Upea Matka-kanjoni Makedoniassa

Matka-kanjoni
Veneellä Matka-kanjonissa

Yksi Skopjen visiittimme kohokohdista oli retki (vai matka? hahaa) Matka-kanjonille ja saman nimiselle järvelle. Puolen tunnin ajon päässä keskustan vilinästä löytyy luonnonrauhaa ja upeita maisemia vaikka koko päivän tarpeiksi.

Matka-kanjoni

Parkkipaikalta lähtevä kävelytie ei vielä oikein vakuuttanut ja mietin, että tässäkö tämä nyt oli? Mutta ei hätää, itse kanjoni löytyikin vasta padon toiselta puolelta.

Matkalla Matka-kanjonille

Kanjonin reunaa seurailee noin kuuden kilometrin polku, jota me itse kävelimme ekat kolmisen kilometriä. Alku oli hieman tylsempää, mutta maisemat paranivat nopeasti. Jos haluat kävellä koko polun, mutta välttää paluun samaa reittiä, kannattaa ottaa venekyyti polun toiseen päähän. Kanjonin alkupään ravintolan luona on venekyytejä tarjolla, samoin kanootteja vuokralle.

ravintola ja vuokraveneet

Venekyytejä järjestetään myös muutamaan alueen luolaan, joissa voit ihmetellä lepakoita. Kävelypolku ei vie näille luolille, niille pääsee vain vettä pitkin. Alueella on myös monia muita kävelypolkuja, esimerkiksi ylös vuoren rinnettä luostareille. Kaikki polut eivät ole hyvin merkittyjä, joten gps-laite ja kulkuohjeet saattavat olla tarpeen. Kanjonille kulkee myös kehuttu kävelyreitti Millennium-ristiltä, mutta tällekään ei kannata lähteä ilman ohjeita tai opasta.

veneretki

Omalla/vuokra-autolla perille hurauttaa helposti, tosin gps kannattaa olla apuna risteyksissä. Helpoin tapa on ottaa taksi, joka odottaa sinua usemman tunninkin ja maksaa yhteensä 1.000-1.200 dinaaria (17-20 euroa, 10/2014). Matkalla voit pyytää taksin myös pysähtymään muutamassa mielenkiintoisessa luostarissa. Halvin tapa on kulkea julkisilla busseilla, joissa maksat vain paikallisliikennemaksun, eli reilusti alle euron. Busseja kulkee harvakseltaan, eli muista tarkistaa aikataulut! Valmiitakin retkiä varmasti järjestetään, mutta perille pääsy omin neuvoin on helppoa.

polku ja kaide

vene ja polku

Mirje polulla

vuoren rinteitä

pato

vene sumussa

joki virtaa kanjonissa

Voin suositella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *