Lähtö

Sunnuntai-aamu Roomassa. Istuskelen majapaikan sängyllä ja hyödynnän langatonta verkkoa päivittääkseni kuulumisiani ja ottaakseni käyttöön uusia vempaimiani (puhelin ja tabletti). Pari päivää ”uutta elämää” takana, mutta tuntuu kuin olisi vielä jonkinlaisessa välitilassa. Ja sellainen tämä Rooman muutaman pävän pysähdys tavallaan onkin. Viime viikot (vai kuukaudet?) ovat olleet aikamoista kiitorataa, eikä aikaa lepäämiselle ole ollut. Nyt olemmekin ottaneet nämä muutamat päivät hyvinkin rennosti. Keskittyneet lähinnä pizzansyöntiin.

Keskiviikko-iltana meni normaalia myöhempään, koska pidimme silloin läksiäisemme Milenkassa. Olipas mukava nähdä ystäviä! Paikalle saapui myös muutama joita en ollut pitkään aikaan nähnyt, kannattaa siis pitää läksiäsiä silloin tällöin. Muutenkin viime viikkojen aikana ollaan vietetty paljon aikaa ystävien seurassa, vähän niin kuin varastoon…

Torstai-päivä oli vielä hyvin kiireinen, kun työstin mm. järjestön tilinpäätöstä viime vuodelle ja raahasin kaikki aiheeseen liittyvät mapit ja paperit projektipäällikömme luokse. Ehdin ysiltä Hämeenlinnaan suuntaavaan junaan ja juuri kun se lähti liikkeelle ystäväni soitti, että olin jättänyt ehkäisyrengaspakettini hänen jääkaappiinsa. Hämeenlinnassa ei enää ollut apteekkeja auki ja Helsinkiin en viitsinyt palata, koska seuraava juna olisi vasta niin myöhään perillä Hämeenlinnassa. Lentokentänkin apteekki aukeaisi vasta samaan aikaan kuin koneemme boarding alkaa. Eli tässä yhteydessä jouduin turvautumaan taksin palveluihin saadakseni renkaat kentälle ja mukaan. Onnistui.

Hämeenlinnassa oli torstai-iltana edessä vielä pakkausurakka. Lopulta sain kaiken mukaan tulevan pakattua 45 litran rinkkaani ja pieneen reppuun. Siinäkin tuntuu kyllä olevan hieman liikaa, mutten enää keksinyt mitä jättäisin pois. Suunnitellusta ”mukaan tulevat” pinosta jäi jo näinkin melkein puolet varastoon.

Pakkaaminen venyi noin puoli kahteen yöllä, joten yöunien pituudeksi jäi reilu pari tuntia. Ei kovin virkeinä suunnattiin siis kentälle. Jossa huomattiin, että juuri tämän lennon printti oli hävinnyt matkasta johonkin. Ja tietenkin tälle lennolle oli vain itsepalvelumuotoinen lähtöselvitys, joka ei toiminut passilla tms. vaan tarvittiin varausnumero. Aika pitkään meni säätäessä uusien puhelimien kanssa, että saatiin tiedot kaivettua sähköpostista. Muistiin seuraavaa tilannetta varten: älä ota usia vempaimia käyttöön juuri H-hetkellä vaan ajoissa!

Matka itsessään sujui hyvin ja myös majapaikka löydettiin lähes kommelluksista. Asustelemme nämä kolme yötä AirBnB:n kautta löydetyssä huoneessa. Meillä on yhteiskäytössä omistajien kanssa keittiö ja kylppäri (ei olla kyllä montaa kertaa törmätty), huoneemme on tilava ja langaton verkko toimii moitteettomasti. Asunto on hieman keskustan ulkopuolella, mutta yhteydet on hyvät, vain reilut 10 minsaa metrolla Terminin päärautatieasemalta. Ainakin tämän kokemuksen perusteella voin suositella!

Tällainen pikapäivitys tällä kertaa. Joskos nyt kun ollaan päästy liikkeelle niin saisi kirjoiteltua hieman useamminkin?…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *