Tämä viikko 59: Kemer

Kemer, Turkki
pilvien välistä kurkistavat vuoret

Coworking Camp, Kemer, Turkki 4.-10.12.2014

Sää on ollut harmaa ja sateinen lähes koko viikon. Pari kertaa ollaan koettu oikein kunnon ukkosmyrsky. Maanantain ja tiistain välisenä yönä jyrähteli seitsemän tuntia. Tuntui siltä, että aina kun sai unen päästä kiinni niin jysähti ja heräsihän siihen. Jossain vaiheessa aamuyöllä kaivoin turhautuneena kirjan käteen ja ryhdyin lukemaan. Rannalla oli kuulemma upeat aallot, pari tyyppiä oli käynyt aamulla kuvailemassa. Harmittaa, ettei itse tullut mentyä. Tuon huonosti nukutun yön jälkeen sänky vaan houkutti paljon enemmän.

Sateisia päiviä Turkissa

Sään takia oikeastaan kaikki ulkoaktiviteetit on jäänyt väliin. Lauantaina oltiin lähdössä kävelylle, ehdittiin just hotellin porttien ulkopuolelle ennen sateen alkamista. Tuli siis noin 100 metrin kävely. Kahtena päivänä oli sen verran seesteisempiä hetkiä, että karkasin hetkeksi rannalle. Joko podcastin ja mahjongin pariin tai sitten kirjaa lukien. Aloitin juuri kirjan nimeltä Essentialism: the Disciplined Pursuit of Less, eli miten keskittymällä ja karsimalla elämästä tulee mukavampaa. Mielenkiintoista ja ajankohtaista.

Talvinen ranta

Muuten päivät ovat kuluneet enimmäkseen kahden asian parissa. Ensiksikin olen päivittänyt tämän blogini ulkoasua, työ, joka on vienyt jo monta tuntia eikä vieläkään ole valmis. Laitoin muutokset kuitenkin näkyviin, koska mielestäni tämä on jo nyt parempi kuin vanha versio. Vai mitäs pidätte? Yksityiskohtien säätämiseen saan helposti kulumaan vaikka miten paljon aikaa ja vielä, kun samalla haluan kokeilla ja oppia uusia jippoja WordPressistä (julkaisujärjestelmä, jolla tämäkin blogi on tehty), niin työsarkaa on loputtomiin.

Aurinko pilkottaa pilvien takaa

Toinen ajankuluni oli tammi-helmikuisen Kalifornian automatkamme suunnittelu. Nyt on ensin hotelli Sna Franciscossa kahdeksi yöksi ja sitten auto 27 päiväksi, Las Vegasiin päättyen. Muita varauksia en vielä ole tehnyt, mutta ideoita ja ajatuksia on monen kuukauden edestä. Valtatie 1 Tyyntämerta seuraillen ja pikkukaupungeissa pysähtyen, joku kiva viinialue, luonnonpuistoja, San Diego, aavikkoa, Grand Canyon. Ajattelin säästää rahaa ostamalla paikan päältä halvat telttailukamppeet, sillä monissa luonnonpuistoissa on suht edullisia telttailualueita hienoilla paikoilla. Kalifornian talvi pääsi kuitenkin vähän yllättämään, sillä lämpötila voi rannikollakin ilmeisesti laskea lähelle nollaa öisin ja päivälämpökin voi olla siinä 10 asteen paikkeilla. Eikö Kaliforniassa olekaan ainainen kesä? Ja entäs sitten aavikolla? Las Vegasissakaan ei usein talvella ole t-paitakelejä ja Grand Canyonissa on lunta. Suunnittelutyö siis jatkuu ja kaikki vinkit ovat erittäin tervetulleita.

Niin ja ehdinhän minä vielä johtamaan muutamia pelejä iltojen ratoksi, osallistumaan keskusteluun diginomadien kilpailueduista, tekemään visuaalisia muistiinpanoja esityksistä sekä vetämään erilaisia lämmittelyharjoituksia. Ja kaivoinpa vielä virkkuukoukun esiin ja väsäsin pussukan joululahjakasaan.

Aika täällä Turkissa on melkein ohi, enää muutama päivä jäljellä. Täällä olisi viihtynyt pidempäänkin, on ollut tosi mukava kokemus, mutta toisaalta reissujalka jo vipattaa uusiin seikkailuihin. Maanantaina lennetään siis Istanbuliin ja sieltä tiistaina Prahan joulutunnelmiin. Ja varsinaiseksi jouluksi kotiin, perheen ja ystävien, kynttilöiden ja (toivottavasti) lumen, joululaulujen ja -ruokien pariin.

—–
Viikkoyhteenvetoni on kuvitettu Instagram-otoksillamme. Käy kurkkaamassa, seuraa jopa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *