Saaristopyöräilyä ja liikkuvaa työskentelyä

Neljäs päivä saaristopyöräilyä menossa, takana noin 115 kilometriä ja kolme yötä teltassa. Maisemat on ollut ihan mahtavia. Ja säät on ollut ihan uskomattomat, ainoastaan tiistaina saatiin lyhyt sadekuuro, muuten aurinko on hellinyt meitä lähes taukoamatta. Ja raikas merituuli taas varmistaa sen, ettei auringossakaan tule liian kuuma.

Varsinkin Brändötä suosittelen pyöräilijöille, sillä siellä on pääreitin varrella monia saarelta toiselle kiemurtelevia pengerteitä. Lappon saaren kylä vaikutti myös hyvin symppikseltä, vaikkei siellä paljon pyöräiltävää ollutkaan. Pyöräily sinänsä on sujunut yllättävän hyvin, joka päivä on päässyt liikkeelle ja selvinnyt aiottuun päätepisteeseen. Päivämatkat on ollut aika lyhyitä (30-45km), jolloin aikaa on jäänyt myös nautiskeluun ja työntekoon.

Kaikki on sujunut hyvin, mitä nyt kolmantena päivänä (keskiviikkona), myöhästyimme säännönmukaisesti muutaman minuutin kaikilta paitsi päivän ensimmäiseltä lautalta. Jos matkustaa tiukemmalla aikataululla, kannattaa siis tuplatarkistaa kaikki lauttojen lähtöajat ja seurata ajan kulkua pyöräillessä… Onneksi kunkin lauttasataman vieressä on ollut mukava kahvila tai ravintola, johon olemme voineet pysähtyä tankkaamaan ja työskentelemään. Kolme tuntia vierähti näin mukavasti sekä Iniön Kanvikissa että Vuosnaisissa.

Olemme saaneet melko hyvin töitä tehtyä ja opeteltua liikkuvaa työskentelyä. Kuten jo kerroin, niin lauttoja odotellessa löytyy hyvin aikaa ja yleensä sopiva paikka työntekoon. Isommilla lautoilla sai hyvin tehtyä töitä, kun löytyy sähköpistoke läppärin lataamiseksi. Ja useimmilta leirintäalueilta löytyy langaton netti (vapaan sähköpistokkeen löytäminen voi tosin olla hankalampaa). Oikeastaan melkein missä tahansa voi tehdä töitä. Nyt istun laiturin pätkällä meren ääressä tätä kirjoittelemassa. Ja jos läppärin käyttö ei sovellu tilanteeseen, niin aina löytyy keskusteltavaa tai mietittävää. Esimerkiksi aiemmin tänään makoilimme aurinkoisella kalliolla viltin päällä keskustelemassa ensi vuoden suunnitelmistamme.

Pyörät valmiina matkaan Pyörät valmiina matkaan

Työskentelyä matkan varrella Työskentelyä matkan varrella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *