Tämä viikko 110: Coworking Camp Tunisia

Tämä viikko 110: Coworking Camp Tunisia

Coworking Camp, Djerba, Tunisia 26.11.-2.12.2015

Edellisen viikon huimien seikkailujen vastapainoksi otimme tällä viikolla rennosti täällä hotellin kulmilla. Viikkoon mahtui auringonlaskukävelyitä rannalla, sangriaa ja taivaslyhtyjä, työpajojen suunnittelua ja toteuttamista, illallinen hienossa tunisialaisessa ravintolassa ja iloinen taksikyyti.

Tämä viikko 110: Coworking Camp Tunisia

Tämä on viikottainen päiväkirjani, jossa kerron elämästäni läppärikulkurina. Näiden postausten kannalta viikko on torstaista keskiviikkoon ja numerointi juoksee eteenpäin ensimmäisestä postauksesta 31.10.2013 alkaen. Kuvituksena käytän lähinnä viikon varrella kertyneitä Instagram-otoksiamme sekä Snapchat-kuviani (tunnukseni on kotonakaikkial).

Tällä viikolla meillä on ollut useampi työpaja. Oman työpajamme (tietysti!) lisäksi suosikkini oli videotyöpaja, jossa opettelimme videolla esiintymistä. Yllättävän hankalaa! Minä ainakin teen hassuja ilmeitä, sekoan sanoissani tai sitten jäädyn paikalleni yrittäessäni välttää kaikki virheet. Oli mielenkiintoista katsoa omia videoitaan ja kuulla muidenkin mielipiteitä niistä, ja kokeilla taas uudelleen.

Videoharjoittelua

Pelasimme minigolf-turnauksen, jossa minä tulin kolmanneksi. Utelias kissanpentu toi peliin oman vaikeusasteensa, sillä aina lyödessä piti varoa, ettei kissa osu mailan tai pallon tielle.

Minigolfia pelaamassa

Yritimme — kolmannen kerran — päästä merirosvoristeilylle. Tällä kertaa satamassa selvisi, että poliisi ei päästä laivaa liikkeelle kovan tuulen vuoksi. Pääsimme me sentään käymään laivan kannella ottamassa muutaman kuvan, mutta muuten luovutimme tämän aktiviteetin suhteen.

Koska oli tuulesta riippumatta oikein hyvä keli, niin risteilyn sijasta päätimme järjestää sangria-juhlat rannalla. Hotellin baarista saatu sangria vaan oli sen verran omituisen makuista, että lopputuloksena oli ennemminkin olutjuhlat. Pääasia, että vietimme muutaman aurinkoisen tunnin rannan tuntumassa juttelemassa mukavia.

Ja voimakas tuuli oli hyvä juttu, sillä pääsimme samalla lennättämään — merirosvoaiheisia — leijoja! Tajusin siinä, etten ollut ikinä ennen onnistunut saamaan leijaa ilmaan. Antilla oli sama kokemus, joten me päädyimme siihen, että Suomessa ei vaan ole oikeanlaista tuulta.

Epäonnistuneet merirosvot

Viikonloppuna Campille saapui täältä Djerbalta kotoisin oleva Faten ja olemmekin tällä viikolla päässeet näkemään saarta hieman eri tavalla. Kävimme mm. herkuttelemassa hienommassa tunisialaisessa ravintolassa. Aktiviteettien ja tuliaisten hintataso on vähintään puolittunut Fatenin liityttyä seuraamme mukaan.

Tuosta tunisialaisesta ravintolasta palatessamme taksikuski soitti innoissaan meille paikallista musiikkia ja kannusti taputtamaan mukana. Välillä yritin lopettaa taputtamisen, mutta se ei tullut kuuloonkaan koko vartin mittaisen taksimatkan aikana. Mitä nyt poliisin tarkastuspisteissä — niitä on täällä hotellialueille johtavien teiden varsilla — piti olla hiljaa paikallaan.

viivat meressä, Djerba, Tunisia

Useampana päivänä ajoitimme kävelyn rannalla auringonlaskun aikaan. Kovin hyvästä kuntoilusta se ei tosin käy, sillä kuvattavaa ja ihasteltavaa on niin paljon. Erään kerran olimme liikkeellä isommalla porukalla ja miehet pääsivät auttamaan paikallisia kalastajia veneen kiskomisessa maalle.

Kävely rannalla auringonlaskun aikaan

kalastusvene, Djerba, Tunisia

Yhtenä iltana pidimme rantajuhlat: mojito-cocktaileja, valaisevia ilmapalloja ja hyvää musiikkia. Ilma on jo sen verran viileä, että huppari ja kynsikkäät olivat tarpeen, mutta hauskaa meillä oli silti. Tällä kertaa myös valolyhtyjen lähettäminen taivaalle sujui paremmin, sillä tuuli vei lyhdyt merelle eikä palovaaraa ollut.

Myöhemmin hotellin baarissa olin hetken aikaa ranskalaiseläkeläisten — sekä baarimikkojen — suosikki, sillä minulla oli kädessäni iso kimppu puhaltamiamme ilmapalloja. Ne hupenivat hetkessä kaikkien halutessa omansa.

Mojito-bileet

Tuli myös lyötyä lukkoon alkuvuoden reissusuunnitelmat — maanosan tarkkuudella. Saavumme Bangkokiin 13. tammikuuta ja kiertelemme Kaakkois-Aasiassa muutaman kuukauden. Kohdelistalla ovat Bangkokin lisäksi ainakin Chiang Mai, joku mukava Thai-saari, sekä Indonesiassa Bali, Bogor ja Gili-saaret.

Niin ja vielä, jos käyttämäni työkalut — nettisivut, ohjelmistot, kännykkäsovellukset — kiinnostavat löydät nyt suosikkini diginomadin ja reissaajan työkalut sivulta!

Työntekoa maisematoimistossa

Enää viimeinen viikko Djerban saarella edessä. Pitääpä imeä itseensä aurinkoenergiaa ennen Suomen joulukuiseen pimeyteen saapumista…

auringonlasku, Djerba, Tunisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *