Viestintäklinikalla

Avokonttori on ”kaikille avoin työtila-kahvila, joka tarjoaa kiinnostavia tapahtumia pienyrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville.” Se toimii viihtyisässä vanhassa tilassa senaatitorin laidalla syyskuun ajan. Viime viikolla kävin siellä kolmeenkin otteeseen, ensin viestintäklinikalla, sitten vaihtamassa kuulumisia erään tuttavaryhmän kanssa ja vielä aamiaspalaverissa yhdistyksemme projektipäällikön kanssa. Maittavaa purtavaa, nopea netti ja mukavat tilat. Ja hyvä konsepti, toivottavasti niin onnistunut, että jatkoa seuraa…

Viestintäklinikalla saimme ensin kuulla paria asiantuntijaa. Theodor Arhio TBWA/Helsingistä oli panostanut paljon esitykseensä; miettinyt mitä ja miten kertoo, ja miten slidet tukevat esitystä varastamatta päähuomiota. Illan pääanti oli puoli tuntia henkilökohtaista aikaa viestinnän asiantuntijan kanssa. Ellun kanojen Anna Puustell toimi meidän asiantuntijanamme, suuri kiitos hänelle!

Keskustelimme paljon viestin rakentamista kohderyhmälle sopivaksi. Millainen kieli olisi sopivinta juuri meidän kohderyhmällemme, miten saamme haluamamme viesti heille perille? Esimerkiksi ”prototyyppi” sana voidaan ymmärtää monilla eri tavoin ja monille se ei tarkoita käytännössä mitään. Huomasimme myös, että olemme yrittäneet määritellä asioita liiankin tarkasti. Eli kun joku haluaa tietää mikä kohderyhmämme on, niin pk-yritykset ja muut yhteisöt olisikin useimmiten enemmän kuin riittävä vastaus.

Kävellessämme kotiin tapahtumasta puimme sen antia ja mietimme myös sitä, missä vaiheessa ja miten tuomme esiin paikkariippumattomuussuunnitelmiamme. Jos sillä aloittaa, niin yleensä kiinnostus on varma. Toisaalta, siinä saattaa jäädä sivuosaan se mitä yrityksemme tekee, kun keskustelukumppani keskittyy utelemaan matkasuunnitelmistamme. Jos asiasta taas ei kerro, niin tuntuu, että antaisi jotenkin valheellisen kuvan siitä mitä me aiomme tehdä. Täydellistä ratkaisua tähän tuskin löytyy, mutta kun saataisiin sovittua edes muutama kertomusmalli tiettyihin tilanteisiin.

Viestintä on meillä teemana seuraavassa Lunar Societyssä viikon päästä, siitä varmaankin lisää sen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *