Bay Areaa ihmettelemässä

Tässä lupailemiani fiiliksiä ja kuvia heinäkuisestä San Francison + Bay Arean reissusta. Ensin työasioista, joihin kului suurin osa ajasta.

Innopolis-projektin  puitteissa kiertelimme tutustumassa paikalliseen innovaatiotoimintaan ja yliopistojen & yritysten väliseen tiedonvaihtoon. Kävimme ihmettelemässä mm. Stanfordin, Berkleyn ja San Josen yliopistoja, San Franciscon kaupungin innovaatiotoimistoa, NASAa, yrityshautomoja/yritysyhteisojä (ml. paikallinen HUB), AT&T, jne.

Paljon mielenkiintoisia keskusteluja ja oivalluksia, mm. yhteisen kulttuurin luonnin ja epäonnistumisen hyväksymisen tärkeydestä. Tosin epäonnistumiselle tuntuu tuolla Silicon Valleyn seuduillakin olevat rajat, vain tietynlainen epäonnistuminen on hyväksyttyä, eli sellainen missä työtä on tehty kovaa, mutta idea ei vain ole kantanut. Ja suomalaiseen menon tottuneena, silmään pisti se, että töitä todellakin odotettiin tehtävän, pitkiä päiviä reilusti kellon ympäri, innostuneisuutta menettämättä.

Yhteisen kulttuurin rakentumisen kannalta mielenkiintoista oli se, että oikeastaan kaikki tapaamamme ihmiset olivat tulleet Silicon Valleyhin jostain muualta päin maailmaa tai jenkkejä. Tästä huolimatta puhuttiin ”Silicon Valleyssä asiat on näin ja näin”, eli alueella on vahva identiteetti, jonka sinne tulijat (ainakin ne, jotka jäävät) nopeasti omaksuvat. Silicon Valleyn “hengen” kerrottiin syntyneen jo kultakuumeen aikoina, kun yritteliäät seikkalijat virtasivat alueelle. Tämä ajatus tuli usein esiin puheissa ja todisti osaltaan miten alueella elää yhteinen tarinaperinne.

Ohessa muutama kollegani Aleksej Heinzen ottama kuva visiiteiltä.

Gates Computer Science Building, Stanford University Billin tietskaritalo Stanfordissa

Singularity University “Luentoa” kuuntelemassa Singularity Universityssä

Näkymä parvekkeelta Berkeleystä CITRIS, Berkeley University. Kelpais mullekin nuo näkymät.

Innopolis ryhmäpotretti Innopolis-ryhmä Stanford Universityn Design-laitoksella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *