Huhtikuussa risteilimme kolmannen kerran Atlantin yli. Olemme ilmeisesti jääneet koukkuun leppoisiin meripäiviin, hulppeaan ruoka- ja showtarjontaan sekä muiden matkalaisten (=lähinnä eläkeläisten) mukavaan seuraan. Muitakin nämä valtameriristeilyt tuntuvat kiinnostavan, joten kokosin tähän yhteenvedon viime ylityksestämme Royal Caribbeanin Allure of the Seas -risteilyaluksella, maailman suurimmalla – ja Suomessa rakennetulla.
Tähän alkuun ensin pieni selitys siitä, mistä näissä risteilyissä on kyse. Atlantin ylityksiä tekevät oikeastaan kaikki suuret risteilyvarustamot, mutta useimmilla niitä on saatavilla vain tiettyyn aikaan vuodesta. Keväällä (maalis-toukokuussa) laivat Karibialta siirretään Välimerelle ja ilmojen viiletessä syksyllä (loka-joulukuussa) takaisin Karibialle. – Me lähdimme Floridan Fort Lauderdalesta ja päädyimme 12 yön jälkeen Barcelonaan. – Nämä noin kaksi viikkoa kestävät siirtoristeilyt ovat yleensä päivähinnaltaan huomattavasti halvempia kuin muut risteilyt. Suurin osa päivistä vietetään merellä, pysähdyksiä on matkan varrella vain muutama (meillä oli nyt vain yksi, aiemmin ollut 3-5). Suurin osa matkustajista on eläkeläisiä, sillä ilmeisesti vielä työelämässä olevat eivät halua käyttää isoa osaa lomastaan valtamerellä kellumiseen.
Oma hytti paras hytti
Me olimme taas saitoja ja varasimme halvimman, eli ikkunattoman, hytin. Jos risteily ei olisi ollut loppuunmyyty, meillä olisi kanta-asiakkaina ollut mahdollisuus saada hyttiluokan korotus, mutta eipä onnistunut tällä kertaa. Toisaalta me käymme hytissä vain nukkumassa, joten tuo halvin hytti riittää hyvin. Nuokin hytit ovat hotellihuoneen kokoisia, eli kaukana ruotsilaivojen kopperoista. Meillä oli omassamme jenkkityylinen leveä parisänky, sohva pöytineen sekä kirjoituspöytä. Ainoastaan kylppärissä oli sitä ruotsinlaivoilta tuttua ahtautta.
Hytti-isäntämme siivosi hytin kahdesti päivässä, petasi sänkymme ja taitteli pyyhkeistä eläimiä (mikä tietenkin on se oleellisin osa). Hänen jäljiltään löysimme hytistämme joka ilta myös seuraavan päivän ohjelman, josta löytyi kaikki tapahtumat, ravintoloiden päiväteemat ja aukioloajat, ynnä muuta hyödyllistä tietoa.
Suurin osa Alluren hyteistä on parvekehyttejä, sillä sen keskeltä avonainen rakenne mahdollistaa parvekkeiden rakentamisen myös laivan sisäpuolelle. Merelle päin olevat parvekkeet ovat suosituimpia (ja kalliimpia), mutta tuulisella valtamerellä puiston/boarwalkin puoleisilla parvekkeilla on etunsa. Varakkaammille löytyy toinen toistaan hienompia sviittejä, joissa pelkät parvekkeetkin ovat sisähyttien kokoisia.
Syöminen on ihmisen parasta aikaa
Ruokailuvaihtoehtoja Allurella on paljon. Aamupaloilla testasimme niistä kolmea. Windjammerin buffet oli aina varma valinta, sillä sieltä löytyi syötävää jokaiseen makuun. Puiston – kyllä, Allurella on ihan oikea puisto, ulkoilmassa – kahvilassa taas valikoima oli suppeampi, mutta siellä sai itse valita bageliinsa täytteet ja jogurtin seurana oli tuoreita hedelmiä. Pääruokasalin puolella sai valita aamupalakseen vaikka Eggs Benedictin pöytääntarjoiltuna ja lisäksi tarjolla oli buffetin muodossa lähes kaikkea mitä Windjammerissakin. Tämä oli mukava, mutta aikaavievä aamiaisvaihtoehto, joten suosimme yleensä kahta ensimmäistä.
Lounasaikaan pääruokasalissa oli tarjolla päivittäin useita vaihtoehtoja, mutta oma suosikkini oli kattava salaattipöytä, josta kokki loihti juuri minunlaiseni salaatin pyyntöjeni mukaisesti. Kanaa, mozzarellaa, pekonia, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, omnamnam… Myös puiston kahvilassa oli tarjolla salaattia, mutta siellä valikoima oli suppeampi. Kävimme silti usein siellä, sillä pääruokasalissa sai lounaaseenkin kulumaan helposti 1.5 tuntia, kun söi kolme ruokalajia ja samalla jutteli pöytäkaverien kanssa.
Windjammerin buffetlounas taas tarjosi niin paljon vaihtoehtoja, että siellä tuli syötyä aivan liikaa ja kävimmekin siellä vain muutaman kerran. Yhtenä päivänä, kun emme olleet kovin nälkäisiä, söimme myöhäiseksi lounaaksi hodarit Boardwalkin kojusta. Päivittäin kävimme kahviossa iltapäiväkahveilla ja sielläkin oli niin houkuttelevia herkkuja, että lähes aina tarttui jotain myös kahvin kylkiäisiksi.
Illallisella kävimme useimmiten pääruokasalin puolella. Meillä ei ollut ennakkoonvarattua joka iltaista pöytää, vaan olimme valinneet My Time Diningin. Tämä tarkoitti sitä, että ilmestyimme paikalle meille sopivaan aikaan ja valitsimme haluammeko oman vai jaetun pöydän. Välillä jouduimme hetken jonottamaan, mutta pidimme siitä, että emme olleet aikatauluun sidottuja ja että pöytäseuramme vaihtui joka ilta. Pääsimme näin tutustumaan moniin mielenkiintoisiin ihmisiin. Illallisella sai valita päivän listalta alku-, pää- ja jälkiruuan tai halutessaan vaikka jokaista useamman. Lista vaihtuu päivittäin, eikä kertaakaan tullut vastaan tilannetta, ettei sieltä olisi löytynyt jotain houkuttelevaa.
Muutamana iltana – jos olimme väsyneitä, kiireisiä tai pääruokasalissa oli juhlapukuilta – söimme Windjammerin buffetissa. Runsas alkupalatarjonta salaatteineen, juustoineen ja antipastoineen oli minun suosikkini ja usein en jaksanut niiden jälkeen syödä juurikaan pääruokia vaan siirryin suoraan jälkkäreihin. Lämmintä kirsikkapiirakkaa vaniljajäätelollä auringon laskiessa ulapan yllä <3
Nämä kaikki ruokailut kuuluvat risteilyn hintaan. Huonepalvelukin kuuluu hintaan (paitsi yöaikaan), joten halutessaan voi tilata vaikka aamupalan tai iltapäiväkahvit suoraan omaan hyttiin. Allurelta löytyy myös maksullisia erikoisravintoloita, mutta me emme niitä kokeilleet, koska muutenkin oli kaikkea hyvää tarjolla. Myöskään alkoholit, erikoiskahvit ja virvoitusjuomat eivät kuulu normaalihintaan. Niitä varten voisi ostaa joko koko risteilyn kattavan paketin, tai sitten maksaa jokaisen juoman erikseen (=avainkorttia vilauttamalla, lasku itsessään maksetaan vasta risteilyn lopussa). Me päädyimme ostamaan koko risteilyn aikana vain muutaman lasillisen viiniä, kanta-asiakastarjouksella 2-1-hinnalla ($9) nekin. Niin ja kanta-asiakkaille järjestetyissä tapahtumissa on usein juomia tarjolla ja tarpeeksi korkealla kanta-asiakastasolla risteilevillä on joka ilta ilmainen tarjoilu.
Viihdytä minua!
Pari viikkoa merellä, siinä voisi kuvitella ajan käyvän pitkäksi. Mutta kun alla on maailman suurin risteilyalus, niin tekemistä riittää.
Tarjolla olisi ollut vaikka minkälaisia tanssitunteja ja illalla monenlaista orkesteria soittamassa, mutta ikävä kyllä en murtuneen polveni kanssa voinut juurikaan liikkua. En siis voi jakaa omakohtaisia kokemuksia Alluren liikuntatarjonnasta, mutta paljon sitä tuntui olevan. Tanssituntien lisäksi laivalta löytyy tietenkin kuntosali sekä alusta kiertävä juoksurata. Jäälle olisi päässyt luistelemaan, ulkona on pari kiipeilyseinää hulppeilla näkymillä ja yläkannella pääsee FlowRiderilla kokeilemaan surffausta.
Uima-altaitakin löytyy muutama kappale ja vähemmän urheilullisille on runsaasti porealtaita. Itse viihdyin mieluummin niissä, varsinkin illalla auringonlaskun aikaan, kun allaskansi oli jo lähes tyhjä.
Allurelle mahtuu yli 5000 matkustajaa, joten viihdetarjonta on viisasti jaettu moneen eri kohteeseen. Aiemmilla risteilyillämme laivalla on ollut yksi iso teatteri ja pari muuta kohdetta, Allurelta taas löytyi pääteatterin lisäksi mm. komediaklubi, yökerho, jazzklubi, tanssiravintola, jäätanssiareena, vesishowareena, elokuvateatteri, karaokebaari ja brittipubi trubaduureineen. Aivan uskomattomia showta oli tarjolla, varsinkin akrobaattien, uimahyppääjien ja jäätanssijoiden toimesta. Eikä se Chicago-musikaalikaan kylmäksi jättänyt.
Koomikoista toinen sai nauramaan kyyneleet silmissä, toisen huumoria en vaan kerta kaikkiaan ymmärtänyt. Ja jazz-klubi oli aina varma valinta fiilistelyyn. Useimpiin esityksistä piti varata lippu etukäteen, joko netin kautta ennen lähtöä tai sitten television/asiakaspalvelun kautta risteilyn aikana. Jos tilaa oli, pääsi sisään myös ovella jonottamalla.
Yksi meidän suosikkiviihteemme on laivan taidehuutokauppa. Ei meillä tietenkään ole varaa mitään ostaa, mutta on mielenkiintoista kuunnella meklarin tarinoita huutokaupattavista taideteoksista samalla kun nautiskelee (ilmaista!) shampanjaa. Asiansa osaava meklari saa kyllä yleisön lämpenemään ja pari kertaa on ollut vähällä, etten ole itsekin huutanut jotain – eikös meiltä nyt yksi 500€ taiteeseen heltiäisi? Tarjolla on myös vähän arvokkaampaa taidetta, esimerkiksi tällä kertaa olisi saanut Picasson vain reilulla $30.000. Se ei mennyt kaupaksi, mutta jonkun toisen (taiteilijan nimeä en nyt muista) veistos myytiin yli $20.000.
Meiltä jäi paljon viihteestä kokematta – päivävisailut, teemabileet, asiantuntijaluennot – sillä vietimme suurimman osan päivistämme töitä tehden. Tällä kertaa saimme toimivan – vaikkei aina niin nopean – netin koko ylityksen ajaksi. Aiemmilla ylityksillä netti on ollut oikeastaan käyttökelvottoman hidas, mutta nyt muutamilla näillä uudemmilla laivoilla on uusi satelliittisysteemi, joka todistettavasti toimii. Halpaa lystiä tämä ei ole (halvimmillaan $10/pv/laite, jos otti koko risteilyn mittaisen paketin), joten jos nettiä ei tarvitse työntekoon tai muuhun elintärkeään, niin suosittelen keskittymään muuhun viihdetarjontaan.
Mitä muuta olisi hyvä tietää?
Millä kielellä risteilyllä selviää? Koko henkilökunta puhuu englantia ja useimmat myös jotain muuta kieltä (yleisimpinä espanja, saksa, ranska ja venäjä). Suomenkielistä henkilökuntaa löytyy harvemmin, ellei sitten suomalainen matkanjärjestäjä ole hoitanut paikalle omaa edustajaansa.
Pukeutuminen on melko vapaata, varsinkin päiväaikaan näkyy ihmisiä rantahepenissä. Useimpiin ravintoloihin on vaatimuksena normaalit vaatteet, eli pelkissä bikineissä ei sisään pääse. Jokaiselle illalle taas on oma pukeutumissuositus, joka koskee varsinkin pääruokasalia. Muutama ilta on ”Formal” eli juhlapukeutuminen on toivottua. Näinä iltoina me menemme suosiolla buffetin puolelle, sillä meillä ei mitään kovin juhlavaa ole rinkoissa mukana. Loput illat ovat sitten rennompia tai vielä rennompia, eli siistit farkut ja paita ovat ihan riittävä asustus pääruokasaliinkin.
Shoppailumahdollisuuksiakin löytyy merkkituotteista risteily-yhtiön brändituotteisiin. Melkein joka putiikissa on jossakin vaiheessa alennusmyynti, eli ei kannata heti ensimmäisenä rynnätä ostamaan kaikkea normaalihinnalla.
Tippi henkilökunnalle lasketaan automaattisesti mukaan ja se maksetaan joko risteilymaksun mukana tai loppulaskun yhteydessä. Kaikkiin baari- ja ravintolaostoksiin lisätään automaattisesti tippi. Näiden lisäksi voi vielä jättää henkilökohtaista tippiä niille henkilökunnan jäsenille, joilta on saanut erinomaista palvelua. Tätä varten hytistä löytyy viimeisenä iltana tippikirjekuoria.
CruiseCritic-sivustolla voi tutustua etukäteen samalle risteilylle tuleviin. Sitä kautta saa tiedon myös monenlaisista tapahtumista ja voi itsekin kutsua kokoon vaikka shakki-kerhon (tai mitä kukakin nyt haluaa).
Ja mitä tämä kaikki oikein maksaa?
Me maksoimme kahden hengen sisähytistämme 1182€ tippeineen. Eli alle 600€ per pää siirtymisestä Amerikoista Eurooppaan ja 12 yön majoituksesta täysihoidolla. Jos laskisi, että lentoihin olisi mennyt 300€, niin yhden yön hinnaksi jäisi 25€ henkilöltä. Aika uskomatonta, eikös? Ja tämä on vielä kallein tekemistämme Atlantin ylityksistä, aiemmilla samalla laskukaavalla yöhinnaksi olisi jäänyt noin 20€. Parvekehytti sisäpihalle päin olisi maksanut 150€ enemmän, eli päivähintaan 6€ lisää.
Risteilyn hinnan lisäksi emme rahaa juuri kuluttaneet, mitä nyt ostimme sen muutaman viinilasillisen ja jätimme huoneisännällemme lisätipin. Niin ja maksoimmehan me wifi-yhteydestä yhteensä reilusti yli 200€, mutta kalliimmaksi se olisi tullut ihan vaan lomailla.
Olemme tehneet varauksemme aina suoraan Royal Caribbeanin nettisivulta. Risteilyn voi toki varata myös suomalaiselta matkanjärjestäjältä, jolloin saa suomenkielistä palvelua varausta tehdessän. CruiseSheet sivusto taas on hyvä paikka vertailla eri laivanvarustamojen risteilyhintoja. SeaScanner ajaa ilmeisesti saman asian ja sitä kautta voi myös varata risteilyjä, tosin itse en ole vielä sivustoa kokeillut.
Mitä muuta sinä haluaisit tietää Atlantin ylityksistä loistoristeilijällä?
Yes! Kiva että teit tämän postauksen, koska Atlantin ylitys näin on kiinnostanut jo pitkään. Royal Caribbean on muutoin tuttu varustamo, mutta tosiaan noin pitkällä reissulla ei olla oltu. Mutta aikaisempiin risteilykokemuksiin pohjautuen, luulen että tuo 12 päivääkin menisi oikein leppoisasti noilla laivoilla :) Kiva tietää myös tuo hintahaarukka. Ei ole lainkaan hullumpi vuorokausihinta, jos on tosiaan vain sitä aikaa reissata.
Hienoa, että kiinnosti! Tuolla isolla laivalla en usko ajan käyvän pitkäksi, tosin koska me kuitenkin tehtiin töitä, niin en osaa kokemuksesta sanoa. Tiedän vain se, että meiltä jäi vaikka mitä kokematta ja näkemättä…
Tuo laiva on niin överi! :) En ole koskaan ollut tuollaisella laivalla saati Atlantin ylittävällä laivamatkalla, mutta nyt kun olen lukenut näitä risteilyjuttuja monesta blogista niin luulen, että viihtyisin. Ei tuolla aika voi kovin äkkiä käydä pitkäksi, kun siellä on niin paljon eri vaihtoehtoja ajanvietteeksi. Netti olisi tietysti kiva olla, mutta ihan noin paljoa siitä ei ehkä viitsisi maksaa, jos ei ole tekemässä töitä laivalla. Ja tosiaan, tekemistä luulisi riittävän ilman nettiäkin. Päiväkohtainen hinta tuolla risteilyllä on minusta edullinen, joten siinäkin mielessä tuota olisi hauska kokeilla joskus.
Onhan se överi! Mietiskelin siellä ollessani, että kukakohan tämän kaiken on ideoinut? “Mitäs tähän laivaan laitetaan? No, ainakin kunnon puisto pitää olla ulkoilmassa. Niin ja surffisimulaattori ja vesishowareena uimahyppääjille.” :D :D
Nuo Atlantin ylitykset on kyllä todella edullisia, harvassa paikassa saa tuolla hinnalla majoituksen täysihoidolla.
Tuo on vaan niin liikaa. Liikaa ihmisiä, liikaa vaihtoehtoja, liikaa ruokaa, liikaa kaikkea.
En kyllä tiedä voisinko olla kahta viikkoa tuollaisessa paikassa. Pitänee aloittaa hieman lyhyemmällä kokemuksella, jos nyt ylipäätänsä aloittaa…
Mutta yksi sana tuolla oli, joka kyllä miellytti. Eggs Benedict. Ihan parasta :)
Kyllä, kaikkea on liikaa. Pitää vaan suhtautua niin, että näkee ja kokee joka tapauksessa vain osan. Valinnanvaikeus on kyllä ihan todellinen ongelma tuolla reissulla. Ihmisiä sen sijaan ei tuntunut olevan liikaa, missään paikassa ei joutunut oikeastaan jonottamaan ja aina oli tilaa. Ovat jotenkin niin hyvin onnistuneet suunnittelemaan tuon paatin ja jakamaan sen moniin pieniin paikkoihin, että ei edes huomaa olevansa niin suuren ihmismassan kanssa samassa kyydissä.
Varmaan helpompi on kyllä aloittaa lyhyemmällä kokemuksella. Ainakin päätellen niistä hämmentyneistä ilmeistä joita me saatiin ekalla ylityksellä (joka siis oli ensimmäinen risteilymme), niin ei ole ihan normaalia aloittaa näillä pitkillä reissuilla. Lyhyemmillä risteilyillä matkustajien profiili on ilmeisesti aika erilainen ja toisaalta aikaa laivassa on vähemmän, kun lähes joka päivä ollaan jossain satamassa.
Ihan älytön paatti! Atlantin ylitys kyllä kiinnostaisi, mutta 12 yötä laivalla voisi olla aivan liian pitkä aika, vaikka huvituksia riittäisikin. Yllättävän edullinen muuten tuo risteily, kun laskee päivähinnan. Ei laisinkaan paha. Ehkä itse kuitenkin suosisin alle 7vrk mittaisia risteilyjä.
Onhan se, älytön paatti :D Tuo 12 yötä on kai aika lyhyt ylitys, meillä aiemmat oli 14 ja 15 yötä. Tosin niillä sitten pysähdeltiin enemmän matkan varren satamiin. Yllättävän nopeasti se aika siellä kuitenkin kuluu ja yhtäkkiä huomaa reissun olevankin jo lopussa :)
Kiitos tietopaketista, ja etenkin linkeistä, joissa risteilyjä ja hintoja voi vertailla! Jostakin pitkästä risteilystä on ollut meillä puhetta (lapset jankuttavat…) ja olen yrittänyt vertailla hintoja ja reittejä, huonolla menestyksellä. Nyt homma helpottunee :)
Hienoa, että postauksesta oli apua! Ja toivottavasti sopiva risteily löytyy :)
Huh, kyllähän tuolle meidän Ruotsin- ja Tallinnan-risteilijät kalpenevat! Hyvin mielenkiintoista. Varmasti viihtyisin tuollaisella itse. :)
Onhan nuo isot valtameriristeilijät aika eri luokassa sekä kokonsa että palvelujensa puolesta kuin nuo meidän kotoiset laivamme. Vaikka Suomessahan tämäkin oli rakennettu :)
Teoriassa jos olisi rajattomasti vapaata voisin vaikka tuollaista harkita, etenkin jos olisi joku järkevä projekti tyyliin kirjoita X lukua kirjaa tms. tekeillä. Mutta toistaikseksi ei ole oikein aikaa viettää noin pitkää aikaa laivalla, varsinkaan kun laivaelämä “pakollisine” syömisineen ei oikein viehätä. Nuo viihdykkeetkin tuntuvat vähän päälleliimatuilta :-) Mutta teidän tilanteessanne varmaan tosiaan edullinen tapa siirtyä ja asua ja elää!
Näin juuri, meille oikein sopiva tapa siirtyä mantereelta toiselle :) Ja sopisi varmasti loistavasti myös kirjan kirjoittamisen tms. Ruokapuolessa risteilyillä on juuri sopivasti vaihtoehtoja (ruokapaikkojen suhteen – ruokaa itsessään on kyllä melkein liiankin yltäkylläisesti), eli ei tarvitse käydä joka päivä samassa paikassa, muttei kuitenkaan tarvitse käyttää aikaa päivän ruokapaikan etsimiseen. Osa viihdykkeistä on joo aika päälleliimattuja ja tarjolla on mm. musavisaa ja tietokilpailua. Toisaalta taas nuo pääshowt ovat isolla rahalla tehtyjä maailmanluokan produktioita, eli melkein pelkästään niiden takia lähtisin (lyhyemmälle) risteilylle.
Tosi mielenkiintonen postaus! Me oltiin jouluna lyhyellä Bahaman risteilyllä Royal Caribbeanin varmaan pienimmällä laivalla, mutta sekin oli jo överiä, en osaa kuvitella ees tän laivan massiivisuutta. :D Ois tosi hauska kokea Atlantin ylitys, mutta mä kaipailisin myös ehkä enemmän niitä pysähdyksiä. Ei todellakaan oo ollut kallis!
Allure on kyllä överi :) Varmaan hyvä meille, että ekat kerrat mentiin yli niillä pienemmillä paateilla… Ei tullut niin shokkina tuo Alluren ylitsevuotavuus :) Pysähdykset tuo mukavia taukoja laivalla oloon, mielellään niitä olisi nytkin ottanut enemmän. Muut tarjolla olevat risteilyt (joilla enemmän pysähdyksiä) eivät vain sopineet meidän aikatauluihin ja toisaalta haluttiin tsekata tuo Allure.
No en ole kyllä koskaan nähnyt itseäni edes sieluni silmin risteilyllä. Toisaalta… eiköhän sekin ole asenteesta kiinni? Ja ihan niinkuin mikä tahansa loma- sieltä löytää juuri sen mitä haluaakin ja reissusta tulee juuri sellainen, mitä siitä tekee. Valinnanvaraa ei tuolla kyllä selvästi puutu. Ja hei- pyyhe-eläimet <3
Pyyhe-eläimet on aina kiva :) Ei mekään ekalla kerralla oikein tiedetty mitä odottaa, ajateltiin lähinnä risteilyn olevan edullinen tapa ylittää Atlantti. Lopulta se oli jotain aivan muuta kuin odotettiin, aivan muuta kuin normaali matkustustyylimme, mutta ehkä juuri siksi niin koukuttava oma maailmansa.
Voi jummi, mika paatti! Ehdotin joku aika sitten poikaystavalle tata Atlantin ylitysta ja se ei ymmartanyt ollenkaan miksi joku haluaisi seilata merella kun “eihan siella edes nae mitaan maisemia”. Pitaakin nayttaa nama kuvat sille. Kylla mina tuolla viihtyisin pari viikkoa helposti! :)
On joo niin paljon tekemistä, ettei tarvitse maisemia. Ja ei sen puoleen, on se joka suuntaan avautuva päättymätön merikin aika hulppea maisema, varsinkin auringonnousun/laskun aikaan :) Samalla voi bongailla merieläimiä, varsinkin maan läheisyydessä voi nähdä valaita, delfiinejä yms. Ulapalla taas usein lentokalaparvia.
Ai mä herkuttelin tällä postauksella töissä. Tänään just puhuttiin, et toi Atlantin ylitys on kyllä kokeiltava ja yhtään ei kyllä halu helpottanut lukemisen myötä! Ja noi kaikki urheilumahdollisuudet!!! Tosin täällä kanssa on nyt polvi klesana, joten ehkä pitää odottaa 100% tervehtymistä, että pääsee varmasti testaan kaikki :)
:D Aasiankin suunnalla on muuten noita siirtymäristeilyjä aina välillä, ei ihan näin halvalla, mutta edullisesti. Jos ylitättekin Tyynenmeren Atlantin sijasta?
Tuo puolikuntoisuus oli ehkä työnteon kannalta hyvä asia, muuten en tiedä missä välissä olisin ehtinyt istua koneelle, kun olisin juossut tanssitunnilta toiselle ja illalla vielä tanssannut salsabändin tahdissa :)
Tuliko laivalla yhtään huono olo? Mä tulen niin helposti merisairaaksi ja matkapahoinvoivaksi jopa junassa. Olen kuitenkin pitkään unelmoinut Atlantin ylityksestä :)
Meillä on ollut varmaankin hyvä tuuri, sillä kertaakaan risteilemämme 41 päivän aikana ei ole ollut ikävän suurta aallokkoa. Ekalla ylityksellä parinä päivänä keinutti, mutta silloinkin vähemmän kuin ruotsinlaivalla usein. Tosin olen myös kuullut tarinoita ylityksistä, joilla puolet väestä on merisairaina ja astiat tippuilee ravintolan pöydiltä, mutta ilmeisesti se ei ole kovin yleistä.
Epäilemättä teille laivamatka on ihan loistava tapa liikkua mantereelta toiselle, kun oleellista erityisesti ei ole päämäärä vaan jossain oleminen ja ehkä samalla siirtyminen. Minulle tuo aika vain merellä olisi liikaa. Allurella olen risteillyt Karibialla, ja joka aamu uusi maisema on minusta ihan parasta risteilymatkustamisesta. Siksi olen viidesti tainnut astua laivaan. :) Ebookers.com, nimenomaan kv-sivusto, on ollut tähän asti melkeinpä poikkeuksetta halvempi kuin laivayhtiöiden omat sivut. Kannattaa ainakin vilkaista ensi kerralla.
Maisemat pysyvät aika samanlaisina joo Atlantin keskellä :) Viime vuonna oltiin sellaisella ylityksellä, jolla pysähdyttiin 3 kertaa Karibialla ja myöhemmin vielä Azoreilla, siinä oli siis meripäiviä vähemmän. Enpäs olekaan huomannut käydä Ebookersilta katsomassa, pitää ensi kerralla kokeilla. Sen olen kyllä huomannut, että hinnat vaihtelevat maasta maahan. RC:n Suomen/pohjoismaiden sivuston kautta saa usein nuo Atlantinristeilyt selkeästi halvemmalla kuin jenkkisivustolta tai Meksikosta käsin hintoja tarkistaessa.
Olemme jo pidempään suunnitelleet risteilyä (tosin Karibialla tai NY/Bahamas tai NY/Bermuda) ja puntaroineet RC:n ja Norwegianin välillä. RC:n laivat vaikuttavat kiinnostavammilta ja tämä My time dining on tervetullut lisä, koska emme halua olla sidottuja tiettyyn aikaan ja samaan pöytäseurueeseen päivästä toiseen. Oli kiva kuulla kokemuksia Alluresta joka kieltämättä houkuttelisi testata!
Kiitos hyvästä kirjoituksesta, joka avasi niitä asioita mitä olemme miettineet!
Kiitos! Me olemme kokeilleet vain RC:tä, mutta olemme olleet siihen varsin tyytyväisiä. My Time Dining on ihan loistava konsepti, meille ei sopisi se perinteinen malli ollenkaan.
Voi video… on tuo laiva aikamoinen! Näitä risteilypostauksia on nyt viime aikoina vilissyt blogeissa aika paljon, mutta niitä (kuten myös tätä, hyvin ja perusteellisesti kirjoitettu juttu) on ollut mukava lukea. Ehkä alkaa pieni risteilykuume nostaa päätään täälläkin… :)
Onhan tuo Allure aika oma ihmemaailmansa :)
Mielenkiintoinen postaus! Olinkin jo tätä odottanut. Nämä risteilijät ovat kyllä todella hulppeita. Ja ihania auringonaskukuvia <3. Saa nähdä tarjoutuuko minulle joskus mahdollisuus tällaiseen. Eivät nuo hinnatkaan tosiaan pahoilta kuulosta =).
Kiitos! Upeita auringonlaskuja saa kyllä merellä nähdä joka päivä. Ja myös auringonnousuja, sillä varsinkin länteen päin matkatessa (kun kelloja siirretään taaksepäin lähes joka päivä) minäkin onnistun niitä näkemään :)
Todella mielenkiintoinen ja informatiivinen postaus, kiitos tästä! Tuo hinta kyllä yllätti, ei ollenkaan niin paha kuin mitä noilta puitteilta voisi odottaa. Itse kaipaisin ehkä enemmän pysähdyksiä maihin, vaikka tuolta löytyykin tekemistä joka lähtöön.. Ai että tuo poreallas ja nuo maisemat tuossa yhdessä kuvassa..! Joskus pitää kyllä tämäkin kokea :)
Kiitos! Tuo poreamme oli minun suosikkipaikkani ja (onneksi) kovin moni muu ei sinne iltaisin löytänyt. Ammeet olivat muuten auki 24h, eli niissä olisi voinut lojua yölläkin tähtitaivasta katselemassa. Itse en vielä kertaakaan onnistunut valvomaan sinne asti.
Kattava postaus, kiva, että olit laittanut hinnan, oli edullisempi kuin ajattelin, tosin siinä ei ole lentoja mukana. Tälläinen ristely(alus) on kyllä joskus koettava! :) Upeita kuvia muuten ja blaah, ihana :D
Kiitos! Lennot Norwegianilta tuohon päälle, niin eihän se tee kuin noin 300e lisää :)
Aaaa, totta! :)
Olen muutamia sähköpostitarjouksia viime aikoina saanut Karibian- ja Välimerenristeilyistä. En nyt ihan tarkasti ole faktoja painanut mieleen, mutta parin viikon all inclusive -risteilystä 1 500 euroa on kaiketi aika hyvä hinta, lennot mukaan lukien. Pakko tunnustaa, en ole yhtään näihin risteilyihin perehtynyt, mutta tavallaan ajatus houkuttaisi – miksipäs ei kokeilisi, sitähän voi vaikka yllättyä iloisesti. Kiva infopaketti. Laiva saattaisi olla vähän turhan pramea mun vaatimattomaan makuun! :D
Nuo Välimerenristeilyt ovat yleensä paljon kalliimpia kuin siirtymäristeilyt (joissa siis siirretään alus uuteen paikkaan, esimerkiksi Atlantin yli). Karibialla taas toisinaan on ihan hyviäkin tarjouksia. Ja tämä Allure on sieltä prameimmasta päästä, samalta varustamolta löytyy kyllä pienempiä ja maanläheisimpiäkin laivoja :)
Olipa hyvä ja informatiivinen postaus!
Hintakaan tuossa ei päätä huimaa todellakaan kun puhutaan päiväbudjetista, ei vaikka ottaisi vähän paremmankin hytin. Itseäni mietityttää aina samaa kun aiemmassa kommentissa: tuleekohan tuolla merisairaaksi miten helposti – mutta ilmeisesti siis ei, ainakaan jos on yhtään tuuria mukana matkassa.
En varsinaisesti ehkä jaksaisi lähteä ylittämään Atlanttia ilman hyvää syytä, mutta voisin hyvin kuvitella palaavani esimerkiksi tällaiselta maailmanympärimatkalta kotiin tällä tavoin.
Terveisiä muuten San Franciscosta Pirkalta ja Samulilta! :)
Kiitos ja kiitos terveisistä (ja terveisiä takaisin)! En minäkään ehkä koko lomaani Atlantin ylitykseen käyttäisi, mutta pidemmän reissun osana oikein toimiva.
Upealta kuulostaa. En itse koe olevani mikään kovin innokas risteilyihminen, mutta kyllä tälläinen kelpaisi! :) Hyödyllistä tietoa siitä miten kaikki käytännössä toimii!
En minäkään luullut olevani risteilyihminen, se kun ei ollenkaan vastaa normaalia matkustustyyliäni. Mutta niinpä vain näytän olevan :)
Jos on tarvetta siirtyä mantereelta toiselle ja on reilusti aikaa, niin mikä ettei! Aika hulppea tapa tosiaan. Itse olen ollut Royal Caribbeanilla risteilyllä Välimerellä. Tykkäsin kyllä ja ainakin tällaista risteilyä, jossa on mukavia pysähdyksiä, voin hyvinkin harkita uudestaan.
Joillakin Atlantin ylityksillä on enemmän pysähdyksiä. Esimerkiksi viime keväänä lähdimme Miamista ja ennen määränpäätämme Southamptonia pysähdyimme Bahamalla, Puerto Ricossa, Sint Maartenilla ja Azoreilla.
Todella hyvin toteutettu kiinnostava ja informatiivinen postaus! Tuo olisi kiva joskus kokea (mutta ikkuna ja/tai parveke olisi pakko olla ettei ahdistus iskisi ;) )!
Kiitos! Me käytiin hytissä lähinnä nukkumassa, joten selvittiin ilman ikkunaa. Ymmärrän kyllä tarpeen, ekalla kerralla itseäkin vähän jännitti. Se tuossa ikkunattomuudessa tulee ongelmalliseksi, että ei tiedä mikä vuorokaudenaika on. Vielä kun lisää siihen sen, että kelloa siirrettiin lähes joka päivä eteenpäin, niin aamulla saattoi vahingossa nukkua melkein aamiaisen ohi. Oli pakko ryhtyä käyttämään herätyskelloa…
Tuli noita Atlatin ylitysristeilyjä katseltua toissa viikolla, samalla kun katselin josko keväällä menisi karibian risteilylle. Ovathan nuo ylitykset selvästi suhteessa edullisempia kuin “normaalit risteilyt”, muuten noihin olisi vaikeampi saada väkeä laiva täyteen. Tuollaiseen mannerten väliseen siirtymiseen ei välttämättä huono vaihtoehto, jos aikaa on lomailuun olemassa.
Niin aikaahan nuo vaativat ja siksi eivät yleensä ole niin suosittuja. Tuossa Alluren tapauksessa laiva itsessään ilmeisesti toimi houkuttimena, sillä kaikki tarjolla olevat hytit myytiin loppuun.
Hyvä ja hyödyllinen kooste! kiva että laivalla on myös puisto ja poreallas josta on hieno merinäkymä.
Risteily kiinnostaisi minuakin kovasti, en vain ole onnistunut löytämään vielä sopivaa risteilyä..
Ensin ajattelin kaukomaita, mutta nyt alkoi pelottaa kaikki denguekuumeet sun muut joihin ei ole edes rokotetta.
Olen saanut välillä vatsavaivoja jo ihan vaan keski-Euroopassakin niin sen takia asia huolettaa.
Joillain laivayhtiöillä on myös kahden suuntaisia reittejä eli pääsisi menemään ja tulemaan esimerkiksi Englannin tai Saksan kautta.
Laiva ei varmaankaan yhtään heilunut/tärissyt? ilmeisesti poreallas ja uima-allas sisältyivät myös hintaan eikä niistä mennyt erillistä spa -maksua? joidenkin yhtiöiden laivoilla järjestetään myös kokkikursseja ja kuvataan ruokaohjelmaa
Ei kummempia heilumisia tai tärinöitä. Ja lähes kaikki aktiviteetit sisältyy hintaan, poreammeet jne. mutta myös mm. surffisimulaattori ja luistelurata.
Vatsavaivoja voi tietenkin tulla vastaan missä vaan, mutta ainakin mun kokemuksen mukaan laivalla on hyvä hygienia. Desinfiointigeelit ravintoloiden sisäänkäyntien yhteydessä jne.
Tosi kiva postaus! Mihin aikaan vuodesta ootte tehneet nämä laivareissut? Itseäni jännittää hurrikaanikausi, että mitäs jos sellainen tuleekin eteen :o Ja ollaan suunniteltu atlantin ylitystä vuoden päästä syksyllä.
Kiitos!
Näitä siirtoristeilyinä tehtäviä Atlantin ylityksiä tehdään vain tiettyinä aikoina, yleensä marras-joulukuussa Euroopasta Amerikkoihin ja maalis-toukokuussa takaisin. Eli menevät juuri hurrikaanikauden ulkopuolella. Ja laivat myös saavat tiedon hurrikaaneista, jolloin ne pyrkivät parhaansa mukaan kiertämään ne, eli reittiä muutetaan tarvittaessa.
Ylempää reittiä eli esim. Islannin kautta menevät risteilyt on yleensä aiemmin, syys-lokakuussa, mutta siellä taas ei hurrikaanejakaan pahemmin ole, tosin se reitti on ilmeisti yleensäkin vähän myrskyisempi.