Syyssuunnitelmia

Järvinäkymä mökillä
Ulkotoimistoon saapuu syys

Vielä hetki rentoutumista Luumäen mökin syksyisessä rauhassa ja sitten taas mennään. Syyssuunnitelmat ovat pääpiirteissään kasassa, lennot varattu ja suurin osa majoituksistakin.

Maanantaina (23.9.) lennetään Pariisiin viikoksi. Majapaikaksi löytyi AirBnB:n kautta mukavanoloinen yksiö Montmartren kulmilta. Olen itse käynyt Pariisissa vain kerran, siinä parikymppisenä. Silloin olin kuukauden mittaisella lentoreilillä ja hetkellisesti käytännössä rahaton, sillä tilini oli juuri Wienissä tyhjennetty, ilmeisesti automaatissa olleen kopiointilaitteen avulla. Kokemukseni Pariisissa oli siis melko seikkailuntäytteinen. Tällä kertaa odotettavissa on toisenlainen kokemus, ruuaksikin aion nauttia muuta kuin pelkkää halvinta patonkia. Ja rahattomana jäi myös maksulliset nähtävyydet näkemättä, joten ainakin Louvre on nyt pakollisten kohteiden listalla. Muuten suunnitelmiin kuuluu lähinnä juustot, viinit ja katukahvilat.

Pariisin jälkeen suuntana on Dublin, jossa osallistumme TBEX matkabloggaaja-konferenssiin. Vaikka en itseäni kovin aktiivisena tai ammattimaisena bloggaajana pidäkään, niin on mielenkiintoista päästä oppimaan uutta alasta ja tavata muita reissareita. Konffan yhteydessä on tarjolla myös paljon muuta ohjelmaa. Itseni olen jo ilmoittanut mm. ratsasturetkelle vuorilla, valokuvaus-työpajaan, tanssiesitykseen, keltti-kulttuurikierrokselle, Segway-ajelulle ja viskinmaisteluun. Tähän kohtaan tulee siis muutaman päivän loma varsinaisesta työnteosta ja keskityn bloggaamiseen ja turisteiluun.

Dublinin täyteenpakatun viikon jälkeen on taas aika asettua hetkeksi aloilleen, ja olemmekin varanneet asunnon (AirBnB, mikäs muukaan) Lissabonista kuukaudeksi. Kämppä on vanhassa osassa kaupunkia ja ainakin google street view:n mukaan näyttää hyvinkin idylliseltä. Lissabon on ollut mun toivelistalla jo pitkään ja se olikin ainoa tämän syksyn kohteista, minkä löin lukkoon jo keväällä. Enkä suostunut neuvottelemaan. Onneksi mieskin halusi kokea kaupungin.

Lissabonin jälkeen olisi tarkoitus vierailla vielä port-viinin kodissa Portossa viikon verran, ennen kuin suunnataan pikavisiitille Suomeen. 6 päivää aikaa kiertää sukulaisia ja nähdä kavereita ennen pidemmäksi aikaa kuvioista häviämistä. Suomesta matka jatkuu ensin viikoksi Barcelonaan ihanan ystävän seurassa. Ja sieltä starttaa 27.11. 15 päivän risteily Atlantin yli New Orleansiin. Luksusta ja aavaa merta, notkuvat buffet-pöydät ja kirjoitusrauha.

Jenkkeihin saavuttuamme ensin viikon roadtrip (kohteesta ei vielä mitään tietoa) ja sitten kaksi viikkoa talo- ja eläinvahteina New Orleansissa. Ja siitä sitten etelään päin. Tulum? Medellin? Santiago de Chile? Buenos Aires? Suunnitelmat vielä hyvin avoinna, paluu Suomeen joskus kevään lopussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *