Oi ihana San Francisco

Työn lisäksi heinäkuisella Kalifornian reissulla meille jäi myös pari päivää aikaa itse San Franciscon tutkimiseen. Innopolis-työparini Heikki ja minä liittäydyimme yhteen briteissä asustelevan Aleksejn kanssa. Tämä olikin hyvä ratkaisu, sillä Aleksej kuvasi kymmenen kertaa enemmän kuin itse olisin saanut aikaiseksi. Ja hänellä on upea tapa jutella vastaantulijoiden kanssa ja kysellä neuvoa ja vinkkejä. itse on usein niin ujo tällaisissa asioissa, että monet vinkit olisivat jääneet saamatta. Loppupäivinä seurueemme sai vahvistuksen reissun kolmannesta suomalaisesta Henrikistä.

Yksi vierailun parhaita ideoita oli pyöräretki kaupungin rantaa pitkin (ja kiertoteitä metsien läpi) Golden Gate sillalle ja siitä yli Sausaliton kaupunkiin, josta pääsi lautalla takaisin lähtöpisteseen. Näki kaupunkia ihan eri tavalla. Tosin pyöriä vuokratessa olisi pitänyt muistaa kysyä mihin asti vuokrauspiste on auki, sillä palatessamme kahdeksan aikoihin illalla koko pop-up-tyyppinen piste oli hävinnyt. Säätämisen ja useiden puhelujen jälkeen saimme jätettyä pyörät Henrinkin keskustassa sijaitsevaan hotellin. Meillä muilla lähti lennot aikaisin seuraavana aamuna, mutta onneksi Henrik oli paikalla pidempään ja ehti palauttaa pyörät.

Muita kohokohtia oli kaupungin parhaan jätskin metsästäminen (Heikin missio, paras löytyi muuten DeLise kahviosta Pier 39:n lähistoltä), kaupungin kukkuloilla kiipeily (ne ihanat näköalat!), kultakuumeesta kertonut opastettu kävely (SF City Guides, järjestävät monilla eri teemoilla kävelykierroksia, toimii tippiperiaatteella) ja ihan vain kaupungin kiertely sekä jaloin että erinäisillä kulkuvälineillä (mm. ne tv:stä tutut vanhat ratikat).

Mukavan rento kaupunki, paljon elämää ja ihmeteltävää. Ehdottomasti suosikkilistalle. Tiesittekö muuten, että San Franciscon keskustassa on kymmeniä “yksityisiä julkisia tiloja”?  Eli jos talon oven pielessä löytyy kyltti “public private space”, niin sieltä löytyy kaikille avoin tila, esim. puisto katolta. Ja näihin taloihin voi siis rohkeasti marssia sisään ja kysyä henkilökunnalta, miten julkiseen tilaan pääsee.

Alla vielä muutama Aleksej Heinzen ottama kuva. (Tuli kerrankin turistiposeerattua oikein urakalla…)

Turistiposeeraus Minä ja ihanat seikkailukumppanini Heikki ja Aleksej. Giantsien (baseball) stadionilla, jonne eksyttiin puoli vahingossa.

Jellona Pier 39, turistimaailman keskipiste San Franciscossa. Jellonat söpöjä, mutta edelleen pahanhajuisia.

Jyrkkiä katuja Jyrkkiä katuja… Huomatkaa portaat jalankulkijoille. Auton pysäköinti täällä saattaa myös vaatia jonkin verran harjoittelua.

Merimaisemia Tällaistakin näkymää löytyi rannikolta lyhyehkön bussimatkan päästä.

Heikki uimassa Heikki arveli, että tämä on hänen ainoa mahdollisuutensa uida tyynessä valtameressä, joten sinne se loikki! Muut vedessä näkyneet oli surffareita märkäpuvut päällä.

Herkkuja Pannukakkumaailmassa nauttimassa chiliburgeria (eli chili con carnea hampurilaissämpylällä), lisukkeena ranskisten sijasta kuppi hedelmiä. Me like.

Yksityinen julkinen tila Tässä yksi esimerkki mainitsemistani yksityisistä julkisista tiloista. Otettu toisesta vastaavasta viereisessä talossa.

Golden gate Olihan siitä sumusta mainintoja opaskirjoissa, mutta vaikea sitä oli käsittää ennen kuin sen näki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *