Saaristoretki paketissa

Viikko Ahvenanmaan ja Turun saaristoa pyörällä kierrellen on nyt ohi ja täytyy myöntää, että olipa hyvä reissu :)

Viime päivityksen jälkeen saavuimme manner-Ahvenanmaalle, jossa kävimme ihmettelemässä Bomarsundin linnoitusraunioita ja Kastelhoman linnaa. Tuo Bomarsundin linnoitus on ollut kooltaan hyvin kunnianhimoinen hanke, mutta tuhoutui jo alkutekijöissään Krimin sodan taistelussa. Nyt jäljellä oli enää muurinpalasia siellä täällä ja moni osio oli vallattu lehmien laitumeksi. Paikallinen leirintäalue sijaitsi muuten linnoituksen raunioiden vieressä ja sen kahvilasta sai oikein mainiota thairuokaa. Kastelholman linnakin oli ilmeisesti vielä 1800-luvulla ollut hyvin huonossa kunnossa, mutta onneksi sitä on viimeiset 150 vuotta kunnostettu. Näkyviin oli jätetty kiehtovasti myös rappeutuneita osia ja linnan kertomusta tukemaan oli luotu uudempaa taidetta.

Kastelholman jälkeen meidän oli tarkoitus jäädä vielä jonnekin yöksi ennen Maarianhaminaan suuntaamista, mutta koska meille ei löytynyt paikkaa majatalosta, eikä mistään muualtakaan, niin poljimme sitten perile asti. Maarianhaminassakin kävimme turisti-infossa kyselemässä vapaata majoitusta, taas heikolla menestyksellä. Päädyimme viettämään viimeisetkin kaksi yötä leirintäalueella, sillä ainoa vapaita huoneita sisältävä hotelli sijaitsi useiden kilometrien päässä keskustasta. Kannattaa siis varata majoitukset ajoissa, jos aikoo Ahvenanmaalle turistisesonkina… Onneksi leirintäalue vaikutti oikein mukavalta ja sijaitsi vain noin kilometrin päässä keskustasta. Ylipäätänsäkin kaikilla leirintäalueilla oli tettailijoille tilaa, eikä mitään ennakkovarauksia tarvinnut. Samoin lauttojen kanssa.

Teltan pystyttämisen jälkeen lähdimme ihmettelemään itse Maarianhaminan kaupunkia, joka olikin hyvin nopeasti ihmetelty, sillä keskusta on hyvin pieni. Löysimme kuitenkin oikein hyvää tex-mex ruokaa Texas Long-Horn raflasta. Iltaa päädyimme viettämään rokkibaari Dino’siin, joka oliki ihan loistava vaihtoehto. Ulkoterassi oli suojainen ja lämmitetty, taynnä iloisia ihmisiä ja livemusiikkia taitavan trubaduurin puolesta. Paikasta sai myös oikein herkullisen näköisiä hampurilaisia, jotka kävimme seuraavana päivänä testaamassa. Hyviä olivat.

Dino’s-iltaa seuraavana aamuna nukuimme pitkälle aamupäivään ja suuntasimme sitten Mariebadin kylpylään rentouttamaan pyöräilyssä kipeytyneitä lihaksiamme ja toipumaan Dino’sin viinivalikoiman tuottamasta heikosta olosta. Pienehkö kylpylä, mutta toimi juuri tähän. Loppuajan vietimmekin sitten chillaillen ja hieman työskennellenkin, jälleen auringonpaisteessa loikoillessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *