Meitä tarvitaan!

Olemme jututtaneet kohderyhmiämme edustavia ihmisiä kasvattaaksemme ymmärrystämme heidän tarpeestaan. Yleisesti ottaen netti koetaan jo osaksi jokapäiväistä toimintaa ja kanssakäymistä, se ei enää ole jotain ylimääräistä tai harvinaista. Samalla on olemassa lukemattomia toimijoita, jotka ymmärtävät sen, että he voisivat hyödyntää nettiä paljon nykyistä paremminkin. Heillä itsellään ei vain ole osaamista tai aikaa, tai usein kumpaakaan, asiantilan parantamiseksi. Varsinkin pienemmät toimijat eivät halua palkata uutta ihmistä näitä asioita varten, vaan kaipaavat tarpeen mukaan joustavaa ratkaisua. Joskus taas haluttaisiin hoitaa nämä oman henkilökunnan voimin, mutta sitä varten tarvitaan tukea, samalla kun omaa osaamista pitää kehittää. Haaste tämän asiakasryhmän kanssa on se, että he eivät usein tiedä mitä he tarkalleen ottaen tarvitsevat. Meidän onkin tärkeää panostaa kunnolla tarpeen tunnistamiseen ja nykytilan hahmottamiseen asiakkaan kanssa, ennen kuin ryhdytään muihin toimenpiteisiin.

Toisen kohderyhmämme, eli uusien nettipalveluiden keksijöiden, tarve on saada apua ideansa konkretisointiin. Näillä asiakkailla on olemassa idea (joka toivottavasti perustuu tunnistettuun tarpeeseen), ymmärrystä aiheesta ja kontakteja alalla. He kaipaavat teknistä osaamista idean arvioimiseksi, toteutusvaihtoehtojen miettimiseksi ja prototyyppien/demojen rakentamiseksi. He kaipaavat usein apua myös projektien läpiviennissä, mahdollisen tiimin työskentelyn tukemisessa ja ylipäätänsä liiketoiminnan perustamisessa. Tarve voi siis olla hyvinkin kokonaisvaltainen. Tämän asiakasryhmän kanssa haasteeksi voi alkuvaiheessa tulla rahoitus. Useimmiten vaaditaan jo jonkin verran työtä, ennen kuin uuden idean ympärillä on rahoitusta saatavilla. Tähän haasteeseen meidän pitää vielä kehittää toimivia ratkaisuja.

Selkeältä näyttää siis ainakin se, että kysyntää palveluillemme on olemassa. (Kuvittele helpottunut huokaus tähän kohtaan.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *