Tämä viikko 111-112: Tunisia ja Pariisi

Tämä viikko 111-112: Tunisia ja Pariisi

Coworking Camp, Djerba, Tunisia ja Pariisi, Ranska 3.-16.12.2015

Sosiaalinen elämä ja Pariisin houkutukset ovat viime päivinä vieneet voiton bloggaamisesta, mutta nyt sain tartuttua itseäni niskasta kiinni ennen joulupyhiä. Tässäpä siis Tämä viikko 111-112, Tunisian Coworking Campilta Pariisin valoihin!

Tämä viikko 111

Tämä viikko 112: Tunisia ja Pariisi

Tämä on viikottainen päiväkirjani, jossa kerron elämästäni läppärikulkurina. Näiden postausten kannalta viikko on torstaista keskiviikkoon ja numerointi juoksee eteenpäin ensimmäisestä postauksesta 31.10.2013 alkaen. Kuvituksena käytän lähinnä viikon varrella kertyneitä Instagram-otoksiamme sekä Snapchat-kuviani (tunnukseni on kotonakaikkial).

Coworking Camp, Djerba, Tunisia

Viimeiset päivät Tunisiassa vilistivät ohitse, niin paljon oli vielä tekemistä! Kello neljän lettuhetkistä tuli iltapäivien perinne, vähän kuin yhteiset kahvitauot aiemmassa työelämässäni. Alkuillasta taas piti käydä rannalla kävelemässä, sillä auringonlasku meren yllä on taianomainen, päivästä toiseen.

Auringonlaskun aikaan rannalla

Löysimme hotelliltamme yllättäen shisha-baarin, jonka kävimme tietenkin testaamassa. Viimeiselle viikolle jäi myös pelihuoneen valloitus. Tosin minä olin vihoviimeinen ilmakiekkoturnauksessamme, joten ehkä se ei haittaa.

Yhtenä päivänä otimme potretteja veden alla uima-altaassa. Niistä tuli hauskoja, mutta jos allekirjoittanut vielä oppisi avaamaan silmänsä veden alla ja päästämään nenästä irti, niin olisi varmasti tullut edustavampia.

Päiväpuuhia Coworking Campilla Tunisiassa

Tunisialainen coworking camp osallistuja halusi meidän kokevan muutakin tunisialaista ruokaa kuin hotellimme tarjoama — joka kuulemma ei ollut kovin edustavaa — ja kokkasi meille paikallisessa ravintolassa. Monta tuntia hiilien alla sipuli-paprikahöystössä muhinut lammas todella vei kielen mennessään ja minäkin vakuutuin tunisialaisesta keittiöstä.

Herkkuja Tunisiassa

Teimme vielä yhden retken Houmt Soukiin, eli saaren pääkaupunkiin. Siellä hoidimme tärkeimmät asiat ensin, eli kebab juustonaanleipään käärittynä ja lasillinen vastapuristettua appelsiinimehua kulman takaa. Molempia tulee kyllä ikävä! Teimme myös hiukan viime hetken tuliaisostoksia ja löysimme muutaman mukavan kaupan. Yhdessä niistä myyjä ei aloittanutkaan 10-kertaisella hinnalla vaan melkeinpä järkevällä summalla. Olin niin valmistautunut tinkaamaan oikein kunnolla, että hämmennyin täysin ja maksoin lähes pyydetyn hinnan.

Pidin muutaman työpajankin, vielä kerran visuaalista tavoitteidenasetantaa sekä ihan ensimmäisen kerran graafisia muistiinpanoja. Palaute oli tosi hyvää ja ryhdyin miettimään, että verkkokurssien tekeminen voisi olla ihan täydellinen ratkaisu minulle. Ryhdyinkin heti tuumasta toimeen ja testailin erilaisia menetelmiä, esittelin tuotoksiani muille ja sain lisää palautetta ja ideoita. Tästä varmasti siis lisää myöhemmin!

Juomia Tunisiassa

Kuudessa viikossa ehti tutustumaan ihmisiin todella hyvin ja jäähyväisten hetki oli haikea. Toisaalta näimme muutaman heti parin päivän päästä Pariisissa, monen muun kanssa on sovittu treffit Balille huhtikuussa ja melkein kaikki loput näemme heinäkuussa Itävallan mökkiviikonlopulla.

Läksiäisillallisen nautimme hotellin maksullisessa ravintolassa, josta sai oikein hyvää lihaa ja ihan kunnollista punaviiniä. Onneksi ei tullut testattua aiemmin, niin ei tullut kiusausta käydä useammin. Samassa yhteydessä vieraili salainen joulupukki, eli jokainen joka halusi osti yhden lahjan pinoon ja sai yhden itselleen. Lisämakua toi varastamisoptio, eli pinosta valitsemisen sijaan pystyikin varastamaan jonkun toisen lahjan. Minä oli lopputulokseen oikein tyytyväinen ja omasta lahjastanikin tykättiin (se varastettiin kolme kertaa!). Ihan niin tyytyväinen ei ollut se onneton, joka sai rasiallisen take away ruokaa…

Iltapuuhia Coworking Campilla Tunisiassa

Djerbasta ja Coworking Campista jäi hyvät muistot ja vaikka kuusi viikkoa tuntui etukäteen pitkältä ajalta, olisi enemmänkin mennyt. Onneksi seuraavaksi ohjelmassamme oli Pariisi, joten siirtyminen eteenpäin ei harmittanut.

Mediterraneanitation at Djerba, Tunisia

Pariisi

Pariisissa meitä oli vastassa harmaa taivas ja viileä keli, mutta kaupunki hurmasi silti. Meidän Airbnb-huoneemme sijaitsi kymmenisen minuuttia riemukaarelta, isossa ja idyllisen vanhassa pariisilaishuoneistossa. Taas saimme hyvin tilavan ja mukavan huoneen sekä keittiön käyttöömme huomattavasti hotellia halvemmalla, ja kaupanpäälle paikallisen kontaktin!

Uutta ja vanhaa Pariisissa

Sunnuntai-iltana emme kovin pitkälle jaksaneet vaan suuntasimme läheiselle Champs Elyseélle joulutunnelmaa etsimään. Ja sieltähän se löytyi, tuhansine valoineen ja satoine markkinakojuineen. Kuuma viini mukissa höyryten ja joululaulut korvissa kaikuen tuntui vihdoinkin siltä, että joulu on jo ovella.

Joulumarkkinoilla Pariisissa

Maanantaipäivän aloitimme pariisilaisittain: minä hain lähileipomosta tuoreita croissanteja ja Antti keitteli oheen hyvät kahvit. Aamupäivän työhetken jälkeen jatkoimme Louvren kulmille, jossa olimme sopineet tapaavamme kavereita myöhemmin. Me epäilimme, että varattu parituntinen ei millään riitä ja otimme varaslähdön kiertämällä pari osiota jo omaan tahtiimme. Jono kiemurteli ensin pitkänä, mutta hetken päästä paikalle palattuamme se oli hävinnyt kokonaan ja saimme kävellä suoraan turvatarkastukseen. Louvre ylitti kyllä kaikki odotuksemme — löytyi paljon muutakin kuin muutaman sadan vuoden takaista taidetta, eikä se Mona Lisakaan niin pieni ollut. Seuraavalla Pariisin reissulla varaamme Louvrelle koko päivän!

Ihmeellinen Louvre

Louvren jälkeen jatkoimme porukalla ensin alkupaloille pubiin — kyllä kelpasi hyvä juusto ja viini Tunisian jälkeen — ja siitä ranskalaiseen ravintolaan syömään. Yksi kavereistamme asuu Pariisissa ja johdatti meidät oikein mukavaan ravintolaan ihan Louvren kulmilla, Brasserie de Louvreen. Alkupalana testasimme sammakonkoipia, melkein kanalta maistuivat! Ja upotettuna voihin, valkosipuliin ja yrtteihin mikä tahansa on hyvää. Jälkkärinä jaoimme annoksen liekitettyjä lettuja, ihan vaan sen vuoksi, että halusimme nähdä tuon liekityksen lähietäisyydeltä. Paikka näytti hienolta ja palvelu oli erinomaista, joten meitä hieman jännitti hintataso sisään astuessamme. Lasku oli kuitenkin alle 50e henkilö, viinit ja pääruuatkin mukaanluettuina.

Ravintolassa Pariisissa

Le jardin des Tuileries, Pariisi, Ranska

Le jardin des Tuileries, Pariiss, Ranska

Tiistai alkoi samalla kaavalla kuin maanantaikin, eli lähileipomon tuotteilla, hyvällä kahvilla ja työhetkellä. Iltapäivän vietimme Pariisin boheemimmaksi tituleeratulla vasemmalla rannalla. Ensin tutustuimme alueeseen Discover Walksin erinomaisella tippipohjaisella kävelykierroksella, sitten ihmettelimme Notre Damen katedraalin yksityiskohtaista mahtavuutta. Shakespeare & Company oli kirjafaneille pakollinen pysähdyskohde ja sopiva paikka viettää aikaa sateisella säällä, ennen viininmaistelua paikallisessa kuppilassa.

Opastettu kävelykierros Pariisissa

Keskiviikkona ehdimme nauttimaan vielä viimeisen pariisilaisen aamupalamme — tällä kertaa ihan kahvilassa — ennen lentokentälle ja Suomeen suuntaamista.

Pariisista Suomeen

Nyt olemmekin sitten Suomessa seuraavat viikot. Joulutunnelmia ja myöhemmin toivottavasti myös lunta ja pakkasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *