Kotona kaikkialla?

Kotona kaikkialla, Mirje

Kaikki alkoi villistä ideasta lähteä maailmalle. Oltiinhan me sitä mieheni kanssa jo aiemminkin pyöritelty, muttei niin tosissaan. Joulukuussa 2011 kotisohvalla istuskellessamme jokin kuitenkin loksahti kohdalleen. Hei, me voidaan oikeesti toteuttaa tää! Elää paikkariippumattomasti, kierrellä maailmaa, elättää itsemme työskentelemällä netin yli. Olla diginomadeja.

Miksi? Koska reissujalkaa kutittaa. Koska maailmassa on vielä niin paljon nähtävää. Koska se on nykyaikana mahdollista. Kehittyneet etätyön välineet ja internetin saatavuus ympäri maailmaa mahdollistavat työnteon mistä tahansa. Eikö olisi suorastaan väärin olla tarttumatta tilaisuuteen?

Vuosi meni valmisteluissa ja ehkä vähän vielä itsensä vakuuttamisessa. Oman yrityksen perustaminen, hankkiutuminen eroon suurimmasta osasta maallista omaisuutta, kaikenlaisten käytännön asioiden hoitaminen. Pari “harjoitusreissua” Lontooseen, Ahvenanmaalle, kesämökille. Ystävien ja perheen hyvästely. Vaikka kyllä meillä oli alusta lähtien selvää, että Suomeen palataan muutaman kerran vuodessa. Kesällä pidemmäksikin aikaa.

Kone kohosi lentoon Helsinki-Vantaalta 4.1.2013 ja matka on jatkunut siitä asti. Kaksi talvea on vierähtänyt Kaakkois-Aasian helteessä, toiset kaksi Atlantin tuolla puolen Amerikoissa. Muun ajan olemme kierrelleet Eurooppaa. Yhteensä 34 maata tähän mennessä.

Lähtiessä kuvailin suunnitelmaamme näin: Hitaasti maailmaa kiertäen, mennen aina sinne minne huvittaa. Ei omaa kotia, vaan sen sijaan hotellihuoneita, kuukausivuokra-asuntoja ja kotien vahtimista. Jopa satunnaista telttailua. Työskentelyä nettikahviloissa, terasseilla ja vuokratoimistoissa. Eli rinkka selkään & läppärilaukku olalle ja katsotaan minne tuuli vie.

Aikalailla tuo on pitänyt paikkaansa. 300 päivää postaus vetää hyvin yhteen fiiliksiä ensimmäisen vuoden osalta, kun taas hieman tuoreampia fiilistelyjä kuvaa 1000 päivää kulkurina. Viikottaisia tilityksiä kirjoitin syksystä 2013 kesään 2017 asti, kaikki ne löydät täältä: Tämä viikko.

Sellaisia seikkailuja. Tilanteemme muuttui hieman vuoden 2017 vuoden alussa, kun saimme ensimmäisen lapsemme. Hankimme pienen asunnon Hämeenlinnasta tukikohdaksi ja keskityimme kaikkiin pikku kaverimme mukanaan tuomiin uusiin asioihin. Siinä paikkeilla tämä blogikin jäi määrittelemättömän pitkälle tauolle, mutta onneksi reissaaminen ei loppunut. Olemme kiertäneet Suomea ja viettäneet muutaman pitemmän pätkän jo ulkomaillakin. Ja seuraava reissu on, tietenkin, jo varattuna!

Haluatko kysyä jotakin? Jutella paikkariippumattomuudesta? Pitkistä reissuista? Jostain muusta? Ota yhteyttä maililla mirje@kotonakaikkialla.fi tai käyttämäsi somen kautta (linkit tuolla sivun yläreunassa).