin olisi 182€.

 • Jenna sanoo:

  Dollarin kurssi kyllä harmittaa. Tosi informatiivinen postaus. Tästä on hyötyä, kun suunnittelee Kalifornian roadtrippiä. Autoilu on kyllä jenkeissä halpaa.

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Hieno juttu, jos tästä on apua. Dollarin kurssi on viime viikkoina taas kavunnut hiukan ylöspäin, eli ehkä se siitä taas :) Ja kyllä, jenkit on autoilun luvattu maa. Ei siellä oikein ilman autoa selviäisikään ellei ole isoissa kaupungeissa tai ryhmämatkalla.

 • Olisi mahtavaa toteuttaa tuollainen roadtrip. Ehkä vielä joskus!:) Hyödyllisiä vinkkejä.

 • Venla sanoo:

  Kuulostaa kyllä paljolta tuo summa, mutta ymmärrettävää kun kyseessä ei halvin paikka olekaan. Itse olen myös pihi ja etsin halvimpia vaihtoehtoja kaikesta, vaikka lomalla kulutankin rahaa moninkertaisesti arkeen verrattuna.

  • mirje sanoo:

   Pitää sitten tasapainottaa jollain halvemmalla kohteella, esim. Meksikossa meille meni alle puolet tuosta määrästä päivässä vaikka syötiin ulkona koko ajan, usein ihan kunnon rafloissa. Meillä vielä haasteena se, ettei me olla lomalla vaan eletään näin. Jos oltaiskin oltu perinteisellä lomalla, niin rahaa ois kulunut varmaan vielä enemmän. Olishan siinä ollut silloin enemmän aikaakin tehdä kaikenlaista, nyt 6-10h päivässä kului läppärin takana, jolloin rahaa ei kulu vaan sitä tulee :)

 • Anne sanoo:

  En ole viime aikoina joutunut erityisemmin varailemaan majoituksia, mutta pari vuotta sitten kiertäessämme Eurooppaa autolla käytin Booking.comin mobiilisovellusta joka osoittautu tosi kätsyksi. Sovelluksessa oli aina viime hetken tarjouksia ja saatiin parit hotelliyöt tosi edullisesti. Kun olin kerran syöttänyt maksutiedot profiiliini, sain varauksen tehtyä tosi kätevästi parilla klikkauksella jatkossa. Kätevä liikkuessa paikasta toiseen, tietysti vaatii internet-yhteyden, mutta aina edellisessä paikassa yöpyessämme tein varauksen seuraavalle etapille.

  • mirje sanoo:

   Juuri noin mekin tehtiin, aina edellisessä paikassa seuraava varaus. Hyvä huomio nuo viime hetken tarjoukset, en niistä huomannut tuossa mainitakaan.

 • Budjettipostaukst ovat aina mielenkiintoisia. Kiitos siis tästä!

  Onpa tosiaan autoilu halpaa. Bensa toki edullista, mutta edulliselta kuulostaa myös autonvuokraus verrattuna Euroopan kohteisiin. Hyviä majapaikkoja olette myös löytäneet. Noi motelliaamiaiset tosiaan ovat kyllä yleensä yhtä tyhjän kanssa. :-D

  • mirje sanoo:

   Olepa hyvä! Motelliaamiset ovat kyllä ihan uskomattoman köyhiä. Parissa paikassa oli sentään banaaneita, jossakin jopa kananmunia. Niistäkin voi tuossa tilanteessa tulla hyvin onnelliseksi :)

 • Meidän summamme oli per hlö, mutta sisälsi siis myös ne lennot, Lufthansalla Frankfurtin kautta LAhan ja samaa reittiä takaisin. Kalliimpaa, tietysti, mutta nopeampitahtista ja helppoa!

 • USA:n länsirannikko oli aika kallista, kuten sanoit. Hotelleista osattiin kiskoa mukavasti rahaa, ja ei se ruokailukaan kovin edullista ollut, vaikka ihan pikaruokaa syötiin. Meidän reissusta on jo pari vuota, mutta kyllä -Menisin uudestaan!

  • mirje sanoo:

   Kyllä minäkin takaisin lähtisin vaikka heti :) Toisaalta ensi kerralla olisi mukava olla vaikka triplabudjetti, jolloin voisi yöpyä mukavissa hotelleissa ja syödä ihan “oikeissa” rafloissa :D

 • sarrrri sanoo:

  Road trippien kustannuksia purkavat postaukset kiinnostavat aina, oikein harmittaa etten itse pitänyt tarkempaa kirjaa toissakesäiseltä Norjan turneeltamme… Tai sitten se on ihan hyvä, koska Norjakin on aika kallis paikka. :) Nyt puolentoista viikon kuluttua starttaavalla Eurooppa-road tripillä aion pitää kirjaa kustannuksista, paitsi jos se alkaa puolivälissä matkaa hirvittämään liikaa. ;D

  Kiitos, tästä on paljon hyötyä jos joskus lähtee tuolle suunnalle automatkailemaan!

  • mirje sanoo:

   Euroopan road-tripin kustannukset kiinnostaisi kovasti, sillä suunnittelemme samaa syksylle. Eli täältä tsemppiä kulukirjauksille :) Mä oon nyt pitänyt aika tarkkaa kirjaa kaikista kustannuksista viimeisen 2,5 reissuvuoden ajalta. Toisaalta se vie aikaa, mutta on se mielenkiintoista nähdä miten eri kohteet vertautuu.

 • Heidi sanoo:

  Tällainen roadtrip on vielä kokematta. Pitäisiköhän nyt siis tällaistakin reissua ruveta suunnittelemaan :). Tai, itse asiassa…täksi kesäksi on suunniteltu roadtrip Suomessa ja ensimmäiset airbnb-majoitukset Suomesta on varattu (Suomen reissuja ei useinkaan muista laskea). . On kyllä mielenkiintoista nähdä, millaisia ovat nämä Suomen airbnb-majoitukset! Kivalta kuulostava reissu ja kaniita noi maisemakuvat.

  • mirje sanoo:

   Roadtrip Suomessakin kuulostaa hyvältä! Saa nähdä minkä verran me uskaltaudutaan tuolla kesäautollamme reissaamaan tänä kesänä, ei meinaan ole ihan uusimmasta päästä se. Airbnb Suomessa on meiltäkin vielä kokeilematta, kirjoitathan blogiisi sitten kokemuksia!

 • Jenkeissä matkustaminen tuntuu kovin kallillta verrattuna vaikka Aasiaan, johon olen tottunut. Tietysti kaiken voi tehdä niin monella tavalla ja jenkeissäkin voi valita omaan budjettiinsa sopivia juttuja. Tuollainen roadtrip on kyllä ollut suunnitteilla jo pidempään, edellisistä siellä on jo aivan liian pitkä. Valtava maa, jossa niin paljon nähtävää! :)!

  • mirje sanoo:

   Aasiaan ja moniin lattarimaihin verrattuna hintataso on joo ihan eri luokkaa, mutta toisaalta Pohjois- ja Länsi-Eurooppa pyörii varmaan ihan samoissa lukemissa. Omilla valinnoilla pystyy vaikuttamaan paljon.
   Niin ja Jenkeissähän riittää roadtripattavaa vaikka kuinka monelle reissulle. Itse oon vasta nyt alkanut ymmärtää miten ne osavaltiot oikeasti on vähän kuin omia valtioitaan, niin erilaisia!

 • Budjettipostaukset saa multa peukkua. Tosi mielenkiintoista saada lukea näinkin ykistyiskohtaisesti aiheesta. Ja siis tonne on varmaan pakko lähteä autoilemaan, siis bensahan ei näemmä maksa tuolla yhtään mitään?!

  • mirje sanoo:

   Itsekin tykkään kovasti budjettipostauksista, ne auttaa niin paljon suunnittelussa (ja haaveilussa). Siksipä päätin tässä kulumme jakaa näin yksityiskohtaisesti, vaikka se vähän aluksi arveluttikin.

 • Kyllä se suhteellisen kallista lystiä on… Vaikka autovuokra kuulostaakin todella kohtuulliselta. Mekin vuokrattiin Floridassa rentalcars.comin kautta Alomolta ja saatiin todella hyvä diili.

  Todella hyvä postaus ja varmasti auttaa paljon vastaavaa reissua suunnittelevien budjetin laadinassa!

  • mirje sanoo:

   Autonvuokraus on joo suhteellisen edullista lystiä Jenkeissä. Ja tuo rentalcars.com toimii ainakin siellä tosi hyvin, halvat hinnat ja kaikki vaadittavat vakuutukset ym. tulee mukana. On meinaan aikamoista viidakkoa nuo kaikki lisämaksut, jos niitä yrittää vuokrafirman sivuilta suoraan selvittää.

 • Mä ihailen tällaisia postauksia, koska itse en ole koskaan laskenut kustannuksia reissuillani :/. Olen suoraan sanoen surkea raha-asioiden suhteen. Kalifornia on ykkösenä haavelistallani, ja tämä antaa hyvin osviittaa siihen, millainen hintataso siellä on. Ihan vielä ei oma budjetti riitä, sen verran osaan kuitenkin matematiikkaa :P. Jatkan haaveilua siis.

  • mirje sanoo:

   En mäkään aiemmin laskenut, mutta nyt muutaman viime vuoden olen, kun niin kiinnostaa tietää minkä verran tämä diginomadielämä oikeasti maksaa. Niin ja kyllä siellä Kaliforniassa varmaan halvemmallakin selviää, esimerkiksi ottamalla teltan mukaan (tai ostamalla edullisen sellaisen perillä). Leirintäalueita on joka puolella, osa tosi upeissa paikoissa.

 • Minua kiinnostaa kovasti nämä kustannus-jutut, kiitos Mirje! :) Ollaan tosiaan itsekin mielessä pyöritelty jotain tällaista, mutta reissu on todellakin ajatuksen tasolla vielä. Mutta kustannuksia silti aina miettii ja tuo Usan länsirannikko ei taida se halvin olla. Olisi ihan ajella lämpimässä säässä avoautolla, mutta pitää tsekata sen sopivuus budjettiin ensin. :D

  • mirje sanoo:

   Avoauto ei itse asiassa ihan hirveesti paljon kalliimpi ollut. Talvella on vaan sen verran viileämmät kelit, ettei edes oikeastaan harkittu sitä vaihtoehtoa.

 • Tämä tuli kuin tilauksesta. Meillä matka jatkuu elokuun lopussa San Franciscoon ja arvomme juuri mitä kaikkea siellä tekisi – ja mihin budjetti riittää.

  Kiitos!

  • mirje sanoo:

   Olepa hyvä! Jos tulee tarkempia kysymyksiä, ole vaan yhteydessä :) San Franciscossa ainakin nuo SF City Guidesien tippipohjaiset opastetut kierrokset, niitä on useita erilaisia päivittäin. Sitten vuokrapyörä alle ja Golden Gaten yli Sausalitoon ja lautalla takas. Ja tietysti syömään Ferry Buildingiin.

 • Budjettipostaukset on mielenkiintoista luettavaa varsinkin sellaisilta alueilta, jotka itseä tulevina kohteina kiinnostaa. Tietysti jokaisella on oma tapansa reissata ja se tietysti vaikuttaa kuluihin oleellisesti. Jenkit on tällä hetkellä tosiaan huono kohde kurssin vuoksi, mutta on se Euro vahvistunut jo jonkin verran siitä mitä huonoimmillaan oli. Eli eiköhän sitä kohtuukurssilla jo loppuvuodesta jenkkeihin voi taas lähteä.

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Ja ihan oikein, jokaisen kulut ovat erilaiset, sillä sitä panostaa eri asioihin ja eri tavoin. Me ei panosteta oikein mihinkään, kunhan saadaan mukava perustaso pidettyä :)

 • Tässähän olikin vaikka kuinka paljon hyviä vinkkejä mahdollista tuonne päin suuntautuvaa reissua varten! Me varmaan käyttäisimme hotelleihin vähän enemmän (ja toisaalta yöpyisimme välillä teltassa) ja söisimme kalliimmalla, kun emme ole ihan jatkuvasti tien päällä, mutta olen viimeaikoina ruvennut katsomaan hotellien hintoja vähän kriittisemmin, joten nämä olisivat meillekin hyviä yöpymispaikkoja. Sokkona motelliin menoa en suosittele kenellekään, koska aina pitää vähintään tarkistaa bedbug-tilanne… sen ainoan kerran kun menimme motelliin sokkona, bedbugit hyppivät seinillä.

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Meilläkin oli ensin mielessä telttailu, mutta se jäi sitten tekemättä viileän sateisen kelin sekä sähköhaasteiden kanssa (Antin läppärin akku niin heikossa kunnossa, että kestää vain puolisen tuntia ilman sähköä). Bedbugit pitää joo aina tarkistaa, mä ainakin ensimmäisenä lasken laukut jonnekin kauas sängystä yms. ja tsekkaan tilanteen. Toisaalta tuota on hankala selvittää etukäteen, ellei nyt ole paikka jossa on jatkuvasti ongelmia, tilanteet kun muuttuu niin nopeasti.

 • eve sanoo:

  Nämä kustannusyhteenvedot ovat aina hirveän mielenkiintoisia! Ei mitään kauhean halpaa tosiaan se roadtrippailu Kalifornian suunnalla mutta silti kun miettii noita yöpymiskustannuksia esim. niin ihan hyvältähän se kuulostaa. Jenkkiroadtripistä tässä kun edelleen vain haaveilen… mut ehkä kahden vuoden päästä sekin koittaa!

  • mirje sanoo:

   Joo ei se Kalifornian roadtrip nyt mitenkään älyttömän kallis ollut, paljon kalliimpiakin reissuja ollaan tehty silloin kun vielä lomailtiin :) Mutta kaikkia vaan riippuu siitä mikä on vertailukohtana ja Lattarien/Aasian/Balkanin jälkeen tuntuuhan tuo kalliilta.
   Mukavaa haaveilua! :D

 • Mielenkiintoista! Itse muistan laskeneeni matkojen kokonaiskustannuksia viimeksi lukion Italian-matkalla (mulla on edelleen vihko, jonka kanteen olin huolellisesti kirjannut kaikki ostokset, esim. 3 euroa lauttalippuun ja 10 euroa valipaloihin :D), mutta nyt rupesin miettimaan, etta pitaisi ottaa hyva tapa uudestaan kayttoon. Kaytatko muuten kulujen kirjaamiseen jotain tieytta ohjelmaa, vai ihan perinteisesti paperia ja kynaa?

  • mirje sanoo:

   En käytä mitään ihmeempää ohjelmaa, säästän kuitit ja exceliin näppäilen. Jos on tilanne, jossa ei tule kuittia niin sitten kirjaan talteen paperille tai kännykkään ja myöhemmin siirrän sinne exceliin. Kokeilin alussa paria ohjelmaa, mutta ne ei tehnyt asioita juuri niin kuin itse halusin, joten excel on joustavampi.

 • Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Raha on monelle suomalaiselle tabu ja arvostan todella paljon sitä, että ihan rehellisesti kerrotaan kuinka paljon meni mihinkin. :)

  Olisi kyllä ihana päästä tekemään tuo roadtrip, ehkä joskus tulevaisuudessa…

  • mirje sanoo:

   Kiitos! Mietin joo hetken, haluanko näin tarkkoja lukuja julkaista… Sitten totesin, että itseäni ainakin kiinnostaa nähdä tarkkoja lukuja muilta, joten niin pitää sitten itsekin toimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *