Mökkeilyä, tuotetestausta ja e-kirjoja

Viime viikolla vietimme neljä rentoa päivää mökillä, tosin perinteisessä suomalaisessa kesäsäässä, eli jatkuvassa tihkusateessa. Grillailu oli siis melko rajoitettua, mutta onneksi paikallisesta leipomosta sai herkullista tuoretta leipää ja kaupan pihasta makeita mansikoita. Toinen mökkeilyn kohokohdista oli kävely metsäpolulla, joka kiemurteli sammaleilla peittyneiden siirtolohkareiden välissä. Niin monia vihreän sävyjä, kypsiä mustikoita ja ihana metsän tuoksu. Priceless. Hymy viipyili huulilla varmaan tuntikausia jälkeenpäinkin.

Mökkeilyn ajaksi minulla oli kaksi tavoitetta työn kannalta: saada e-kirjaversiot Virranpielen kylä –kirjastamme vimeisteltyä ja yrityksen kirjanpitoa alulle. Mökillä samaan aikaan olleet kaksi pikkupoikaa toivat omat haasteensa työntekoon, sillä vilinästä ja vilskeestä ei ollut puutetta. Päämökin lämmin tupa olisi ollut mukavin työskentelypaikka, mutta omaa rauhaa löytyi paremmin linnoittautumalla huoneeseemme. Meteli ei sinänsä minua häiritse ja teen mielelläni töitä avoimessa tilassa muiden ihmisten parissa (erittäin hyvä piirre suunnitelmiemme kannalta), mutta 5- ja 7-vuotiaiden poikien jatkuva kyselyinto oli minunkin keskittymiselleni liikaa. Lesson learnt: varmista, ettei työskentelypaikassasi ole puheliaita pikkulapsia…

E-kirjojen kanssa tuli itse asiassa hieman kiire, sillä saimme ensimmäisen tilauksen (yey!). Onneksi e-kirjojen teko oli yllättävän helppoa Calibre-ohjelman avulla (ladattavissa netistä ilmaiseksi). Suurin työ oli käydä html-koodiksi muutettua sisältöä läpi ja poistaa turhia sivunvaihtoja ja muuttaa asetteluja niin, että kirjan lukeminen e-kirjanlukijalla olisi sujuvaa. Vesisateisella mökillä ei paljon muutakaan tekemistä ollut, joten yksi iltapäivä meni mukavasti näitä pyöritellessä ja sain e-kirjat jakokuntoon. Kirjanpidon kannalta asiat etenivät hieman hitaammin, sillä en onnistunut yhdistämään läppäriäni nettiin puhelimeni kautta (=ratkaistava ennen ahvenanmaan reissua…). Onneksi olin ottanut mukaan kirjastosta lainaamani kirjanpito-oppaan, niin sain edes opeteltua kirjanpidon teoriaa.

Kaikki aika ei mennyt työntekoon, joten onneksi mökillä on myös ihana vanha puusauna. Lämmitysoperaatio toteutettiin muutamana iltana ja pojat olivat mukana ihmettelemässä ja kyselemässä (”miksi sä laitat sen puun sinne? miksei pelkkää paperia?” jne.). Lapsilla näyttää myös olevan suuri kiinnostus tulta kohti ja pojat jaksoivat viettää useita tunteja syöttämällä risuja (tai omia vesivärimaalauksiaan) pesään ja katsellen miten ne palavat. Mistäköhän itsellekin vielä löytyisi moista keskittymiskykyä? Hyvä, kun omani riitti edes e-kirjojen työstämiseen…

Saunassa testasin ensimmäisen kerran Lushista ostamaani kiinteää saippua&hoitoainepalaa Godivaa. Olin jo aikaisemmin kokeillut Lushin kiinteitä shampoita, mutten tätä yhdistelmäversiota. Muutaman käyttökerran jälkeen vaikutelma oli oikein hyvä, hiukset tuntuivat puhtailta ja hoidetuilta. Tuoksu oli melko vahva, mutta miellyttävä (tosin mummolamaiseen tapaan). Ja mieheni mukaan sopi miehillekin. Tästä saattaa siis löytyä hyvä ratkaisu matkalaukkua keventämään! Suosittelen ensikokemuksen perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *