Pakkausvinkkejä läppärikulkurilta

Pakkausvinkkejä läppärikulkurilta

Pakkaaminen on ihan oma taiteenlajinsa, varsinkin jos haluaa matkustaa kevyesti. Me olemme eläneet viimeiset kolme vuotta tien päällä ja niistä reilut kaksi pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, joten tätä taidetta on tullut treenattua. Vaikka emme ehkä vieläkään ole ammattilaisia, niin paljon oppeja ja vinkkejä näiden vuosien aikana on kertynyt. Tässä niistä mielestäni tärkeimmät!

Mitä pakata

Älä pakkaa asioita “varmuuden vuoksi”

Jos mietit kaikkea mitä saatat tarvita, lista on loputon. Pakkaa mukaan siis vain ne asiat, joita tiedät tarvitsevasi. (Lähes) kaiken muun saat tarvittaessa paikan päältä, sillä ulkomaillakin on – yllättävää kyllä – kauppoja.

Hanki kiinteitä hygieniatarvikkeita

Shampoo, hoitoaine, vartalosaippua, kasvojenpesuaine, deodorantti, jne. Nämä kaikki saa kiinteässä muodossa, jolloin ne painavat vähemmän eivätkä aiheuta lennoilla huolta nesterajoitusten suhteen. Itse olen suuri Lushin shampoopalojen ystävä, kun taas vartalolle riittää ihan hyvin marketista ostettu herkän ihon halpissaippua.

Hanki kiinteitä hygieniatarvikkeita

Kerrospukeutuminen kannattaa

Pakkaa esimerkiksi paksun neuleen sijasta pakkaa kolme ohuempaa paitaa, jotka voit pukea toistensa päälle. Tai lämpimien talvihousujen sijasta muutamat legginsit ja normaalit farkut. Näin sinun on helpompi muokata pukeutumistasi säätilan mukaan, ja samalla saat paljon enemmän asuvaihtoehtoja.

Pakkaa yhteensopivia vaatteita

Kun aloitin kulkurielämän, pakkasin mukaan lempivaatteeni. Ikävä kyllä en tullut miettineeksi, miten hyvin ne kaikki sopivat toisiinsa. Kun määrä on rajattu, on tärkeää, ettei tietty paita sovi vain tiettyjen housujen kanssa – se tarvittava pari kun saattaa jo olla likaisena pyykkipussissa. Nykyään yritän kantaa mukanani vain vaatteita, jotka sopivat yhteen (ainakin melkein) kaikkien muiden vaatteitteni kanssa.

pakkaa yhteensopivia vaatteita

Kiinnitä huomiota materiaaleihin

Valitse vaatteita, jotka on tehty kestävistä ja helppopesuisista materiaaleista, jotka eivät myöskään rupisty helposti. Oma suosikkini on merinovilla, joka on viileää kuumalla ja lämmintä kylmällä. Sitä ei myöskään tarvitse pestä päivittäin, kunhan sen ripustaa yöksi tuulettumaan.

Älä stressaa

Sinun ei tarvitse uusia koko vaatevarastoasi matkailuun tarkoitetuilla erikoisvaatteilla. Mukaan pakatut katkolahjehousut jäävät helposti rinkan pohjalle, jos et tunne itseäsi niissä kotoisaksi. Mieti ennemminkin millaisissa vaatteissa viihdyt ja mitkä jo omistamistasi vaatteista sopivat ajattelemaasi kohteeseen. Ylipäätänsä on hankala tietää mitä pitemmällä reissulla tai läppärikulkurina tarvitsee, joten on helpompi säätää rinkan sisältöä matkan varrella tarpeen mukaan.

Hanki ilmastoon sopivia vaatteita kohteestasi

Jos et omista tropiikkiin sopivia hellevaatteita, talvinen Suomi ei ehkä ole paras paikka niiden hankkimisen. Pakkaa siis mukaan muutama sopiva vaate ja hanki loput paikan päältä, missä ilmastoon sopivia vaatteita on helpompi löytää. Sama juttu, jos suuntaat tropiikista pakkaseen, valikoima on perillä varmasti parempi.

Pese vaatteita tarvittaessa käsin

Vaatteet voi toisinaan ihan hyvin pestä shampoolla tai saippuapalalla hotellin käsienpesualtaassa, kokeiltu on. Usein ongelmaksi nousee vaatteiden hidas kuivuminen ja yksi hyvä vinkki onkin ennen kuivumaan ripustamista kääriä pesty vaate pyyhkeen sisälle ja vääntää siitä ylimääräinen vesi pois.

Pakkaa mukaan kangaskassi

Usein ylimääräinen kassi on tarpeen ja kangaskassi ei vie matkalaukussa juurikaan tilaa. Siihen voit sitten reissun päällä pakata ruokaostokset, pyykit, rantakamat, mitä milloinkin.

Pakkaa mukaan kangaskassi

Miten pakata

Pidä arvotavarat erillisessä laukussa

…vaikka kantaisit sitä isomman laukkusi sisällä. Näin saat tärkeimmät tavarasi helposti mukaasi, jos vaikka bussissa pitää kaikki käsilaukkua isompi laittaa tavaratilaan tai lentokoneessa osa käsimatkatavaroista siirretään tilanpuutteen vuoksi ruumaan. Nämä kummatkin ovat käyneet meille ja kerran kameran ruumassa selviämistä jännittäneinä olemme nykyään tarkkoja siitä, että kaikki arvokas on käden ulottuvilla.

Käytä pakkauskuutioita

Pakkauskuutiot tekevät pakkaamisesta niin paljon helpompaa! Niiden avulla saat laukkuusi mahtumaan paljon enemmän ja samalla asiat pysyvät paremmin järjestyksessä. Kuutioita on erikokoisia ja mallisia, joten löydät helposti juuri itsellesi sopivat.

Käytä pakkauskuutioita

Rullaa vaatteesi

Pakkauskeskusteluissa törmää usein väittelyyn siitä, miten vaatteet kannattaa pakata. Me olemme päätyneet rullaamaan vaatteemme tiukasti. Näin ne pysyvät suhteellisen rypyttöminä ja vievät mielestämme vähemmän tilaa. Jos “elän matkalaukusta”, niin rullaan kaikki vaatteet erikseen ja asettelen ne pakkauskuutioon siten, että näen ne kaikki kerralla. Näin minun on helppo noukkia juuri tarvitsemani vaatekappale. Jos kyseessä on yksi siirtymä ennen pidempää pysähdystä, rullaan vaatteeni isoimmissa kasoissa. Tämä on huomattavasti nopeampaa ja tuloksena on vielä vähemmän ryppyiset vaatteet, mutta toisaalta koko rulla pitää purkaa, jos sieltä haluaa jotain.

Kaikelle oma paikkansa

Oletko joskus joutunut purkamaan koko laukun etsiessäsi jotain tiettyä asiaa? Näin kävi ainakin minulle ennenkuin päätin, että kaikilla asioilla pitää olla oma paikkansa laukussani. Käytän apunani pakkauskuutioita ja muita erivärisiä säilytyspusseja ja tiedän tarkalleen, missä mikin tavara on. Näin minun on myös helpompi tarkistaa, onko kaikki mukana.

Hanki tukevia puteleita nesteille

Tiedäthän ne hotellien pikkuiset shampoopullot, joita on niin mukava ottaa talteen “seuraavaa reissua varten”? Kun sellainen on pari kertaa levinnyt reppuun, niin osaa arvostaa tukevampia puteleita. Hankinkin setin matkailuun tarkoitettuja vankkatekoisia pulloja, jotka täytän itse suosikkiaineillani.

Hanki tukevia puteleita nesteille

Bonusvinkki

Tyhjennä laukkusi silloin tällöin

Kun me aloitimme nomadielämän, Antti kantoi huomaamatta mukanaan isoa kirjaa monta viikkoa. Ihan tällaista ei ole enää tapahtunut, mutta silti laukkuja tönkiessä kulmien syövereistä ja taskujen pohjalta löytyy kaikenlaista jännää. Olemmekin ottaneet tavaksi säännöllisin väliajoin tyhjentää laukkumme kauttaaltaan.

Valmiina matkustamaan käsimatkatavaroilla?

Ei kannata pelästyä ajatusta käsimatkatavaroista, sillä niihin mahtuu yllättävän paljon. Ongelma ei yleensä ole koko (40 litrainen laukku on yleensä reilusti alle rajojen) vaan paino. Lentoyhtiöt tuntuvat olevan yhä tiukempia rajoitustensa kanssa ja 7-8 kiloa tuntuu nykyisin olevan ihan yleinen raja. Joillain yhtiöillä olen törmännyt niinkin alhaiseen kuin 5 kilon rajaan. Onneksi käsimatkatavaraa harvemmin punnitaan, kunhan se näyttää suhteellisen pieneltä ja kevyeltä.

Useilla yhtiöillä mukaan saa myös “personal itemin” eli esimerkiksi käsi- tai läppärilaukun, jolla yleensä ei ole painorajoitusta. Siihen kannattaa tiukassa tilanteessa pakata kaikki painava – eli minun tapauksessani elektroniikka. Toinen huolenaihe on nesterajoitukset, mutta kiinteitä tuotteita ja pieniä kokoja suosimalla niistäkin selviää. Muista myös, että useimmiten nesterajoitus ei koske lääkkeitä, kunhan sinulla on resepti mukanasi.

Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi kevyisiin reissukantamuksiin?

PS. Jos sinua kiinnostaa mitä kannan mukanani tällä hetkellä, tutustu rinkkani sisältöön.

PPS. Kaipaatko lisää pakkausvinkkejä? Nomadiystäväni Erin McNeaney kirjoitti – kuuden vuoden kokemukseensa perustuen – kirjan käsimatkatavaroilla matkustamisesta. Kirjoitin teoksesta arvostelun englanninkieliseen Anywhereism-blogiimme: Meet the Carry-On Traveller, mukana myös Erinin haastattelu!

PPPS. Ja jos kaipaat vielä lisää pakkausjuttuja, tutustu näihin postauksiini: 11 asiaa aina matkassa sekä pakkauslistat: Amerikat, Camino de Santiago, Rantaloma ja Syksy 2014 Euroopassa

37 kommenttia

  • SariKoo.fi sanoo:

    Mä ostin nyt mukaan myös erilaisia saippuoita n(black soap iholle ja sea salt soap atopiakohtii) ja myös palashampoon. No se pirulainenhan ei sitten sopinut yhtään vaalennetulle hiukselle. Tyvi tuli ihanan puhtaaksi ja ilmavaksi mutta käsiteltyihin latvoihin se shampoo vain jämähti.

    Pakkauksessa luki että ottaa 1-10 kertaa, ennen kuin hius tottuu siihen, ysiin asti sinnittelin ja sitten oli pakko luovuttaa. En usko, että se yksi lisäkerta olisi jotenkin maagisesti parantanut tilannetta :) Onneksi noita perusshampoita nyt saa mistä tahansa 7Elevenistä, eikä ne maksakaan mitään.

    Noita pakkauskuutioita pitääkin tutkia tarkemmin. Ei meinaan haittais, jos jatkossa olisi hieman paremmin organisoinut laukkunsa…

    • mirje sanoo:

      Pakkauskuutiot on ihan paras keksintö! Noita palashampoita on ainakin Lushilla monenlaisia, toiset on sopinut mulle paremmin kuin toiset. Tällä hetkellä meillä on kaksi suosikkia, jotka toimivat meidän molempien hiuksille. Lushissa on sekin hyvä puoli, että siellä saa todella asiantuntevaa palvelua ja sanovat ihan suoraan, jos arvelevat ettei jokin tuote sovi sinulle.

    • -- sanoo:

      Mun tukalleni ei sopinut noi totuttelua vaativat Ruohonjuuren shampoot, mutta Lushin paloissa on ollut monta todella hyvää tuotetta. Suunnittelin, että kunhan saan nykyiset shampoot ja hoitoaineet käytettyä loppuun, niin siirryn käyttämään palashampoita kotonakin ihan vakituiseen, koska ne ovat oikeasti hyviä ja haluan minimoida pakkausjätteen tuottamisen, jos se vain suinkin on mahdollista. Kannattaa siis testata noi Lushin kikkareet, niistä voisi löytyä joku sullekin sopiva.

  • Tää oli tosi hyvä postaus! Mä olen aika huono pakkaamaan, aina tulee pakattua vaikka mitä turhaa mukaan ja laukut painaa. Se ei haittaa, kun reissut on lyhyitä, mutta pidemmällä reissulla nämä vinkit todellakin tulisi tarpeeseen, ja nytkin niistä voi ottaa onkeensa. ;)

    • mirje sanoo:

      Hyvä, jos oli hyötyä :) Ei sitä aina ihan minimillä tarttekaan matkustaa, mutta pienellä säädöllä saa jo paljon aikaan.

  • Kieppis sanoo:

    Itse olen käyttänyt myös ns. vakuumipusseja. Vähän kuin iso minigrip-pussi, joka täyttämisen jälkeen suljetaan ja kaikki ilma rullataan pois. Painoa ei vähennä mutta saa menemään pienempään tilaan. Vaikka myös ruumaan menisi laukku, niin pakkaan aina yhden paidan, alushousut, sukat ja hammasharjan käsimatkatavaroihin, ihan siltä varalta jos laukku päättää lähteä omalle lomalleen eri kohteeseen :D Vain käsimatkatavaroilla matkustettaessa itselle muodostuu ongelmaksi urheilukengät, -vaatteet ja -välineet – ne ovat oman hyvinvoinnin kannalta välttämättömiä mutta vievät suurimman osan tilasta.

    • mirje sanoo:

      Mullakin oli vakuumipussi käytössä jossain vaiheessa ja sen avulla sai kyllä vaatteet ihanan pieneen tilaan. Luovuin siitä kuitenkin, koska ottaessani sieltä jonkin vaatteen jouduin aina rullaamaan pussin uudelleen. Tämä oli ihan ok jos olin vain siirtymässä paikasta toiseen, mutta hankalaa jos “elin rinkasta”.
      Vaihtopaita ja -alkkarit, hammasharja ja deodorantti on itsellänikin aina pienemmässä laukussa, sen verran usein on ruumaan laitettu laukku tullut myöhässä perille. Yksi syy miksen enää ruumaan halua mitään laittaakaan.
      Itselläni ei sen kummempia urheiluvälineitä ole mukana, joitakin urheiluvaatteita vain ja lenkkarit (jotka on jalassa lennoilla), joten ne eivät ole ongelma. Tuossa vinkkaamassani Erinin kirjassa oli muutama esimerkki matkaajista, joilla on urheilukamaa mukana vaikka matkustavat käsimatkatavaroilla.

  • Sirpale sanoo:

    Kiitos vinkeistä! Matkalle tulee lähes aina itsellä mukaan kaikkea turhaa, jos nyt vailla selviäisi vähemmällä.

  • Mä tunnistin itseni jo ekasta vinkistä, tapaan pakata aina vähän kaikenlaista “varmuuden vuoksi”. Nauratti lukea tätä postausta, kun juuri luonani Istanbulissa vierailleelle äidilleni lykkäsin matkalaukkuni 20 kilon tavarakuorman kanssa ja äiti puolestaan toi mulle loppuajaksi rinkkani. Valmiiksi jo jännittää, saanko kaikki loput tavarani Suomeen sitten toukokuun lopulla, vaikka rinkkakin on 40 + 10 -kokoinen. Eli ei, mä en ole oikein koskaan osannut matkustaa erityisen kevyesti. Mulla tavaramäärä tuntuu aina olevan vakio, noin 13 kiloa, oli kyse sitten viikon tai 7kk reissusta. Mutta nyt tietysti tavaraa on kertynyt paikoillaan asuessa ihan kiitettävästi.

    Pakkauskuutiot ovatkin mulle ihan uusi juttu, olen vain vakuumipusseista kuullut. Ois kyllä kiva useamminkin mennä pelkillä käsimatkatavaroilla, se on jotenkin niin helppoa ja vaivatonta. Viime aikoina reissut vaan ovat olleet vähän pidempiä, ettei ole tullut lähdettyä.

    • mirje sanoo:

      13 kiloa on vielä suhteellisen vähän :) Menee käsimatkatavaroinakin usealla lentoyhtiöllä, jos osa kamoista on käsilaukussa. Ja tuo on niin totta, että tavaran määrä on aika vakio on kyse sitten viikon tai usean kuukauden reissusta. Ainakin mulla on joka tapauksessa mukana noin viikoksi vaatteita ja monet muut asiat ei riipu reissun pituudesta. Mikä enemmän vaikuttaa on se, jos pitää varautua hyvin erilaisiin ilmastoihin ja tilanteisiin. Hellemekot, laskettelykamat ja jakkupuku samassa laukussa vie paljon tilaa.

      Niin ja pitempään paikoillaan asuessa sitä tavaraa kertyy helposti. Muistelen, että mulla oli laukkuja 70 kilon edestä vuoden Puerto Ricon visiitiltä palatessani… Olisi minunkin pitänyt pyytää äiti kylään :D

  • Tässä on montaa hyvää vinkkiä ja hyväksi havaittuja juttuja. Kiinteät hygieniatarvikkeet on ollut jo pitkään ostoslistalla, mutta jotenkin ne on vielä sielä kaupassa siltikin.. Itse ostin juuri ensimmäiset pakkauskuutioni, jotka pääsee sitten parin viikon päästä testiin, mielenkiinnolla odotan osoittautuuko ne omalta osaltani hitiksi vai hudiksi. :)

  • Hyvä postaus! Olen ollut aina suhteellisen hyvä pakkaamaan, mutta tuossa on kyllä monta hyvää vinkkiä, mitkä pitäisi itsekin muistaa. Tuo laukun tyhjentäminen aika-ajoin pitäisi itsekin muistaa useammin. Esimerkiksi ihan jo käsilaukusta löytyy paljon ylimääräistä, jos sitä ei ole pariin kuukauteen tyhjentänyt kokonaan lainkaan.

  • Moni vinkeistä on jo käytössä, mutta tuli napattua myös muutamia uusia hyviä vinkkejä! Itse käytän ns. elektroniikka pussukkaa, missä kulkee kaikki piuhat, laturit, kuulokkeet, adapterit, tarvittavat johdot ja laitteet sekä puhallettavat niskatyynyt yms.

  • IKILOMALLA sanoo:

    Loistavia vinkkejä! Ja toisaalta myös niin tuttuja tilanteita! 😄 Etenkin ison kirjan kantaminen mukana, pyykkääminen käsialtaassa ja vaatteiden rullausharjoitukset 😃😃

    Me ollaan oltu reissussa kohta kahdeksan kuukautta ja aina välillä on käynyt mielessä tuo, että osaisiko sitä matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla. Toistaiseksi meillä on teltta ja retkikeittimet matkassa, joten vaihtoehto ei toimi, mutta jos luopuisimme telttailusta, niin kiinnostaisi kyllä kokeilla. Ei sitä loppujen lopuksi niin paljoa tavaraa tarvitse mukaan!

    Titta & Thomas / IKILOMALLA

    Ps. Nuo palashamppoot on ihan uusi tuttavuus! Toimiiko ne jatkuvassa käytössä hyvin?

    • mirje sanoo:

      Tuossa Erinin kirjassa oli haastettelu myös käsimatkatavaroilla reissaavasta retkeilijästä, eli mahdollista on, mutta ei hänelle kyllä paljon muuta teltailukamojen lisäksi mukaan mahtunut.

      Ja nuo palashamppoot, mä oon käyttänyt pelkästään niitä jo nelisen vuotta, eli (ainakin mulle, ja Antille) toimii! Nyt käytössä on myös palahoitoaine, ja sen suhteen olen kyllä todennut, ettei se pelkästään riitä. Ostan siis välillä hoitoainepullon, jos ollaan pitempään paikallaan tai käytän silloin tällöin tehohoidon. Tai täällä Balilla menen kampaamoon ottamaan viiden euron hairspan eli tunti tehohoitoa, päähierontaa yms. :D

  • Hyviä vinkkejä! Noita palashampoita pitäisi kyllä kokeilla… Suurten pullojen roudaaminen ärsyttää, mutta en halua ostaa niitä kohteestakaan kun mitkään markettipantenet ei mulle allergian vuoksi käy. Lushia ei näköjään Tanskassa ole, joten tässä syy lähteä Ruotsin puolelle :)

    • mirje sanoo:

      Meillä on yleensä mukana yksi ylimääräinen shampoopala, ja kun se tulee käyttöön niin ryhdyn bongaamaan seuraavaa. Yksi pala kestää meillä (kahden ihmisen käytössä) kuitenkin useamman kuukauden, niin yleensä on aikaa löytää Lush jostakin :)

  • Loistavia vinkkejä! Itse hankin yleensä shampoot ja muut aina matkakokoisissa pakkauksissa. Tuo palashampoo kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta!

    • mirje sanoo:

      Ja nimenomaan nuo Lushin palashampoot on toiminut itsellä hyvin. Niillä on monta erilaista, joten kannattaa kysyä myyjältä apua juuri itselle sopivan kanssa.

  • Minä olen kokeillut kaikenlaisia laukkuja, mutta palaan aina takaisin ikivanhaan Haltin rinkkaani. Se ei varmasti ole paras mahdollinen omiin tarpeisiini, mutta se on niin tuttu, että osaan pakata sen vaikka unissani. Minulle haastetta tuo se, että kannan omien tavaroiden lisäksi aina vähintään kahden lapsen tavaroita. Esikoinen joutui jo siirtymään oman rinkan käyttöön, mutta kahden muun tavarat kulkevat minun selässäni. Pakkauskuutiot kuulostaisivat hyvältä jo sen vuoksi, että voisi erotella, kenen tavaroista on kyse.

    Minua nauratti tuo kirjan roudaaminen. Minä raahasin aikoinaan Thaimaassa monta viikkoa yhtä harvinaisen rumaa (ja isoa) pehmolelua, jonka vanha nainen apteekin edessä antoi tytölleni. Sille oli oma paikka rinkan ylätaskussa, mihin sen joka kerta uskollisesti pakkasin.

    Tosi mielenkiintoisia vihjeitä!

  • Hyviä vinkkejä! Vaatteiden rullaaminen on kyllä todella hyvä tapa saada laukku tehokkaasti käytettyä ja vaatteet pysyvät siistimpinä, kuin pinoon viikattuna. Ja nuo pakkauskuutiot ovat aivan loistava tapa saada tavarat hyvään järjestykseen. Itsekin kiinnitän huomiota vaatteiden yhdisteltävyyteen, mutta usein tulee syyllistyttyä liian suureen vaatemäärään, koska likaiset vaatteet ovat aivan no-no. Lempparikosmetiikka kannattaa ilman muuta hankkia matkakokoisissa pakkauksissa tai käyttää täyttöpulloja, palatuotteita en ole kokenut omakseni. Ilman sitä oikeaa The shampoota on hiuskriisi varma! :)

    • mirje sanoo:

      Mulla oli nuo Lushin shampoopalat käytössä jo ennen reissuelämääkin, eli tykkään niistä muutenkin kuin vain laukun keveyden vuoksi. Mutta eivät ne varmasti kaikille sopi, joten miksei kantaisi mukana omia suosikkeja. Mulla oli pari vuotta sitten vaihe, jolloin yritin minimoida kaiken, nyt olen päätynyt ennemminkin olemaan valikoiva ja panostamaan lemppareihini.

  • Sateenmuru sanoo:

    Juuri tätä vinkkilistaa elämäni nyt kaipasikin: kiinteät saippuat&deodorantti on hyvä idea. Matkalaukkuelämää viettäessäni (tai no, rinkkaelämää) minulla oli tapana kantaa pientä kirjastoa mukana :O En voinut esim. matkustaa ilman Beckettin Waiting for Godo’ta ja T.S. Eliotin koottuja runoja – se oli jonkinlainen rituaali… Nyt sallin yhden kirjan per matka ja ostan lisää jos tarvitsee sitten kohdemaassa.

    • mirje sanoo:

      Itse luen kuin liukuhihnalla, joten perinteisiä kirjoja on mahdoton kantaa mukana. Onneksi on e-kirjat, niin mukaan saa koko kirjaston! Ihan sananmukaisesti, sillä saan tabletillani lainattua Helsingin kirjaston e-palvelusta kaikenlaista luettavaa. Lisäksi minulla on mukana Kindle-lukulaite, joka on tablettia pienempi, kevyempi ja ystävällinen silmille. Siihen ostan kirjoja Amazonista ja lataan lisäksi vanhoja klassikoita, jotka ovat ilmaisia.

  • Hyviä vinkkejä! Noin vuosi sitten tutustuin Lushin tuotteisiin ekan kerran, ja noi kiinteät shampoopalat on todella käteviä matkalla. Oon myös kokeillut Lushin hammastahnaa, mikä on myös ihan käypää tavaraa.

  • Olen pikkuhiljaa oppimassa pakkaamista, mutta vaikka olen reissussa nykyään 100+ päivää vuodessa, en vieläkään hallitse sitä. 18 – 20 kiloa on aika vakio, menen mihin tahansa. Toisaalta olen ajatellut, että itsehän tavarani kuljetan, joten saan ottaa mukaan juuri sen, mitä haluan. Juuri eilen puhuttiin töissä siitä, että esimerkiksi kenkiä on oltava aika monet, jos matkalla tekee monenlaisia juttuja. Ensi kesäksi suunnittelin muuttuvani rinkkatytöksi, mutta kun kävin katsomassa reppuja, totesin, että ei minusta sittenkään ole tuohon. Mekkojen pitää olla matkalaukussa. :) Ai niin, kyllä minäkin siis muutaman päivän reissut teen käsimatkatavaroilla. Silloin en tarvitse arkullista tavaraa. Cabin-kokoinen laukku on vallan riittävä, mutta jouduinpa punnitukseen tuossa taannoin paluumatkalla. Ja maksamaan ruumaan laittamisesta. 8 kiloa on aika vähän, jos laukku ei ole ultrakevyt vaan sellainen vähän vanhempi vedettävä.

  • Hyödyllisiä vinkkejä. Tuo erillisiin pussukoihin pakkaaminen on ollut käytössä jo pitkään .Sen lisäksi, että tavaroita on helpompi löytää laukusta, ne suojaavat myös esim luteilta ollessaan tiivitä. Jos joku vaate on saastunut näiltä iljettäviltä otuksilta, ei koko laukun sisältöä tarvitse välttämättä puhdistaa, kun tietää missä pussissa kyseinen vaate on ollut. :)

  • Todella hyviä vinkkejä! Loistava postaus. Itsekin matkustelen käsimatkatavaroilla ja melko samoja vinkkejä jakaisin itse. Tosin tuo shoppailu kohteessa on vähän niin ja näin, en itse jaksa juurikaan kierrellä kauppoja enkä ostaa kertakäyttöisiä / todella kalliita vaatteita muuten vain, joten se voi olla riskikin jättää ostokset reissun päälle. Pidemmällä matkalla tosin toimii jo paljon paremmin tuo vinkki ja tottahan se on, että toisinaan ne paremmat vetimeet löytyy sieltä paikan päältä.

    Kesti joitakin vuosia, että opin, että ne vaatteet, jotka kotona eksyvät useimmiten päälle, ovat (useimmilla) reissuillakin ne parhaimmat.. Eli erikseen ei tarvitse olla reissuvaatteita kuten minulla aiemmin oli, tärkeää on, että päällä on vaatteet, joissa viihtyy.

  • Pakkauspostaukset on aina tosi hyviä! Joka kerta tarttuu uusia vinkkejä ja näkökulmia muilta mukaan. Muutenkin loistavaan saumaan tämä kun viikon päästä olisi viikon reissussa tarkoitus selvitä pelkillä käsimatkatavaroilla. Mennään siis Puolaan ja Berliiniin eli suht siistit vaatteet tarvii kanssa mukaan ja sääkin voi tähän aikaan vuodesta vaihdella, mutta uskon ehkä selviäväni tuosta 8kg haasteesta! Ajatuksena juuri, että ostetaan sitten paikan päältä ja tarvittaessa jos tulee paljonkin shoppailtua, maksetaan sitten takaisin tullessa toisen laukku ruumaan. :)

  • Oho, aika pro meininki :)! En ole tainnut oikein koskaan reissata pelkillä käsimatkatavaroilla, vaikka rinkkani yleensä ei mikään mahdottoman painava olekaan (ehkä siinä 10 kilon tietämillä). Tykkään hulluna Lushin shampoopaloista ja muistakin tuotteista, mutta jotenkin viime reissulla Thaikuissa shampoopala ei oikein kestänyt sitä lämpöä. On kyllä hyvä keksintö, että kosmetiikkaa saa niin paljon kiinteässä muodossa.

  • Hienoja vinkkejä! Olisimmepa lukeneet tämän ennen omaa reissuamme… Tavaran määrää kyllä karsittiin matkan varrella, mutta aina sitä tuntui olevan liikaa. Ja ne stanan shampoopullot kun leviävät kuudetta kertaa rinkkaan, niin kyllä siinä on huumori koetuksella.

    Mutta pakkauskuutiot! Ne on mahtavia!

  • Mä olen kanssa pakkaajana aivan surkea ja varmuuden vuoksi otan mukaan vielä sitä sun tätä. Loistava idea nuo kiinteässä muodossa olevat pesuaineet, niitä nestemäisiä kun tuntuu aina silloin tällöin hajoavan matkalaukkuun. Samoin noi pakkauskuutiot, miksi ihmeessä mulla ei ole koskaan tullut edes mieleen :)

  • Sen verran olen (vihdoin) oppinut, että montaakin näistä neuvoista noudatan (etenkin tuo “kaiken varalta” pakkaaminen ja vaatteiden yhdisteltävyys) ja muutama viikkokin menee jo käsimatkatavaroilla. Aikaisemmista kenkävarastoista ja laukkukokoelmista ei ole enää tietoakaan…! Noihin kiinteisiin pesuaineisiin mulla jostain systä kohdistuu vielä sen verran paljon ennakkoluuloja etten ole niitä vielä rohkaistunut kokeilemaan… vaan ilmeisesti ihan toimivia ovat?

  • Veera Bianca sanoo:

    Täällä ilmoittautuu maailman huonoin pakkaaja! Mukaan lähtee aina viimetinkaan ihan mitä sattuu ja varmuuden vuoksi vähän sitä sun tätä! :D Nuo pakkauskuutiot ja kiinteät hygieaniatuotteet on molemmat pyörineet mielessä, mutta toistaiseksi ei ole päässyt kokeiluun asti :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *